כאבים בחזה בצד שמאל.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

12/11/2022 | 21:43 | מאת: אלינה

היי, אני בת 25 ולפני 3 ימים קמתי בלילה מדופק גבוה של 130, בחילות, קשיי נשימה, הקאות, צמרמורות וחולשה. הלכתי לרופא אתמול ונעשו לי בדיקת אקג פעמיים ובדיקת אנזים הלב ואמרו שהבדיקות יצאו תקינות. מאז 3 ימים יש לי כאבים שבאים והולכים בחזה בצד שמאל, זה מלווה עם דופק משתנה שיכול לעלות ל120 מזה שאני רק עושה כמה צעדים ותמיד יש תחושת חולשה, מעט קשיי נשימה, לחץ בחזה ונימול ביד שמאל שגם בא והולך. אף אחד מהרופאים לא אומרים לי מה זה יכול להיות אלא רק שללו את האופציה של בעיה בלב , מה שכן ערב לפני המקרה הרמתי מזוודות כבדות ואימצתי את היד בהורדת ידיים, האם זה יכול להיות קשור?

12/11/2022 | 21:50 | מאת: אלינה

בנוסף שכחתי לציין שאני לוקחת מזה כמה חודשים גלולות יאז וAtozet נגד כולוסטרול תודה על העזרה.

הי אלינה. ראשית מעניין לדעת מדוע את נוטלת אטוזט בגיל צעיר. האם יש היסטוריה משפחתית של היפרכולסטרמיה? שימי לב שהתרופה אסורה בהחלט בהריון. שנית - השילוב של גלולות עם עישון פחות מוצלח ועלול להגביר את הסיכון לקרישיות יתר. כדאי להפסיק לעשן (או לא להתחיל אם אינך מעשנת :-)) לעניין התלונות שלך - קשה להתייחס לדופק 130 מבלי לדעת באיזה קצב לב מדובר. אם התופעות ממשיכות אפשר לשקול לבצע הולטר אקג לניטור הדופק על פני יממה. אם יתברר שמדובר רק בדופק מהיר שמקורו בסינוס (מקור תקין), אז אפשר להמשיך בירור בכיוון זה.

מנהל פורום קרדיולוגיה