כדור חדש להורדת שומנים בדם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

30/12/2022 | 12:12 | מאת: איתן

לפני כ25 שנה עברתי ניתוח מעקפים.לפני 6 שנים עברתי שני צינטורים.מרגיש טוב שאלתי כ8 שנים אני לוקח ליפטור ואיזטרול מאוזן.לפני כמה ימים החליפו לי בקופה לכדור ezetimibe 20 האם כדור זה נותן את אותה התוצאה כמו האיזטרול.

Ezetimibe = ezetrol ולכן השינוי היחיד שעשו לך הוא הכפלת מינון האזטרול מ10 מג ביום ל20 מג ביום. כדאי לשאול את הרופא המטפל מדוע ביצע את השינוי. ככלל, אם שואפים לרמות כולסטרול נמוכות יותר, כדאי להעלות את מינון הליפיטור.

מנהל פורום קרדיולוגיה