בדיקת mri לב, מה כלול בבדיקה?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

02/12/2022 | 15:28 | מאת: אריה

שלום נשלחתי לראשונה בחיי לבצע MRI לב. בשם הבדיקה נכתב: MRI תפקוד הלב עם/ללא מבנה הלב וכתוב שזה נועד לשלול מיוקרדיטיס / קרדיומיופתיה אני יודע שבבדיקות MRI אסור לזוז, אז איך זה מסתדר עם בדיקה של הלב? הרי שריר הלב כל הזמן פועם וזז. מה שכתוב בשם הבדיקה זה משהו גנרי שיוצא בהפניה או שיש בדיקה כזו שנקראת "עם וללא מבנה הלב"? האם מבצעים בדיקה זו עם חומר ניגוד? (בהפניה לא כתוב) אני מניח שיש כמה וכמה סוגי ושיטות בדיקות MRI ללב, עפ"י הנתונים שכתבתי, אפשר ללמוד אלו פרמטרים אמורים לבדוק אצלי? אני מבין שנבדק הנושא של הנוזל, וכן אם יש קרדיומיופתיה שזה בעצם הרחבה של שריר הלב, האם בבדיקה זו אמורים לראות גם אם יש איסכמיה כלשהי או שהיה בעבר אירוע לבבי כלשהו אפילו קטן? והאם בבדיקה זו רואים משהו שקשור למערכת החשמלית של הלב? (הפרעות הולכה וכדו') תודה רבה

בדיקת ה MRI לב נעשית בסנכרון עם קצב הלב, כאשר המטופל מחובר לאלקטרודות של אק"ג וכך 'מתגברים' על הקושי הנוצר בגלל התנועה. בדיקה מלאה נעשית בדרך כלל עם הזרקת חומר ניגוד (גודוליניום) שמוסיף מידע חשוב לבדיקה. ההדמיה טובה מאוד לבחינת השריר עצמו וכן להדמיה של מעטפת הלב והזרימות על פני המסתמים. אפשר בהחלט למצוא רמזים לדלקת בשריר הלב, לאוטם ישן (גם אם קטן) ולמחלות אחרות של השריר. הבדיקה אינה בודקת באופן ישיר את ההולכה החשמלית בלב, אבל היא מוסיפה מידע, למשל במקרים שבהם יש חסם הולכה בלב. במקרה זה מחפשים מחלת שריר הסננתית שתפריע להולכה החשמלית.

מנהל פורום קרדיולוגיה