לחץ בחזה במשך תקופה ארוכה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

30/12/2022 | 20:15 | מאת: ר

בן 20 לא מעשן ולא שותה. אקו לב תקין, הולטר 24 שעות תקין, אק"ג תקין, לחץ דם בדרך כלל: 105/60 ברשימת המתנה למבחן מאמץ. אני סובל מזה תקופה ארוכה מכאבים בחזה (בצד שמאל ליד הפיטמה לפעמים מעלייה קצת ולפעמים מתחתיה) מזה תקופה ארוכה כשנה לפחות, דיברתי עם קרדיולוג לאחר הממצאים האחרונים ללא בדיקת מאמץ והוא אמר שהכל בסדר למרות שאני מרגיש אחרת.. זה מפריע לאיכות החיים שלי ודי מדאיג שהכל יצא תקין כי התחושה היא אחרת. האם לבקש בדיקת CT? חשוב לציין שאני לא עושה פעילות גופנית מזה תקופה ארוכה (בערך כשנה) ולרוב לא יוצא מהבית מחשש שלא יכאב לי החזה בחוץ, כי זה בא בהתקפים ויכול להיות מעל ל5 פעמים ביום. לפני כשבועיים פינו אותי לבית החולים עקב דופק מהיר לאחר שקמתי משינה, עשיתי בדיקת לחץ דם בסמוך שקמתי משינה והדופק היה עומד על 140, דוקטור מה את ממליצה לי לעשות?

30/12/2022 | 20:21 | מאת: ר

גם צילום חזה תקין.

המצב שאתה מתאר בהחלט דורש בירור. זה לא הגיוני בכל מקרה שבחור בן 20 יסתגר בביתו וימנע מפעילות. יש כל מיני אפשרויות לבירור כמו מבחן מאמץ, הולטר אקג ממושך ועוד. ממליצה להוועץ ברופא המטפל ולפעול בהתאם להנחיותיו

01/01/2023 | 00:56 | מאת: ר

תודה דוקטור על התשובה, האם זה להביע על משהו רציני, לאחר שעברתי את כל הבדיקות הללו? מה הבדיקות שעברתי שללו?

01/01/2023 | 00:58 | מאת: ר

האם זה יכול להיות ממקור אחר ולאו דווקא לבבי? תודה!

מנהל פורום קרדיולוגיה