תוצאות בדיקות - דחוף

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

09/12/2022 | 14:34 | מאת: יוני

שלום רב, אבא שלי בן 75, לאחר ניתוח מעקפים שבוצע בהיותו בן 46. לאחרונה נשלח לבדיקה שיגרתית טרם התחלת טיפול שיניים בשתלים. בוצעה בדיקת אקו לב במאמץ. התוצאה - אקו תקין אך שינוי אק"ג בתגובה למאמץ - המלצה למיפוי לב. בוצעה בדיקת מיפוי לב. התוצאה - פגם מילוי קטן הפיך. השאלה שלי היא האם במקרה כזה ההמלצה היא לביצוע צינתור או המשך טיפול תרופתי? אבא שלי עובד בעבודה הדורשת מאמץ, במהלך העבודה חש מעט עייפות אבל ללא כאבים או לחץ בחזה. נקבע בדיקת קרדיולוג לעוד 10 ימים. האם ניתן להמשיך בינתיים בשגרת עבודה רגילה ? תודה רבה .

ההכרעה לגבי הצורך בצנתור תלויה בעיקר בתלונות אך גם באזור הסובל מאיסכמיה הפיכה בלב ומהמחלה שהודגמה בצנתור האחרון. כדאי לפנות לקרדיולוג המטפל להערכה חוזרת. עד אז ניתן לבצע מאמצים קלים ובינוניים. במידה שמופיעים כאבים בחזה או קוצר נשימה יש לפנות באופן מיידי לבדיקת רופא

מנהל פורום קרדיולוגיה