פורום האשה והרחם

הפורום עוסק בבריאות האישה והרחם; מומחי איה מדיקל ישמחו לענות על כל השאלות הקשורות במחלות גיניקולוגיות הקשורות לרחם, שחלות, חצוצרות, צוואר הרחם, אנדומטריוזיס. תפיסת העבודה של מומחי הפורום היא כי יש לעשות ולמצות כל טיפול אפשרי על מנת לשמור ולשמר את רחם האישה בכל מחיר. האינדיקציות המוחלטות לכריתת רחם הן גידולים סרטניים או טרום סרטניים של המערכת הרבייה, צניחות רחם בדרגת חומרה גבוהה, קרע של הרחם בלידה, דימום בלתי נשלט לאחר לידה והעדר תגובה לטיפולים שמרניים בבעיות שפירות. בעיות או מחלות אחרות ניתנות לטיפול בטכנולוגיות ובאמצעים אחרים. ולכן ראוי שהשיקולים לבחירת הטיפול המיטבי באישה יתחשבו ברצונה של האישה לשמור על רחמה. יש להציג בפני האישה את כל החלופות בהתאם לגילה, הרקע שלה וסגנון החיים שלה. לנשים שצפויות לעבור כריתת רחם, מומלץ לא להיחפז בקבלת החלטה על כריתת רחם, אם לא מדובר באינדיקציה דחופה או גידול סרטני, חלילה. שתפו את הרופא, שאלו שאלות נוקבות ואם אתן לא שקטות, פנו לקבלת חוות דעת שנייה. אל תהססו להתייעץ עם כל מי שיכול לסייע לכם לקבל חוות דעת מושכלת. למעבר לפורום לחצו כאן.
1896 הודעות
1671 תשובות מומחה

מנהלי פורום האשה והרחם

02/09/2017 | 20:33 | מאת: ריקי

שלום רב בתי בת 45 היתה עם התקן 5 שנים לפני כחודש אחרי מחזרו התחילה לדמם, לפני שבוע הוצא ההצקן ונאמר לה שיש לה התעבות, קיבלה כדורים לגרידה כימית משך 15 יום , שאלתי היא האם בזמן לקיחת הכדורים הדימום חייב להיפסק או שהדימום חייב להמשך עד תום לקיחת הכדורים תודה ריקי

שלום ריקי, הדימום יכול להמשך תוך כדי הטיפול ואפילו להתגבר זמנית בסיום הטיפול. רפואה שלמה ושנה טובה.

29/08/2017 | 18:04 | מאת: נועם

האם קיימות סיבות נוספות לגירוד בנרתיק מלבד פטרייה?(התסמין היחידי שקיים אצלי)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לנועם. אלה הסיבות הפוטנציאליות לגרד נרתיקי: 1. זיהום (פטריה, חיידק, וירוס, טפיל) 2. דלקת (שינויים ברקמה שאינם זיהומים כמו פסוריאזיס, אלרגיה) 3. מצבים טרום סרטניים (לא להבהל, זה די נדיר וקיים בעיקר בקבוצת הגיל המבוגר מאד). פשוט צריך להבדק ואם לא נמצא הסבר לאורך זמן לבצע בדיקות מתקדמות יותר כמו קולפוסקופיה, וולבוסקופיה, ביופסיה, משטחים, תרביות, בדיקות למחלות מין ועוד... רפואה שלמה.

28/08/2017 | 18:18 | מאת: תמי

דר' שלום רב, אני בת 46 ותשעה חודשים, המחזור שלי עד היום היה סדיר ונמשך בין חמישה לשישה ימים. לפני חודשיים קיבלתי מחזור ארוך יותר, שנמשך שבעה ימים ונפסק. ובחודש הזה, המחזור היה צריך להגיע כבר לפני שבוע ולא הגיע בכלל, למרות שכל הזמן אני מרגישה סימנים שהוא כאילו עומד להגיע. הבטן שלי נפוחה יש לי כמו כאבי מחזור, כאבי גב תחתון ועצבנות. התופעות האלה נמשכות אצלי כבר שבוע ימים. לפני שבועיים וחצי בערך, הייתי אצל גיניקולוג שבדק ידנית וגם עשה לי אולטרסאונד, באולטרסאונד הוא מצא שתי מיומות ברחם, מיומה אחת 6 ס"מ שיש לי אותה כבר יותר מעשר שנים ומיומה חדשה יחסית שגודלה 2.5 ס"מ שיש לי אותה בערך שלוש שנים. האם יכול להיות שבגלל המיומות ברחם המחזור החודשי לא הגיע החודש? איזה עוד בדיקות עלי לעשות? אני ממש דואגת ובסטרס מאד חזק. תודה תמי.

לקריאה נוספת והעמקה

תמי שלום, אין לך סיבה רצינית לדאגה. המיומות אינן הגורם לעיכוב בוסת. שינויים בסדירות הם תוצאה של גיל ושל השפעות חיצוניות או פנימיות כמו סטרס, שינויים דרסטיים במשקל, שינויי תזונה, תרופות ועוד. גם בעניין המיומות עצמן לא לדאוג. פשוט להיות במעקב לוודא שאינן גדלות באופן מוגזם. רפואה שלמה.

23/08/2017 | 12:40 | מאת: איה

האם קיים קשר בין ציסטה ברחם לדימום בזמן קיום יחסי מין?

לקריאה נוספת והעמקה

איה שלום, אינני משוכנע בדיוק של שאלתך מאחר שאין ציסטות ברחם. ייתכנו ציסטות בצואר הרחם או בשחלות. 2 אפשרויות אלה לא קשורות בדימומים לאחר או בזמן יחסים. רפואה שלמה.

21/08/2017 | 03:44 | מאת: לין

שלום רב אני אחרי 2 ניתוחים קיסריים ונכנסתי להריון שהסתיים בגרידה מאחר והעובר לא התפתח. הגרידה לא התבצעה באופן תקין והושאר לי תוכן ברחם ותוכי על הצלקת הניתוחית והמטומה על הצלקת הניתוחית שככל הנראה נוצרה מכך שהרופא פצע אותי. בהיסטרוסקופיה ניתוחית אובחנה לי נישה דקה והופניתי לאולטרא סאונד תלת מימד על מנת לבדוק את גודל הנישה. לאחר ביצוע האולטרה סאונד נצפו לי 2 נישות האחת דקה בין 2.5 - 3 מ״מ והאחרת רחבה יותר. הומלץ לי על ניתוח לפרוסקופי. רציתי לבדוק האם ניתן לא לעשות את הניתוח? האם מסוכן להיכנס כך להיריון ? אני מבינה גם כך שהניתוח לצורך תיקון הוא מאוד מסובך למרות שהרופא שהייתי אצלו אמר שאצלו יש אחוזי הצלחה גבוהים. למרות זאת התייעצתי עם רופא נוסף שאמר שבכל זאת לאחר תיקון נישה יש בעיה להיכנס להריון וזה מחשש לקרע ברחם. האם זה הגיוני ? אם כן אז מדוע ממליצים לעשות תיקון ? אודה לעזרה ותשובות בנושא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התשובה על שאלתך אינה מובנת מאליה ואני חסר פרטים לעומת הרופאים שייעצו לך קודם לכן. שניהם צודקים במידה זאת או אחרת - תלוי באיכות התיקון. בוודאי שקיימים סיכונים. אם תרצי חוות דעת אחראית ורצינית אני מזמין אותך לפגישה איתי במרכז איה מדיקל 0775717230/6.

19/08/2017 | 11:18 | מאת: רוני

היי ביום שני האחרון טבלתי במקווה אחרי ספירת 7 ימים נקיים כמו בכל חודש, והיום אני רואה שיש לי הפרשות חומות משהו שבחיים לא קרה לי. ממש הפרשות חומות כהות מזה אמור להיות?

רוני שלום, התיאור שלך לוקה בחוסר נתונים כמו מה גילך? האם היו יחסים לאחר הטבילה? האם את מנסה להרות? הדבר הטוב ביותר הוא כמובן להיבדק על ידי רופא נשים. רפואה שלמה

19/08/2017 | 00:39 | מאת: נועה

יש לי חתך קטן בפתח הנרתיק שקרה בגלל היחסי מין והיובש מעין פצע(יותר נכון חתך פתוח) וכשאני עושה פיפי שורף לי כי זה נוגע בחתך הפתוח הזה. האם זה מתרפא לבד כמו כל חתך אחר בגוף? או שיש לטפל? אם כן מה הטיפול?

נועה שלום, אל דאגה, אם אכן זאת הסיבה - זה יתרפא. כדאי להשתמש במשחה שומנית המאיצה את הריפוי כמו Threolone. רפואה שלמה.

08/08/2017 | 18:17 | מאת: פרח

שלום. עשיתי משטח והתוצאה היא " vaginal culture p תרבית שלילית . לפני התוצאה קיבלתי"דאלאצין" 3 פתילות, השתמשתי באחת. האם להמשיך? ומה הסבר התוצאה

לקריאה נוספת והעמקה

פרח שלום, פירוש הבדיקה הוא שלא צמח בתרבית גורם שניתן ליחס לו את התסמינים עליהם התלוננת. זה עדיין לא אומר שאין בעייה כי ייתכנו מחוללי מחלה שלא ניתנים לגילוי במשטח "רגיל" ויש לבצע בדיקות נוספות הנקראות פרופיל STD (מבוצעות בשתן). ממליץ בכל מקרה להשלים את הטיפול ולהיות במעקב רופאך. רפואה שלמה.

01/08/2017 | 19:43 | מאת: תמי

דר' שלום רב, אני בת 46 ותשעה חודשים, עד היום המחזור שלי היה די סדיר ונמשך בין חמישה לשישה ימים. ב26/7 קיבלתי את המחזור האחרון ועד עכשיו כבר שבעה ימים שהוא נמשך ולא מפסיק לי. ממה מצב כזה נובע? איזה בדיקות עלי לעשות? אני מאד דואגת. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

תמי שלום, השינוי שאת מתארת יכול להיות פיסיולוגי ולנבוע משינויים הורמונליים האופיניים לגילך או מצב סטרס כלשהו (אפילו ארוע חשוב בחיים או נסיעה לחו"ל). עם זאת הוא יכול גם לציין הפרעה בצואר הרחם או ברחם עצמו (שרירן, פוליפ). אם נבדקתך לאחרונה והכל היה תקין, הייתי ממליץ להמתין ולראות אם התופעה חוזרת על עצמה. אם לא נבדקת לאחרונה הייתי צצילץ על בדיקת רופא נשים כולל משטח פאפ מצואר הרחם ובדיקת אולטראסאונד. אם תרצי להגיע לבירור באיה מדיקל נשמח לשרת אותך. לקביעת תור 0775717230/6. רפואה שלמה.

כבר 4 חודשיים שאני נוטלת גלולות קלייר שהפחיתו משמעותית את הדימום. הבעיה היא שבאמצע החפיסה כבר מקבלת מחזור והוא נמשך מעל לשבוע כמו סוף מחזור במשך יותר משבוע. האם זה נורמלי ? הגעתי לרופא והור החליף לי את הגלולות לזואלי.

שלום רב, החלפת הגלולות היא צעד נכון. לבריאות.

27/07/2017 | 07:44 | מאת: אתי

ממצאים באולטרסאונד: אורך 28 מ"מ רוחב 20מ"מ הערות: בתוכנה מבנה צלול 23*17 מ"מ זקיק? אחר? בפניה לרופאה (ללא תור ולכן זה היה מהיר) מסרה הכל בסדר שתי השחלות עובדות.. האם יש צורך בבדיקה חוזרת? .

אתי שלום, הרופאה שלך בודאי מומחית ונתנה לך יעוץ מצוין. לבריאות.

אני ממש רוצה להיכנס לבריכה אבל אין עליי טמפונים, רק פדים. האם אפשר להיכנס? איך עושים את זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, תגלגלי את הפד ותחדירי אותו לנרתיק כמו טמפון או שתטבלי את הרגליים בלבד... תהני

06/07/2017 | 12:56 | מאת: החבר המודאג

שלום לכולם השאלה היא כזאת, חברה שלי נוטלת גלולה בשם פומיניק (ללא מחזור), היא נוטלת אותה קבוע בשעה 12 בצהריים עד כאן הכל טוב אתמול בנוסף לגלולה הרגילה ב12 בצהריים, היא נטלה שוב גלולה בסביבות 1 בלילה כי הייתה בטוחה ששכחה ליטול אחת בצהריים האם היא צריכה להמשיך לקחת את הגלולות רגיל מ12 בצהריים יום אחרי, והאם יכול לקרות משהו מהטווח הקצר יחסית בין 3 הגלולות? תודה מראש!!

שלום לחבר המודאג, הסר דאגה מליבך. שתמשיך ליטול את הגלולות כרגיל, הן פשוט תסתיימנה יום קודם לכן - לא נורא.

10/07/2017 | 14:24 | מאת: החבר המודאג

תודה רבה לך, זה בדיוק מה שהיא עשתה, הרגעת אותי ואותה מאוד תודה!

שלום, אני ממתינה זמן רב לבדיקת רופא בעניין ולכן שואלת פה כי הנושא מטריד אותי. בת 37, שנתיים לאחר לידה קיסרית חירום, לידה ראשונה לאחר חמישה טיפולי IVF+PGD. מקבלת מחזור מאז שהתינוק היה בן שבעה חודשים. עדיין מניקה הנקה אחת ביום (לא שנראה לי שיש קשר). לפני תשעה חודשים בערך הרגשתי שעוצמת הזרימה של המחזור החודשי שלי התחזק והיה כבד מהרגיל, אבל לא ייחסתי לזה שום חשיבות. חודש לאחר מכן החלו הפרשות ירוקות וקיבלתי פלאג'יל, אך מאחר שזה עבר מעצמו לא השתמשתי. עשיתי בדיקת פאפ ומאז הרופא שלי לא מקבל יותר נשים שאינן בהריון ולכן לא יכולתי לקבוע מחדש לשמוע על התוצאה, אך ידוע לי שאם התוצאה לא תקינה, מתקשרים למטופלת. גם ערכתי פרופיל הורמונאלי, לא ראיתי דברים חריגים מהנורמה. התופעה שהתחילה להטריד אותי היא שבארבעת החודשים האחרונים ההמתנה בין מחזור למחזור התארכה מ-26-28 יום כפי שהיה קודם לכן ל-30 ימים (מעולם קודם לכן לא היתה לי כזו המתנה ארוכה בין מחזורים). הזרימה עצמה חלשה ממה שהכרתי עד כה, וגם ימי הדימום התקצרו - אם קודם לכן היו לי חמישה ימי דימום, עכשיו ביום הרביעי כבר לפעמים אין יותר דימום. ביום הראשון הדימום די "מהוסס", הוא מגיע, נעלם ואז שוב חוזר כעבור כמה שעות. בנוסף, בין המחזורים יש ריח שלא הכרתי קודם לכן. ידוע לי שעליי לעבור בדיקת רופא, הצרה היא, כפי שכתבתי, שלרופא שלי כבר לא ניתן לקבוע כי הוא לא מקבל יותר מחוץ להריון וכך גם הרבה רופאים באזור שלי, כולל כאלה שניתן לקבוע אליהם רק כמטופלת קבועה שלהם, והרופא שקבעתי אליו יקבל אותי רק בעוד שלושה שבועות וכבר קבעתי לפני כחודש. בינתיים שוב עברו 30 ימים ועדיין אין מחזור. על מה יכולה להעיד התופעה? מה ההשלכות שלה? מה הטיפול? האם טיפול יכול להחזיר את המצב לקדמותו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עצמת הוסת וסדירותה נתונים להשפעות של מספר גורמים. לאחר לידה בהחלט יכולים להתרחש שינויים דוגמת התיאור שלך. המצב המדאיג בדר"כ הוא ריבוי דימום ותדירות גבוהה ואילו את מתארת בדיוק ההפך. אני ממליץ בדר"כ להתחיל בפרופיל הורמונלי (תקין לדברייך) ובבדיקת אולטראסאונד. אם אלה תקינים - הסיכון לבעייה משמעותית הוא קטן מאד. כמובן שהדברים צריכים לעבור מסננת של רופא שרואה את התוצאות. רפואה שלמה.

שלום רב, אני לוקחת גלולות גינרה מזה כ4 חודשים, בחפיסה האחרונה הקדמתי את סיום החבילה ביומיים (בכדי לכוון את זמן הוסתו ולהקדימו לקראת נסיעה). לצערי, לא חישבתי נכון ואת החפיסה הבאה כמעט התחלתי לקחת ביום התשיעי במקום ביום השמיני. מאחר ושעת לקיחת הגלולה היא בשמונה בערב ושמתי לב לכך בתשע בבוקר של היום התשיעי, אז לקחתי את הראשונה בבוקר של היום התשיעי ואת השנייה בערב של היום התשיעי והמשכתי רגיל. האם אני מוגנת? קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם בן זוגי גם ביום המשוער ליום הביוץ וגם ביום השמיני בו הייתי צריכה למעשה לקחת את הגלולה הראשונה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הסיכון להריון הוא קטן מאד. עם זאת לא ניתן לומר בודאות שהינך מוגנת. הפתרון במקרים אלה הוא להשתמש בפוסטינור כדי למזער את הסיכון עוד יותר. רפואה שלמה.

14/06/2017 | 07:53 | מאת: סטלה

שלום, מזה כ5 ימים אני סובלת מכאבים באגן ובטן התחתונה. אתמול הייתי במיון ואובחנה אצלי דלקת ברחם. היום בלילה התחיל אצלי דימום די חזק שבגללו אני מרגישה נורא עייפה. האם זה משהח חריגואני צריכה לחזור למיון או שזה יעבור ביחד עם המחלה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

סטלה שלום, בכל "מחלה" ברחם או באגן הקטן יכול להופיע דימום חריג. הדימום כשלעצמו אינו סיבה לדאגה עד חלוף המצב החריף. עם זאת במידה שמו7חמרים תסמינים אחרים כגון כאבים או חום - מן הראוי להגיע לביקורת רפואית. רפואה שלמה.

13/06/2017 | 15:37 | מאת: mor

היי אני בת 20 ולפני חודש בערך שמתי לב שיש לי כמו גולה בשפה החיצונית של הפות בצד שמאל האם זה מסוכן? מה לעשות עם זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יכולות להיות מספר סיבות ל״גולה״ בפות. ברוב המקרים מדובר בתהליכים פשוטים כמו בלוטת שומן או ציסטה. במידה והממצא הולך וגדל או שגורם לכאב או דימום, יש מקום להבדק. פרקטית הייתי ממליץ בכל מקרה על בדיקה כדי להיות רגועים. רפואה שלמה.

03/06/2017 | 00:35 | מאת: יערה

שלום, ב25.5 עברתי הפלה בציטוטק, עובר מתאים לגודל 6 שבועות ושק הריון מתאים לגודל 9 שבועות. לאחר 3 ימים הייתי בביקורת ונאמר לי ששק ההריון יצא אך נותרו שאריות בגודל 16מ"מ. לא קיבלתי טיפול נוסף. שבוע לאחר ההפלה קיימתי יחסי מין לא מוגנים ( לא נאמר לי שאסור ורק בדעיבד הבנתי זאת) היום (כ-18 שעות לאחר קיום יחסי המין) יצאה לי ריקמה די גדולה (בקוטר של כ3 ס"מ) והתחיל דימום אדום, כאשר עד לנקודה זו הדימום היה חלש ובצבע חום. חשוב לציין שאני נמצאת כרגע בחו"ל וחוזרת לארץ בעוד 10 ימים. במידה ונוצר זיהום - תוך כמה זמן אני אמורה להרגיש סימפטומים? כמו כן, לאיזה סימפטומים עלי להיות ערה למעט חום וכאבים? כרגע אני מרגישה טוב והדימום אינו מסיבי תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יערה, מה שאת מתארת אינו אינדיקציה לזיהום אלא דווקא עדות לפליטת הרקמה שנותרה לאחר הציטוטק (קרוב לודאי). זיהום עלול להתבטא בהפרשות מוגלתיות עם ריח רע, כאבים בשיפולי הבטן וחום. בכל מקרה עלייך להבדק על ידי הרופא שביצע את הטיפול ואם עדיין יש שארית יש מקום לביצוע היסטרוסקופיה להסרת שרידי הרקמה. רפואה שלמה.

06/06/2017 | 00:54 | מאת: יערה

תודה רבה על התשובה, זה כנראה אכן מה שקרה

02/06/2017 | 09:23 | מאת: טלי

שלום רב. לפני כמעט שבועיים עברתי ניתוח כריתת הרחם בגלל המיומות גדולות. עכשיו לפני כמה ימים התחיל לי יובש נוראי בנרתיק, כאבים וצריבה במתן השתן. התחושה גם שמשהו לוחץ שם. לפני שבוע עשו לי אולטרסאונד ווגינלי. אולי הם פגעו לי במשהו? ואם בעקבות זה אני צריכה לפנות לרופא או שאלה התופאות שיכולות להיות. תודה רבה מראש על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טלי, אין אפשרות להשיב על התלונה שלך ללא בדיקה. הרופא המנתח צריך לבדוק אותך ולטפל בהתאם. רפואה שלמה.

22/05/2017 | 03:47 | מאת: אלה

שלום, עברתי הפלה השאיבה לפני חודשיים וחצי מאז היה לי דימום של שבוע ושני מחזורים תקינים (בדכ רק שלושה או ארבעה ימי דימום) וסדירים את המחזור האחרון קיבלתי ביום שלישי 16.5 כשהדימום הפסיק ביום שישי. והיום (ראשון בערב) חזר הדימום. זה מעולם לא קרה לי, האם יש לי סיבה להלחץ?

לקריאה נוספת והעמקה

אלה שלום, ארועים מסוג זה ייתכנו אם כי בראש ובראשונה יש לשלול בעייה כלשהי. מציע לפנות לרופא מטפל לבדיקה כולל אולטראסאונד. רפואה שלמה.

בחלל הרחם שלי נמצא ממצא אקוגני בגודל של 9.4 מ"מ, ובחלל הרחם נמצא מבנה אקוגני ש 10X6 הרופא המליץ על הסטרוסקופיה ניתוחית, האם יכול להיות מצב שיבוצע רק הסטרוסקופיה אבחנתית ולא ניתוחית ? באיזה גודל זה בטוח שיתקיים ניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, היסטרוסקופיה אבחנתית נעשית בדר״כ ללא הרדמה והאפשרות להסיר ממצא תוך-רחמי באותו מעמד תלויה באופי הממצא ובגודלו. ממצא של פוליפ קטן ניתן להסרה גם ללא הרדמה. מעבר לזה יש צורך בהיסטרוסקופיה ניתוחית (בנוסף) בהרדמה. רפואה שלמה.

17/05/2017 | 23:34 | מאת: לינוי

שלום אני כבר שנתיים לוקחת גלולות פמינט בקביעות והייתי צריכה לקבל אתמול מחזור ועדיין לא קיבלתי כל מה שהיה לי זה טיפה ממש חום על התחתונית וזהו אני ממש לחוצה זה יכול ליהיות היריון? למרות שכבר שנתיים אני עם הגלולות ומקיימת יחסי מין והמחזור שלי תמיד היה סדיר עד עכשיו ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לינוי, הסיפור שלך מתאים לנטילה ממושכת של גלולות. אכן, לעיתים עלולה להופיע הכתמה קלה בין החפיסות במקום וסת "מכובדת". אם לא דילגת על גלולות איני רואה חשש להריון. עם זאת, על מנת להרגיע את סערת רוחך ניתן לבצע בדיקת הריון מסחרית בבית מרקחת. בהצלחה.

07/05/2017 | 23:46 | מאת: אנונימית

היי אני ילדה בת 16 וחצי וגיליתי גוש בשפה החיצונית באיבר מיני, בדקתי קצת באתרים ולאחר שהבנתי פחות או יותר מה יש לי, דבר זה לא אמור להדאיג אותי כל כך. יש לציין כי לא קיימתי יחסי מין למיניהם וזה יצא לי בזמן מחזור. אני נוטלת גלולות יאז.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא ניתן להציע הצעה רצינית כלשהי לפי תיאורך. אני ממליץ על בדיקת רופא נשים. רפואה שלמה.

05/05/2017 | 14:43 | מאת: זוהר

היי אני בת 17 אני סובלת מסחרחורות וכאבי ראש כל הבדיקות יצאו תקינות. כרגע הייתי במחזור שבוע ושבוע אחרי זה קיבלתי שוב ובזרם חזק האם זה מסוכן אני גם מרגישה ממש חלשה. והבעיה היא שתור אצל רופא נשים יש לי עוד חודש רק. ורציתי לדעת האם זה מסוכן או שזה נורמאלי? מחזור אצלי הוא שבעה ימים ארוכים.

שלום זוהר, תיאור כמו שלך מצריך בדיקה לא בגלל שהמצב מסוכן אלא כי זהו מצב חריג שיש לאתר את סיבתו. המתנה של חודש לבדיקה אינה מסוכנת אם כי איני יכול לומר חד-משמעית מה הסיבה לתופעות. אם את לחוצה מאד, נשמח לעזור. התקשרי לאיה מדיקל לטלפון 0775717230/6 לקביעת פגישה. רפואה שלמה.

27/04/2017 | 11:37 | מאת: קורין

שלום דוקטור.לוקחת תמוקסיפן כבר 4 חודשים אחרי טיפולים של סרטן שד.עושה מעקב כול שלושה חודשים US רחם...אתמול קיבלתי נתונים של הבדיקה מידות הרחם 41x47x41 עובי אנדומטריום 11.6 זה לא תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קורין, הרירית היא בלי ספק מעובה. למרות שידוע כי טמוקסיפן יכול לעבות את רירית הרחם, אני ממליץ על דגימת רירית הרחם באמצעות פיפל או לבצע היסטרוסקופיה על מנת לשלול תהליך "משגשג". מקווה שעזרתי. רפואה שלמה.

16/04/2017 | 00:21 | מאת: מיטל

שלום ד"ר... אני בת 22... ב 17.5 יש לי ניתוח שייערך בהרדמה כללית (ניתוח שלא קשור לרפואת נשים). אני מעדיפה לא להיות במחזור בזמן הזה כי זה זמן שהגוף חשוף וזה לא נעים לי גם ככה... ולפי החישוב שלי הניתוח יוצא בדיוק בזמן שיש לי מחזור.. את הניתוח אי אפשר לדחות (אם לא תהיה ברירה אז אדחה)... איך אפשר לדחות את המחזור באופן חד פעמי? מה אתה ממליץ לי לעשות? אף פעם לא לקחתי גלולות

שלום מיטל, ניתן לבצע זאת ללא שום בעייה וללא חשש מהשפעות שלילות. התייעצי ברופא הנשים שלך או הזמיני פגישה אצלנו בטלפון 0775717230/6. חג שמח.

21/04/2017 | 12:19 | מאת: מיטל

הרופא משפחה נגד זה שאני ייקח גלולות כי הן מעלות סיכון לקרישיות וגם הניתוח מעלה סיכון לקרישיות... הוא אומר שאומרים לנשים להפסיק לקחת לפני ניתוח... אז כמובן לי לא יתנו להתחיל... אני באמת לא יודעת מה לעשות עם הבעיה שנוצרה לי... האם סיכון חיים אם אצליח להשיג גלולות וכן אקח ? אני בכלל אספיק?? הניתוח עוד שלוש וחצי שבועות... אובדת עצות!!

שלום מיטל, ביקשת את חוות דעתי וקיבלת אותה. חוות דעתי הניתנת בפורום זה אינה שוות-ערך ליעוץ רפואי. ממליץ לך לפנות לרופא נשים להערכה רשמית. כל השאר הוא ברמת יכולת קבלת החלטות שלך. רפואה שלמה.

15/04/2017 | 10:20 | מאת: חן

אני בת 41 ויש לי איחור במחזור של מעל לחודש (עד היום מחזור סדיר לחלוטין ללא איחורים ). בבדיקה אצל גניקולוגית נמצא כי רירית מעובה 18 מ"מ , מימין ציסטה פשוטה 38*24 ואין נוזל חופשי בדוגלאס. נשלחתי לבדיקות הורמונליות ודופלר אגן. השאלה האם עובי הרירית יכול לנבוע מכך שטרם קיבלתי את המחזור ? וכאשר הרופאה רשמה ציסטה פשוטה האם אני יכולה להיות רגועה שכבר באולטרסאונד שביצעה ראתה כי לא סרטני? אני בלחץ תודה על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חן, הבדיקות הנוספות אליהן הופנית חשובות להשלמת התמונה ומתן תשובה משמעותית יותר. בכל מקרה, אי-סדירות הוסת ועיבוי רירית הרחם "הולכים ביחד" במקרים רבים. בדיקת עובי הרירית לאחר הוסת הבאה תהיה משמעותית יותר. לגבי הציסטה - מגוון הציסטות הוא עצום ומרביתן שפירות. גם כאן הבדיקות שאליהן הופנית + אולטראסאונד חוזר מיידית לאחר וסת יהיו משמעותיים. כללית מאד נראה לי שאת יכולה להיות רגועה אולם להמשיך בבירור עד להשלמתו באופן מוחלט. רפואה שלמה וחג שמח.

אני בת 22 ואני כבר שלוש חודשים במחזור! לעולם לא לקחתי גלולות מאף סוג! לא עברתי הריונות! הייתי אצל הרופא הוא המליץ לי על גלולות מסוג יסמין התחלתי חפיסה ראשונה של 21 כדורים וכרגע אני ב-7 ימיי הפסקה והמחזור ממשיך כאילו אין מחר נישארו לי עוד שתי חפיסות של 21 כדורים ובינהם הפסקה של 7 ימיים... אני כבר מאבדת סבלנות ותקווה... למה זה בכלל קורה, מה הסיבה??!

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום, ראשית אני מזדהה איתך בכך שמחזור 3 חודשים אינו לעניין... לא פרטת אילו בדיקות בוצעו לך (הורמונים? אולטראסאונד?) אני מציע שתמשיכי את נטילת הגלולות כפי שהרופא המליץ. אם לא יחול שיפור גם בחודש הקרוב חיזרי אליו וצייני זאת. אם תהיי מעונינת בבדיקה על ידי מומחי איה מדיקל, התקשרי לטלפון 0775717230/6 לקביעת פגישה. רפואה שלמה וחג שמח.

תודה רבה על ההתייחסות🙏🏻

בשל היפרפלזיה של הרחם הומלץ לי ע"י רופאת הנשים התקן מירנה . כיום אני לוקחת דופסטון בגלולות . בשל ציסטות בחזה והיותי במעקב במרפאת שד , אני חוששת מטיפול הורמונלי אך כמובן שגם מכריתת הרחם. שאלתי היא מה מומלץ במקרה שכזה ? ובכל מקרה מה עדיף מבחינה הורמונלית ההתקן או הגלולות ? אציין שאני אמא ל-3 ילדים ואינני מתכוונת ללדת יותר. אודה למענה מהיר בשל המצב .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מן העובדה שרופאך המליץ על התקן מירנה אני למד שמדובר בהיפרפלזיה פשוטה (כמובן שיש לאשר זאת על סמך התשובה הפתולוגית הכתובה). הטיפול במירנה אנלוגי לטיפול בדופסטון שאותו את מקבלת. אם אכן מדובר בהיפרפלזיה פשוטה אין צורך בכריתת רחם. רפואה שלמה.

ראשית תודה על המענה המהיר. רציתי לדעת עוד אם מינון ההורמונים בכדור דופסטון זהה לזה שהתקן המירנה מפריש מידי יום ואם יש הבדל בניהם בנוגע להשפעה על רמת ההורמונים הכללית בגוף , לאור העובדה שהמירנה פועל בחלל הרחם בלבד. בתודה מראש.

שלום רב, איני יודע את התשובה לכך באופן חד משמעי אולם ברור שש גם "הסתננות" של ההורמון שבהתקן המירנה לזרם הדם. עוד ברור שנטילת הורמון דרך הפה יוצרת רמות משמעותיות יותר בדם. בברכה,

12/03/2017 | 18:34 | מאת: טל

האם לאישה יש את אותו סיכון להידבק באיידס גם כאשר היא מבצעת מין אוראלי וגם מחדירה ללא קונדום, ללא גמירה וללא פצעים? האם הסיכון בשני המקרים הוא זהה? אם לא, מה ההבדל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום, זה אינו הפורום המתאים לשאלתך. אומר רק זאת, אם יש חשש למחלת איידס אצל בן הזוג חייב להיות "חוצץ" בעת מגע בין 2 בני הזוג. כל מין לא מוגן הוא סיכון להדבקה. רפואה שלמה.

10/03/2017 | 14:37 | מאת: אנונימית

היי אני בת 22 עשיתי בדיקה חוזרת לאחר חצי שנה ובפאפ יצא משטח לא מזוהה . בבדיקה שנעשתה הרגשתי תחושת כאב חזקה ולכן ביקשתי מהרופא שיפסיק , כרגע אני ממשיכה לדמם יום אחרי האם זה תקין? בנוסף מזה אומר משטח לא מזוהה? אשמח לתשובה ממומחה

שלום רב, דימום אחרי בדיקה הינו אירוע שגרתי. זה ייפסק די מהר. "משטח לא מספק" משמעותו שבבדיקה לא נאספו מספיק תאים כדי לבצע הערכה מדויקת. אין בזה שום דבר משמעותי אולם כדאי לחזור על הבדיקה ולקבל תשובה משמעותית יותר. רפואה שלמה.

28/02/2017 | 19:36 | מאת: רני

שלום אני בת 49 כבר ארבעה חודשים לא מקבלת וסת. ביצעתי אולטרסאטנד וגינלי התוצאות היו רירית מעובה עובי 11 ממ עם ציסטה אחת בכל שחלה לא צלול עם גבולות סדירים בגודל של פחות מסמ אחד. מה זה אומר????? יש לציין כי אני לא מקבלת שום טיפול הורמונלי תודה מקווה לקבל תשובה במהירות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, העדר וסת הוא ציון להעדר פעילות הורמונלית ולכן רירית הרחם אמורה להיות דקה ולא פעילה. עובי רירית רחם של 11 מ"מ מלמד על פעילות הורמונלית או שגשוג רירית הרחם מסיבה אחרת. במקרים כאלה כדאי לקחת דגימה מרירית הרחם - הדגימה נקראת פיפל ונלקחת במרפאת הרופא. רפואה שלמה.

תודה על התשובה. מסתבר שאחרי יומיים קיבלתי וסת של חמישה ימים. האם ניתן לבטל את הבדיקה המדוברת האם זו הסיבה לרירית המעובה

13/02/2017 | 23:46 | מאת: תמר

שלום, 1.כל חיי היה לי מחזור של 28 יום מדויק על התאריך ( ללא גלולות) 5 ימי ווסת. כעת התחיל לזייף כל 24 יום קראתי שזה עדיין תקין אבל האם זה מעיד על בעיה שזה מתקצר? 2.שנית גם ימי הדימום התקצרו לשלושה וזהו אך נראה לי שהדימום חזק יותר וכך גם כאבי המחזור כאבים ברחם שאף פעם לא היו לי במיוחד. מה הסיבה להתקצרות ימי הדימום? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תמר שלום, חסרים לי פרטים דמוגרפיים שלך (כל חיי...) עם זאת ניתן לומר כי בנקוף השנים יש נטייה למחזור להשתנות - לעיתים מתקצר ולעיתים מתארך - וגם כמות הדימום הוסתי יכולה להשתנות. אם בדיקה שגרתית אצל רופא נשים (מה שמומלץ כל 6-12 חודשים) היא תקינה, הייתי רואה בזאת מהלך טבעי ולא מדאיג. רפואה שלמה.

10/02/2017 | 20:50 | מאת: אני

שלום ד"ר אשמח לעזרתך החודש הזה נעשה לי קצת בלגן בגלולות. אני נוטלת כבר שנה החודש התחלתי את החפיסה אחרי ההפסקה ביום ראשון, ביום רביעי באותו שבוע קיימתי יחסי מין (בלי קונדום) אבל ביום שלישי של השבוע אחרי פספסתי גלולה. רציתי לשאול אם אני לא מוגנת למרות שהגלולה שפספסתי זה היה שבוע אחרי קיום היחסים. ולא לפני. ועוד משו בטעות המשכתי את הגלולות שבוע נוסף בלי לעשות שבוע הפסקה.. כאילו לקחתי 5 גלולות יותר במקום להפסיק.. האם כדאי לי להמשיך כבר רצוף עד ההפסקה הבאה? או שאני יכולה לסיים את שני הכדורים הנוספים ולהפסיק ואז אני אקבל מחזור כלומר המחזור יאחר כביכול בשבוע? כי אני לא רוצה להמשיך בלי הפסקה. תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, החמצה של גלולה אחת אינה חושפת אותך להריון. יש להמשיך ליטול את הגלולות כסדרן. אם נטלת את הגלולות ברצף שבוע נוסף ואת רוצה להפסיק - את יכולה, אין צורך להמשיך את החפיסה השניה במלואה. לאחר הפסקה של שבוע תתחילי בנטילת החפיסה הבאה. רפואה שלמה.

אני לוקחת גלולות פמינט באופן מסודר וקבוע , אני הייתי בכלא צבאי 18 יום ואתמול השתחררתי ואני וחבר שלי קיימנו יחסים ושהלכתי לשירותים לא היה לי דם באסלה אבל היה קצת דם שניגבתי וגם היום ראיתי קצת דם על התחתונית, זה לא יכול ליהיות שאני בהיריון כי רק אתמול שכבנו אחרי 18 יום וגם בכלא לקחתי את הגלולות בצורה מסודרת, אז מה זה יכול ליהיות ??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נוי, באמת לא סביר שאת בהריון. דימום קל אחרי יחסים הוא תופעה שכיחה. חשוב לברר מתי ביצעת בדיקת פאפ (בדיקת צואר הרחם) לאחרונה. כדאי גם שרופא נשים יבדוק אותך ויסתכל על מראהו של צואר הרחם. רפואה שלמה.

05/02/2017 | 18:46 | מאת: טליה

היי,קוראים לי טליה אני בת 26, ולעתים רחוקות אני מרגישה דיגדוג לא נעים באזור הרחם ואיבר המין. זה לא גירוד או משהו ממש ברור, זה מין תחושת רקע של חוסר נעימות, כמו פרפרים בבטן אבל ברחם, ולא בקטע טוב של התרגשות. התחושה הזו יוצרת אצלי עצבנות לא שגרתית, אני אדם רגוע בד"כ, אבל בימים בהם אני חווה את התחושה הזו אני הופכת חסרת סבלנות, מתוסכלת ועצבנית. שמתי לב לתופעה הזו בפעם הראשונה לפני שנתיים, כשחווייתי את הדיגדוג הזה לאורך כמה ימים, חשבתי שאני הולכת להשתגע, זו באמת תחושה פיזית בלתי נסבלת והיא רציפה (מהרגע שאני קמה עד לרגע שאני נרדמת, מה גם שזה מקשה על ההרדמות). הבנתי שהעצבנות שלי והתחושה הלא נעימה באזור המין קשורים זה בזה. ניסיתי שיטות שונות להירגע- כמו לנוח/לעשות מדיטציות/ לנשום עמוק/לעשות משהו שאני אוהבת- אבל ללא הועיל, גם אם הייתי במצב הכי נוח ורגוע שלי הדגדוג לא נתן לי מנוחה והיפר כל ניסיון לשלוות נפש. בכל אופן, אני יכולה לקשור את התופעה הזו לתקופות בהם אני חווה לחץ או לתקופות בהן אני לא מגיעה לסיפוק מיני. אני תוהה אם זה סימפטום של לסטרס נפשי או שזו בעיה הורמונלית שגורמת לכל החוסר איזון הנפשי הזה בא ניתן לטפל..(קצת שאלה של הביצה והתרנגולת..) בכל אופן,האם התופעה הזו מוכרת ? האם האדם הנכון לפנות אליו זה גניקולוג? האם יש דרך לבדוק את המערכת ההורמונלית שלי? סליחה על החפירה...אני פשוט נורא עצבנית..... ;) :/

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טליה, את מתארת מצב די חריג באופיו ועוצמתו. אני מניח כי נבדקת על ידי רופא נשים שתפקידו לשלול הפרעה במערכת המין. איני חושב ששם הבעייה אולם הדבר חייב להשלל. את מתארת מצבי רקע כמו עצבנות, סטרס או העדר סיפוק מיני כמצבים המעוררים את התחושה כך שייתכן בהחלט שיש מרכיב רגשי/נפשי. זאת ניתן לבדוק לאחר שרופא נשים, כאמור, יבדוק וישלול בעייה במערכת המין. רפואה שלמה.

04/02/2017 | 23:03 | מאת: רוני

הי, המחזור שלי לא סדיר כבר תקופה ממש ארוכה, יש לי ווסת כל חודשיים אפילו שלוש. הלכתי לרופא נשים פעם ראשונה לפני שבועיים, נשלחתי לאולטרסאונד ובדיקת דם. אתמול חזרתי לרופא והוא אמר שלפי האולטרסאונד משום מה, הוא לא יודע מה הסיבה, הוא מבין שאני לא מבייצת. ואז הוא ראה את הבדיקות דם והוא אמר שבעצם אני כן מבייצת. לבסוף הוא אמר לי לשנות אורח חיים ולנסות להוריד 5 קילו מהמשקל וזה יסתדר. אני שוקלת 86 והגובה של 1.64, BMI- 32. האם זה נפוץ שהבעיה נובעת מזה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוני, BMI גבוה, במיוחד אם הוא נובע משינוי בשמן קצר יכול לגרום לשינויים בסדירות הוסת. אם התופעה היא ממושכת יותר אצלך כדאי לבדוק אם לא מדובר בתסמונת השחלות הפוליציסטיות המאופיינת באי-סדירות המחזור, הפרעת ביוץ, השמנה, שיעור-יתר ועוד תופעות. תחפשי בגוגל מאמרים שלי על שחלות פוליציסטיות ואני מקווה שהקריאה תבהיר לך יותר את המצב. בכל מקרה אם תהיי מעונינת תוכלי לקבוע פגישה באיה מדיקל 0775717230/6. רפואה שלמה.

02/02/2017 | 22:18 | מאת: עינבל

עברתי גרדה בשבוע 22. בעבר קבלתי מחזור כל 24 עד 26 יום בערך מאז הגרדה הגוף נדפק קבלתי מחזור של יום אחד אחרי 22 יום - ואז אחרי 9 ימים מחזור נורמלי של דימום כמה ימים. עכשיו שוב קבלתי מחזור של יום אחד ומחכה להמשך..... למה הגוף נדפק ככה?

ראי תשובה קודמת.

02/02/2017 | 22:18 | מאת: עינבל

עברתי גרדה בשבוע 22. בעבר קבלתי מחזור כל 24 עד 26 יום בערך מאז הגרדה הגוף נדפק קבלתי מחזור של יום אחד אחרי 22 יום - ואז אחרי 9 ימים מחזור נורמלי של דימום כמה ימים. עכשיו שוב קבלתי מחזור של יום אחד ומחכה להמשך..... למה הגוף נדפק ככה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הגוף לא נדפק...הוא עובר הסתגלות מחדש לאחר ההריון הקודם. אין לראות בדימומים שאת מתארת משהו חריג אולם אני ממליץ לבצע אולטראסאונד על מנת לוודא שלא נותרו שאריות שליה ברחם - מצב שיכול להתבטא בדימום חריג. רפואה שלמה.

01/02/2017 | 00:19 | מאת: א

המחזור שלי לא מדויק ובד"כ מגיע כל חודש ושבוע/חודש וחצי (לפעמים גם אחרי חודש בדיוק). בעוד זמן מה אני צריכה לטוס ולא רוצה שהמחזור יהיה ביחד עם הטיול. לפי התאריך שלי אני צריכה לקבל שבוע לפני בטיסה, אבל כידוע הוא אוהב לאחר בשבוע לרוב. האם יש דרך להאיץ את קבלתו? זה יכול לבוא בצורת פעילות גופנית, תרופת סבתא, או משהו דומה. אך לא תרופות ודברים כאלה. אשמח לתשובה, תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, בהתראה קצרה אין דרך להקדים את המחזור באופן שיקלע לצרכייך. ניתן לעשות זאת מבעוד מועד אם מתחילים לתכנן כחודשיים לפני תאריך הנסיעה. לפעמים הבאות...

24/01/2017 | 06:57 | מאת: שושי

שלום, אני בת 26.. לפני כחודש מצאו לי מיקראדנומה בהיפופיזה בגודל 5 מ"מ שמפרישה פרולקטין. קורטיזול תקין. בנוסף יש לי ווסת לא סדיר כבר יותר מחצי שנה. האנדוקרינולוג הביא לי דוסטינקס פעם בשבוע חצי כדור. בנוסף, הוא רצה שאלך לרופא נשים כדי לשלול שחלות פולציסטיות. הווסת האחרונה היתה לפני חמישה שבועות. הייתי אתמול ועשיתי אולטרסאונד אגן דרך הבטן (אני בתולה) ומצאו שם "רירית מעובה אחידה 14 מ"מ. שחלה ימנית עם ממצא ציסטי צלול בודד 40*33 ללא מחיצות פעילות והסתיידויות. שחלה שמאלית עם ממצא ציסטי צלול פשוט בודד 30*24 מ"מ ללא מחיצות והסתיידויות. אין נוזל באגן. ממליץ us חוזר עוד 4 שבועות ולקיחת דופסטון". שאלתי את הרופא שאלות אבל לא קיבלתי תשובות על הכל.. הציסטות האלו אמורות להעלם עוד ארבעה שבועות? האם זה מסוכן? האם זה אומר שבייצתי רק עכשיו? אפשר לומר שהבעיה בסדירות המחזור נובעת מהרירית המעובה והציסטות וזה לא קשור לפרולקטין? אם כן, האם אוכל להפסיק לקחת את הדוסטינקס? כדורי הדוסטינקס גורמים לי להרבה תופעות לוואי (הכי לא נעים זה כאב חזק בשד) כך שאם הווסת הלא סדיר לא קשור למיקרואדנומה ולפרולקטין אז אולי כדאי לי להפסיק.. ושאלה אחרונה- הרופא נשים אמר שצריך לשקול אולטרסאונד דרך פי הטבעת כדי לשפר רזולוציה, אין מצב שאני עושה את זה כי אני מתביישת. האם הכרחי לאור הממצאים הקטנים שנמצאו? סליחה על כמות השאלות ותודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שושי שלום, הפורום לא מיועד לענות על מסכת כה ארוכה של שאלות ובעיות. אקצר באומרי כי מיקרואדנומה היא בהיפופיזה יכולה לגרום לרבים מהתסמינים שאת מציינת והטיפול בדוסטינקס הוא ראוי ונכון.. פירוט רחב יותר ניתן לספק רק בפגישה אישית ולאחר בדיקה. אשמח לסייע לך בכך. אם תרצי תוכלי לתאם פגישה ב"איה מדיקל" בטלפון 0775717230/6. רפואה שלמה.

שלום בת 31 אחרי כדורי אקוקלומין. ניגשתי לאולטרסאטנד לצורך מעקב זקיקים. הממצאים: עובי רחם 7.1 ממ. שחלה ימנית 16 ממ +זקיקים קטנים ומוקדים היפראקוגנים. מה זה אומר? האם זה מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אין לי מידע על ממצא דומה אצלך לפני הטיפול. ברור שטיפולים יכולים לחולל שינויים מסוימים. אני מציע המשך מעקב אחרי השינויים אצל רופא מטפל שבודאי ידע להוסיף בדיקות נוספות באם ימצא לנכון. בהצלחה.

10/01/2017 | 07:54 | מאת: תמר

בוקר טוב, רציתי לשאול איך מתבצעת הבדיקה הנ"ל והאם יבקשו ממני להתפשט חלק גוף תחתון או לחשוף משהו מוצנע (למרות שהבדיקה חיצונית)... אני ממש ביישנית... תודה וסליחה על השאלה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני משוכנע כי צניעותך תישמר בקפדנות. אין צורך להחשף פרט לחשיפת הבטן התחתונה מבלי להתפשט. שבוע טוב.

09/01/2017 | 21:04 | מאת: אסנת

שלום, אני בשבוע 8 בהריון, בשבוע 5 לפי וסת אחרונה ביתא היה 19,000, בבדיקת אולטראסאונד בשבוע 7 ראו עובר עם דופק ב"ה ובנוסף ממצא אקוגני בכניסה לצוואר הרחם . מה זה יכול להיות?? מסוכן להריון??

שלום רב, לדעתי אין מקום לחשש ורצוי לעקוב אחר הממצא בבדיקות הבאות. בהצלחה.

09/01/2017 | 21:02 | מאת: אלה

שלום דוקטור, אני בת 32 לרוב המחזור החודשי שלי אורך כ26 יום. בחודשיים האחרונים הוא התקצר ל22 ו-21 ימים. האם עלי לחשוש ממנפאוזה מוקדמת? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, שינויים בתבנית המחזור יכולים להיות נקודתיים או מגמתיים. לא ניתן מתיאורך להעריך את ההסתברות למנופאוזה מוקדמת. לדעתי גם אין בכך חשיבות. אולם אם הנתונים מכתיבים צורך מסוים כמו שיקולי פריון ואחרים - ראוי לבצע בדיקות מקיפות יותר בדיקות הורמונליות והערכת רזרבה שחלתית. לבריאות.

ד"ר שלום בת 65 הרופאה איבחנה לי רירית רחם מעובה בדיקת פיפל יצאה תקינה. השבוע קיבלתי את תוצאות בדיקות הדם ותוצאת ה-tsh היא 0.3 יכול להיות שזו הסיבה לעיבוי רירית הרחם,יש קשר בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל, אינני יודע מה פירוש יצאה תקינה - צריך להיות טקסט המפרט את הממצאים. אם תועילי לצטט את הטקסט אוכל לסייע ביעילות ראויה. שבוע טוב.

היי לפני כשנה הפסקתי ליטול גלולות עמ"נ לנסות להרות בפעם השניה.. לאחר ביקור אצל רופאת נשים נשלחתי לאולטראסאונד בתשובות הבדיקה רשום כי בחלל הרחם צמוד לדופן האחורית של חלל הרחם ניצפו מספר מוקדים היפראקוגנים לא סדירים ומאחורי הרחם נצפה ממצא ציסטי צלול בגודל 16x10מ"מ. מה זה אומר? יש סיבה לדאגה?? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טל, הממצא מאחורי הרחם חסר משמעות, קרוב לוודאי. הממצא התוך-רחמי מטריד קצת יותר מאחר שהוא יכול להעיד על פוליפ תוך-רחמי או הדבקויות תוך-רחמיות (איני מכיר את ההיסטוריה הפריונית שלך כך שאלה השערות מוגבלות). אני נוהג להמליץ על ביצוע היסטרוסקופיה (החדרת סיב אופטי לחלל הרחם) על מנת לאבחן ולטפל בממצא. ליעוץ יסודי יותר ובדיקה את מוזמנת להתקשר לאיה מדיקל לקביעת פגישה 0775717230. רפואה שלמה.

שלום ד"ר אני בת 25 נוטלת גלולות יסמין חצי שנה..לאחרונה התחילו להיות כאבים ותחושת צריבה ושריפה ויובש בזמן יחסי מין ולאחריו..פעם היינו מקיימים 3 פעמים ביום והיום אפילו אחד אני לא יכולה מרוב שזה כואב. הלכתי לבדיקה וגילו שיש פטרייה קיבלתי טיפול של כדורים ומשחה פנימית לאחר שבוע עשיתי בדיקת מעבדה ונכתב בתוצאות פלורה רגילה שזה אומר שהטיפול עזר וכבר אין פטרייה. אז עכשיו אני לא יודעת למה זה ממשיך לצרוב כל כך אפילו יותר ממה שהיה. אם זה לא פטרייה מה זה יכול להיות? אשמח לעזרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, כמובן שללא בדיקה קשה מאד לענות על שאלתך. עם זאת, נשים צעירות רבות מתחילות לחוות תחושות כמו שלך לאחר תחילת שימוש בגלולות. הסיבה לכך נעוצה בשינוי אופי ההפרשות הנרתיקיות בהשפעת הורמוני הגלולות. אני מציע לשם הנסיון להפסיק שימוש בגלולות ל-2-3 חודשים ולהשוות את התחושות. ברור מאליו שיש מקום לשלילת זיהום נרתיקי או וסטיבוליטיס. רפואה שלמה.

23/12/2016 | 08:09 | מאת: לילו

שלום דוקטור, עברתי גרידה ב 10.11, שבועיים לאחר הגרידה עשיתי בדיקת us אצל הרופא המטפל והרים נמצא נקי. 6 שבועות לאחר הגרידה הגיעה הוסת.. כמובן שהיא הייתה שונה מן הרגיל.. יומיים של דימום לא רציני+כאבים שמצריכים משככים, ביום השלישי כבר פד נקי. השאלה שלי היא האם תאריך הוסת שלי יחזור לקדמותו? כי כרגע קיבלתי בתאריך לא קשור. והאם לחשב ביוץ באופן רגיל, 14 יום מתחילת תאריך הוסת הזאת? חשוב לי לציין שאני בת 28 נשואה והגרידה היא ניסיון ראשון להריון שלצערי נגמר לא טוב. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לילו, הריון עושה משהו כמו reset לכל הפעילות ההורמונלית שלך. לאחר לידה או הפלה "תתעורר" המערכת ההורמונלית שלך בקצב שלה ותתחיל פעילות ביוץ אשר מבחינת התזמון אינה קשורה בארועים לפני ההריון. אם המחזורים שלך יהיו סדירים כשם שהיו - החישובים שלך לא צריכים להשתנות. שנה טובה ופוריה.

19/12/2016 | 06:38 | מאת: שן

היי, אתמול קיימתי יחסי מין עם בעלי... לאחר הסקס (קיימנו סקס רגיל לחלוטין ) ירד לי דם בהיר לא המון אבל ירד .. והפסיק מיד אני אמורה לקבל מחזור רק בעוד חמישה ימים המחזור שלי די סדיר כרגע יש לציין שאני 4 חודשים אחרי לידה וללא אמצעי מניעה לא יודעת אם זה חשוב או לא מה הסיבה לדימום לדעתך??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, דימום לאחר יחסים הינו ארוע שכיח יחסית. כל שעלייך לעשות זה להבדק על ידי רופא נשים ולוודא שבוצע לאחרונה משטח פאפ. בהצלחה.