מתח כרוני pmdd

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

27/11/2022 | 01:00 | מאת: Li

שלום אשמח לדעתך עשיתי אינספור בדיקות ללב בשנה האחרונה בה החלו לי הםרעות קצב בהן התקפים של הפסקות בדופק בין פעימה לפעימה משהו כמו שניה וחצי התקף כזה של שתיים שלוש דקות האירועים האלה קורים לי בזמנים או של לפני ואחרי מחזור או בזמן שינויים הורמונליים סביב הביוץ, בלוטת התריס והורמוני בלוטת התריס תקינים בלוטת התריס בזמן המחזור בלבד עם חריגה קלה לכיוון התת פעילות , חריגה קלה אבל אך ורק בזמן מחזור, כאשר אני עושה בדיקת דם לבלוטת התריס שלא בזמן מחזור היא יוצאת פיקס תקינה לגמרי, ברקע חרדות ומתח ואי שקט בתקופות מסויימות במהלך החודש , האם זה יכול לגרום להתקפי דופק לא סדיר במידה ונשללו באקו לב במאמץ מחלות לב ומומים ?! אקו לב במאמץ בוצע לפני חודשיים יצא תקין לגמרי למעט 3 פעימות בודדות ממקור חדרי, הולטר לב עשיתי 7 פעמים בשנה האחרונה שהראו ממוצע 0.2% ממקור על חדרי , יש לי חרדות מדום לב כבר שנה , הרופאים מסרבים לתת ריתמקס או טמבוקור , אני בת 43, שוקלת 42 קילו, גובה 1.66 סמ, לא אנורקסית ולא בולימית, מדדים אלו היו כל חיי גנטי מבנה גוף, אין הסטוריה משפחתית, מה דעתך על המצב שלי לפי הסיפור והאם יכולים להיות קשר בין סטרס כרוני או שינויים הורמונליים לפני ואחרי מחזור להפרעות קצב ? אשמח מאוד לדעתך רשמתי מה שאני יכולה על מנת לתת אינםורמציה מדוייקת 🙏🙏🙏

חרדות ומתח בהחלט יכולים לגרום לתחושה של דופק לא סדיר. אם אכן נשללו בעיות לבביות אחרות כפי שאת מתארת, אין שום צורך לקחת ריתמקס או טמבוקור. כדאי לנסות טיפול רגשי ולהתייעץ עם רופא המשפחה על טיפולים תרופתיים נוגדי חרדה

מנהל פורום קרדיולוגיה