קרדיומיופתיה ודלקת שריר הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/12/2022 | 23:16 | מאת: רועי

שלום מחלות קרדיומיופתיה, עיבוי שריר הלב, המחיצה, וכדו'. וכן דלקות בשריר הלב. האם את כל הדברים הללו רואים באקו רגיל או שיכול להיות אקו שמפוענח כתקין גם אם אכן קיימת מחלות כמו קרדיומיופתיה ודלקות שריר הלב או בעיות אחרות של עיבוי בלב? תודה

אקו לב במנוחה הוא בדיקה ראשונית מצוינת לאבחון המצבים שהזכרת. יחד עם זאת ניתן להחמיץ ממצאים מסוימים, בין אם משום שהם קלים/עדינים ובין אם הבדיקה קשה לביצוע טכנית (למשל בגלל השמנת יתר/עישון). במידה שהחשד לנ"ל גבוה עם בדיקת אקו תקינה, ניתן לשקול ביצוע בדיקות הדמיה נוספות.

מנהל פורום קרדיולוגיה