לחיצות על הלב בבדיקת האקו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

21/11/2022 | 20:30 | מאת: ישראל

במהלך בדיקת אקו שעשיתי הטכנאי לוחץ במקומות שונים בלב, חשתי כאילו נוגע ממש במקור התעוקות ביום יום. האם יש קשר או שזה לוחץ לכל אדם בריא בתנוחה זו. ושאלה דומה למה לא עושים -מסאג על הלב- לפי המקומות התפוסים בריקמה וכדו'.

בבדיקת האקו באמת לוחצים על בית החזה עם המתמר, וזה עלול להכאיב, אבל אלו אינם כאבים שמקורם בלב אלא בשרירים ובעצמות של בית החזה. מסאג' במקומות אלו יכול להקל על כאב שרירי אבל לא מעבר לכך...

מנהל פורום קרדיולוגיה