ניתוח כריתת רחם, שאלה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

07/07/2022 | 20:00 | מאת: מ

עברתי ביום ראשון ניתוח להסרת הרחם בגישה בטנית, עקב מיומה גדולה בגודל 11 סמ. האם עקרונית, מותר לישון על הבטן/צד (כרגע כואב אבל התקווה שיעבור מהר)? ושאלה שמסקרנת אותי, אם הסירו את הרחם והחצוצרות, איפה השחלות כרגע? הן אמורות להיות מחוברות לרחם ולחצוצרות.... מניחה שחיברו אותן למקום כלשהו...😊

07/07/2022 | 20:33 | מאת: מ

צוואר הרחם לא הוצא, הבנתי שזה עוזר למנוע צניחת אגן ושלפוחית שתן. מידי פעם יש לי כאבים כאילו הבטן מתהפכת, כמו צירים. למה זה קורה? תודה

הי, את יכולה לישון בתנוחה שהכי נוחה לך. אין בעייה. השחלות מחוברות לרחם בצד אחד ולדופן האגן בצד השני. כעת הן מחוברות לדופן האגן בלבד. למה כואב אחרי ניתוח? שאלה רטורית. הכאבים יתעדנו בתוך מספר ימים. החלמה מהירה.

08/07/2022 | 11:26 | מאת: מ

תודה רבה🤗

מנהלי פורום האשה והרחם