כמה שאלות בבקשה ותודה !

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

12/11/2022 | 20:21 | מאת: תבל

מה יכולה להיות הסיבה שבמיפוי לב לא נמצאה חסימה חדשה אלא אוטם ישן (מיפוי שכלל בדיקה במנוחה ומאמץ)אך בצנתור פולשני שהוחלט כן לעשות נמצאה חסימה בעורק של 80 אחוז? בנוסף, אם אדם עבר צנתור בחודש מרץ האחרון .בחודש נוכחי עבר שוב צנתור והתגלתה אותה חסימה בהיצרות של 80 אחוז בעורק אחר – מה יכולה להיות הסיבה שלא ראו זאת בצנתור ראשון ? סה"כ מדובר על זמן קצר יחסית. כמו כן אם למעשה לא היה מתבצע הצנתור הנ"ל הוא יכל לקבל התקף ולגרום להיצרות רצינית יותר? איך אם כך נמנעים ממצב חוזר שכזה ? כמו כן האם לאור הנסיבות יש צורך בשינוי כלשהוא על מנת שמצב זה לא יחזזור ? מדובר ב3 צנתורים במהלך שנה וחצי.

מיפוי היא בדיקת המסייעת לרופא להחליט האם נכון להתקדם לצנתור ומה מידת ההפרעה באספקת הדם ללב. הבדיקה אינה מדויקת ב100%, ולמעשה רגישותה עומדת על כ85% בלבד. לכן, במקרים שבהם יש תלונות ברורות ותכופות המכוונות להיצרויות בכלי הדם של הלב, ייתכן שהרופא המטפל יחליט להפנות לצנתור גם אם בדיקת המיפוי תקינה. לשאלתך השניה - צנתור חוזר בהפרש של חודשים ספורים - סביר להניח שהיצרות בכלי הדם המדובר היתה קיימת כבר בצנתור הראשון, אולם אז היתה כנראה פחותה יותר ונאמדה כ50%. בהיצרות כזו אכן לא נהוג לטפל עם תומכן. בכל אופן נשמע שיש טרשת מואצת יחסית. הדרך לנסות להאט אותה היא לאזן עד כמה שניתן את גורמי הסיכון (יתר לחץ דם, סוכרת, עודף שומנים בדם, עודף משקל וכו). קשה להגיד בודאות איזה נגע טרשתי יגרום בסופו של דבר להתקף לב, אבל יכול להיות שנמנע התקף לב. איזון גורמי הסיכון והטיפול למניעה של ארועים חוזרים ינתן על ידי הקרדיולוג המטפל.

מנהל פורום קרדיולוגיה