האם יש צורך בפניה לקרדיולוג?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/12/2022 | 22:38 | מאת: נוי

היי ד"ר קרן, בת 20 חודשיים וחצי אחרי ניתוח פתוח בבטן. אחרי הניתוח הדופק האיץ מפעולות שגרתיות כמו מעבר למצב עמידה, הליכה. הכירורג הנחה אותי להקפיד על שתית שני ליטר מים ליום. הקפדתי וחשתי בהבדל. אחרי שיכולתי לנוע יותר בחופשיות (חודש וחצי אחר הניתוח) הדופק האיץ מעמידה במקום אחד, התכופפות, עליית מדרגות וכו' בהתיעצות עם הכירורג הוא אמר שנושא זה אמור להיות כבר מסודר בפרק הזמן שעבר מהניתוח ויש לבצע אק"ג ולפנות לקרדיולוג. כעת אני מרגישה שיפור ניכר בנושא (לא ביצעתי בדיקה), שאלתי היא האם עדיין יש צורך לבצע בדיקה/לפנות לקרדיולוג? אוסיף שאין רקע משפחתי בנושא. האם יכול להיות קשר בין חוסר הפעילות שהייתה בתקופה האחרונה (היה אסור לי להתאמץ למשך חודשיים) לבין הדופק המהיר(המהיר ביותר-128)? תודה רבה(-:

בהחלט כדאי להשלים כולל בדיקות דם ובדיקת אקג. אפשר להתחיל אצל רופא/ת המשפחה.

מנהל פורום קרדיולוגיה