האם מהירות הדופק תקינה?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

07/01/2023 | 23:19 | מאת: נוי

היי ד"ר קרן, האם דופק בטווח 120-140 הוא תקין בהליכה בקצב רגיל לגיל 20? מהו טווח הדופק העליון למבוגרים? תודה רבה

08/01/2023 | 00:07 | מאת: נוי

שאלה נוספת, האם יכולים להתלוות לדיספפסיה כאבים עזים בחזה ותחושת שורף? תודה רבה

קצב הלב התקין במנוחה הוא 60-80 פעימות לדקה. בגיל 20 דופק המטרה בפעילות גופנית עצימה הוא כ200 פעימות לדקה, כאשר בפעילות מתונה יותר קצב הלב יהיה בטווח שבין הערכים הללו, והוא משתנה מאדם לאדם בהתאם לכושר הגופני ולקצב הלב הבסיסי, כך שקצב של 120-140 הוא סביר בזמן מאמץ.

דיספפסיה, או כאבים בבטן עליונה לאחר אכילה או שתיה, יכולים להקרין לבית החזה. רפלוקס יכול לגרום גם לתחושת צריבה או שריפה בושט הממוקם בבית החזה. יחד עם זאת, אין לשייך כאב בחזה באופן אוטומטי למערכת העיכול. מומלץ להשלים בדיקה רפואית מסודרת.

10/01/2023 | 20:10 | מאת: נוי

אלו בדיקות יש להשלים? תודה

10/01/2023 | 20:12 | מאת: נוי

הליכה זה נקרא מאמץ? אני לא ממש בכושר גופני, אחרי ניתוח שחודשיים היה אסור לי להתאמץ זה סביר גם אם הדופק מגיע ל- 160?

מנהל פורום קרדיולוגיה