מהו קצב סינוס והאם סוגים נוספים?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/11/2022 | 19:43 | מאת: שלי

שלום מה זה קצב סינוס? והאם יש עוד סוגי קצב חוץ מקצב סינוס? והאם קצב סינוס נמדד ידנית בעורק היד או רק באקג? יכול להיות שבמדידה בעורק היד נקבל קצב לב מסויים ובמכשיר אקג קצב אחר? והאם יש התאמה בין מהירות הדופק במדידה במכשיר סטורציה למדידה במכשיר אקג? כלומר אם במד סטורציה נראה דופק 50 אז גם באקג זה ייראה אותו הדבר? תודה

קצב סינוס הוא הקצב הרגיל של הלב, המתאר מצב שבו הזרם החשמלי שמניע את התכווצות הלב מתחיל מאזור המכונה 'סינוס' ונמצא בעליה הימנית של הלב, ומשם עובר לחדרים. יש כמובן סוגים אחרים של קצב עם הפעלה חשמלית של העליות והחדרים ממקומות שונים בלב. מדידת הדופק באמה יכולה ללמד על מספר הפעימות לדקה ועל הסדירות שלהן. קצב סינוס הוא בדרך כלל סדיר, אבל על מנת להכריע בודאות שמדובר בקצב סינוס, יש צורך בבדיקת אק"ג. בדיקת האק"ג היא רישום הפעילות החשמלית של הלב, ובאמצעותה ניתן לאפיין את קצב הלב בצורה טובה.

מנהל פורום קרדיולוגיה