הולטר לב פעימות מוקדמות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

12/12/2022 | 19:51 | מאת: יואב

שלום נשלחתי לאחרונה לבצע הולטר לב בקופ"ח בעקבות פלפיטציות. (אין רקע לבבי) בהולטר נמצאו שבערך 3 אחוז מהפעימות הן פעימות מוקדמות vpb's, רובן הפרעות קצב חדריות, וגם מעט הפרעות קצב על חדריות. ביום הבדיקה חשתי בבירור את הפעימות המוקדמות (והיו ימים שהרגשתי עוד יותר) הקרדיולוג הפנה אותי לבצע הולטר 12 לידים כדי לוודא את מקור הפעימות המוקדמות. אלא שביום הבדיקה לא חשתי את הפעימות המוקדמות. היתה לי תקופה של כמה שבועות לא קלים עם הפעימות המוקדמות (וההולטר הראשון הראה זאת) ולאחר מכן נרגע, וכאמור הבדיקה השניה היתה בתקופה רגועה. לא מצאתי בתוצאות ההולטר 12 לידים פעימות מוקדמות VPBS. (הפענוח באנגלית) מה שכתוב במסקנות: Interpretation SINUS . Heart Rate 45 to 119, Average 67/minute . 30 isolated PACs . Normal Exam . 1. האם יש ממצאים כלשהם בהולטר השני? 2. מה ההסבר לכך שעברתי תקופה ממושכת של כמה שבועות עם פעימות מוקדמות מורגשות ומציקות וכעת נרגע? זה לא שהיה איזה שינוי בחיי היום יום וכדו' שיכול להסביר את השינוי. 3. יש לי תרשים אקג שנעשה באותה תקופה, ובאותו אקג תפסו את הפעימות המוקדמות בזמן אמת. האם בתרשים אקג רגיל כשרואים VPBS ניתן לזהות את מקור הפעימות, אם מדובר בחדרים או בעליות? אני לא בטוח אם הקרדילוג ראה את האקג הספציפי הזה, אך אם ניתן לראות בתרשים אקג רגיל בבירור את המקור, (שזו היתה המטרה בהולטר 12 לידים), אז אולי אפשר ללמוד מזה במקום מההולטר השני שלא סיפק את הסחורה כי לא היו לי פעימות מוקדמות ביום הבדיקה) תודה רבה

בהולטר השני כנראה הוקלטו מספר פעימות מוקדמות ממקור עלייתי, אבל לא נראה שיששם פעימות חדריות מוקדמות. קשה להצביע על הגורם לפעימות המוקדמות ולכן אין בדרך ככל אפשרות לנבא מתי הן יופיעו ביתר. בתרשים אקג בהחלט ניתן לאפיין את הפעימות המוקדמות. החסרון של בדיקה זו הוא אורכה - מדובר בתיעוד של כמה שניות בודדות, ולכן רישום של פעימות מוקדמות ממקור אחד לא ישלול קיומן של פעימות מוקדמות ממוקדים אחרים שאולי לא הופיעו בדיוק באותן שניות.

מנהל פורום קרדיולוגיה