בדיקת אקו לב שביצעתי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/12/2022 | 16:11 | מאת: רינת

2 הערות הפרעה ברלקסציה של החדר השמאלי דרגה 1 גל A גבוה מגל E . ואי ספיקה קלה של המסתם המיטרלי.אודה להסבר.

בבדיקת האקו נבדק תפקוד הלב בשני מישורים - האחד הוא יכולה ההתכווצות הסיסטולית שלו, כלומר יכולת הסחיטה, והשני הוא התפקוד הדיאסטולי, כלומר יכולת ההרפיה של השריר ומוכנותו לקבל את 'המנה' הבאה של הדם. יש 3 דרגות חומרה של אי ספיקה דיאסטולית,ודרגה 1 היא הקלה ביותר וקיימת אצל חלק גדול מאוד מן האוכלוסיה המבוגרת. אי ספיקה של המסתם המיטרלי פירושה דלף, או חזרה קלה של דם מהחדר השמאלי לעליה השמאלית. דרגת חומרה קלה מופיעה אצל חלק מהאוכלוסיה הבריאה, ועל פי רוב אינה גורמת לתסמינים כלשהם.

מנהל פורום קרדיולוגיה