תדירות לבדיקת אקו לב במאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/11/2022 | 09:46 | מאת: איציק.כ.

שלום רב. בן 56 מבצע בדרך קבע פעילות ספורט עצימה (מרתונים, טריאתלונים, תחרויות איש ברזל). תופעה בת כ עשרים שנים - בעת מאמץ ישנן צניחות של ה ST. בבדיקת מאמץ רגילה הצניחות מופעיות ולכן הומלצו מזה שנים רבות בדיקות מעקב של אקו לב במאמץ ( דבר המבוצע מידי שנתיים) השאלה היא מהי התדירות הנדרשת לבדיקת האוקו במאמץ? תודה מראש

נשמע סביר בהחלט לבצע בדיקות סקר אחת לשנתיים. יחד עם זאת, במידה שיהיה שינוי במצב (ירידה ביכולת לבצע מאמצים, כאבים בחזה או קוצר נשימה במאמץ) אזי יש להקדים ולפנות עם התלונות להערכה רפואית חוזרת גם אם לא חלפו שנתיים מבדיקת המאמץ האחרונה

מנהל פורום קרדיולוגיה