שאלה בנוגע ללופ רקורדר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

23/11/2022 | 21:42 | מאת: י

שלום רב, בחודשים האחרונים עברתי בדיקות רבות בכדי לברר תחושות של דופק לא סדיר, פלפיטציות, עייפות ותחושה של כמעט עילפון. לאחר שנמצא בהולטר שכיחות של 1-5% PVCS, הוצע שאבצע גם בדיקת לופ רקורדר. ככלל, אני רואה שהדיווחים שלי מקושרים עם VE'S Multiform, Pairs, bigeminy וגם מקטעים של סינוס טכיקרדיה עד 180 וסינוס אריתמיה. האם זה יכול להתקשר לסימפטומים שאני חש? בנוסף, נראה שאחוז הפעימות המוקדמות במקטעים אותם אני מקליט עומד על 20-25%. האם תיתכן שונות כזו בין שעות וימים שונים, למשל בהשוואה לבדיקת ההולטר? תודה רבה.

ההקלטה נעשית כאשר אתה חש דופק לא סדיר ולכן הגיוני לתעד הפרעות קצב בשכיחות גבוהה יותר בזמן הארועים. הפרעות קצב בהחלט יכולות להשתנות לאורך היממה ובין יום אחד למשנהו, ובכך בולט היתרון של לופ ריקורדר המאפשר תיעוד של הדופק בפרקי זמן ארוכים. חלק מהפרעות הקצב שתיארת יכולות להסביר תחושה של טרום עלפון ודורשות התייחסות רפואית. כדאי להתייעץ עם מומחה לאלקטרופיזיולוגיה.

מנהל פורום קרדיולוגיה