פענוח אקו לב -מסתם דו עלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

21/12/2022 | 20:45 | מאת: איתי

היי אשמח לחוות דעת, בן 28 מתעסק בספורט פעם-פעמיים בשבוע בעיקר אירובי, אי נוחות בחזה מדי פעם. חדר שמאל תקין בגודלו, דפנותיו בעובי תקין, התכווצותו הגלובלית והאזורית תקינה. בעקומת המילוי הדיאסטולי של חדר שמאל נמדדו הפרמטרים הבאים: E-101 cm/sec A-70 cm/sec E/A- 1.4 יחס ממצאים אלו מתאימים לתפקוד דיאסטולי תקין. עליה שמאלית בגודל תקין. חדר ימין תקין במבנהו ובתפקודו. שורש האאורטה ברוחב תקין. לא נמצא תפליט פריקרדיאלי. מסתם אאורטלי: דו עלי, עלים מעט מעובים ללא עדות להיצרות, מלווה באי ספיקה קלה- בינונית. מסתם מיטרלי: תקין. מסתם פולמונרי: תקין. מסתם טריקוספידלית: לא הודגם TR לחישוב ל"ד ריאתי

לפי תשובת האקו שצירפת, יש לך מסתם אחד שאינו תקין, המורכב משני עלים במקום משלושה עלים. מבנה ייחודי זה עלול לגרום לקלקול בתפקוד המסתם בגיל צעיר יחסית, ובמקרה שלך נראה שהוא דולף. בבדיקת האקו הבאה כדאי לשלול היצרות באבי העורקים שמופיעה לפעמים בצמידות עם המבנה הנ"ל של המסתם. בכל אופן, הדבר מחייב מעקב רפואי באקו לב ובבדיקת קרדיולוג אחת לשנה.

מנהל פורום קרדיולוגיה