פורום האשה והרחם

הפורום עוסק בבריאות האישה והרחם; מומחי איה מדיקל ישמחו לענות על כל השאלות הקשורות במחלות גיניקולוגיות הקשורות לרחם, שחלות, חצוצרות, צוואר הרחם, אנדומטריוזיס. תפיסת העבודה של מומחי הפורום היא כי יש לעשות ולמצות כל טיפול אפשרי על מנת לשמור ולשמר את רחם האישה בכל מחיר. האינדיקציות המוחלטות לכריתת רחם הן גידולים סרטניים או טרום סרטניים של המערכת הרבייה, צניחות רחם בדרגת חומרה גבוהה, קרע של הרחם בלידה, דימום בלתי נשלט לאחר לידה והעדר תגובה לטיפולים שמרניים בבעיות שפירות. בעיות או מחלות אחרות ניתנות לטיפול בטכנולוגיות ובאמצעים אחרים. ולכן ראוי שהשיקולים לבחירת הטיפול המיטבי באישה יתחשבו ברצונה של האישה לשמור על רחמה. יש להציג בפני האישה את כל החלופות בהתאם לגילה, הרקע שלה וסגנון החיים שלה. לנשים שצפויות לעבור כריתת רחם, מומלץ לא להיחפז בקבלת החלטה על כריתת רחם, אם לא מדובר באינדיקציה דחופה או גידול סרטני, חלילה. שתפו את הרופא, שאלו שאלות נוקבות ואם אתן לא שקטות, פנו לקבלת חוות דעת שנייה. אל תהססו להתייעץ עם כל מי שיכול לסייע לכם לקבל חוות דעת מושכלת. למעבר לפורום לחצו כאן.
1874 הודעות
1646 תשובות מומחה

מנהלי פורום האשה והרחם

20/08/2018 | 14:19 | מאת: דנה

האם לפני היסטרוקופיה ניתוחית יש צורך לבצע בדיקת פאפ? ושאלה נוספת האם אולטרסאונד בגישה בטנית מהווה אינדיקציה מספיק טובה לגבי השרירן והמשך טיפול בו ? כלומר האם צריכות בדיקות נוספות שמראות היכן בדיוק עומד השרירן או שבדיקת אולטרסאונד בגישה בטנית מספיקה כדי לדעת איך לטפל בשרירן

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום, בדיקת פאפ היא בדיקה שעומדת בפני עצמה ואינה קשורה להיסטרוסקופיה. יש לבצעה בהתאם לנוהלי קופת החולים ותלונות המטופלת. אולטראסאונד בגישה בטנית פחות מדויק מהגישה הוגינלית בהערכת מצב השרירן (מיקום, גודל) וממילא בטיפול בו. רפואה שלמה.

26/08/2018 | 17:24 | מאת: דנה

תודה רבה

19/08/2018 | 08:21 | מאת: רעות

שלום רב. לפני כחודשיים וחצי הוצאתי את המירנה לאחר שימוש של 3.5 שנים. בתקופה לאחר ההוצאה היו מעין הכתמות לאורך תקופה שפסקו ולאחריהם קבלתי מחזור. כעת המחזור שלי מאחר בכמה ימים. ידוע לי שלוקח לגוף זמן עד שרירית מתעבה והמחזור חוזר להיות סדיר. שאלתי היא כמה זמן בערך הדבר אמור לקחת? חודשיים? חצי שנה? כיוון, בבקשה.... תודה מראש על המענה!

לקריאה נוספת והעמקה
23/08/2018 | 07:01 | מאת: רעות

תודה. כבר לא רלוונטי.. עשיתי בינתיים בדיקה ביתית ואני בהריון!

בהצלחה!

שלום רב, ראי תשובה בהמשך

12/08/2018 | 18:11 | מאת: רונה

מחפשת כירורג לכריתת שחלות בגלל נשאות גנטית 1. האם כדאי להוציא גם את הרחם? 2. האם מותר לקחת הורמונים אחרי הניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

רונה שלום, יש בהחלט מקום להסרת השחלות והחצוצרות לנשאיות גן ה-BRCA1. זהו ניתוח המבוצע על ידי ושאר הרופאים כשגרה ב״איה מדיקל״. אין אינדיקציה להסרת הרחם. הדעות לגבי מתן הורמונים לאחר הניתוח הן חלוקות. הגישה המקובלת היא אינדיבידואליסטית לפי הקושי בהתמודדות עם התסמינים. אם את מעונינת בשרותנו התקשרי ל-037646930 לקביעת פגישה. רפואה שלמה.

11/08/2018 | 17:02 | מאת: מודאגת

שלום, יש לי חתיכת עור קטנה מתנדנדת בפירנאום בגודל של פחות מחצי ס"מ ם נקודה שפיצית בקצה שלה קטנה שמאוד מאוד מגרדת לי בעיקר בעת ניגוב האיזור בשירותים. הנקודה הקטנה הזאת בגודל של גרגיר מלח גס מגורה מאוד בעת הניגוב ואני מוצאת את עצמי מגרדת אותה כמו באגזמה. חוץ מבעת ניגוב זה כמעט לא מציק. רק לפעמים. אבל בעת ניגוב זה סיוט. מה זה יכול להיות? הדבר היחיד שמצאתי שאולי יכול להיות זה סרטן הפות???? התור היחיד שמצאתי לרופאה הוא בעוד שבועיים. האם זה סובל דיחוי? האם עליי לדאוג? מה זה יכול להיות???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני משוכנע שמצאת הסברים נוספים אלא שתשומת ליבך התמקדה בסרטן הפות. זוהי אבחנה די נדירה ובמקום להתבשל בחששות כדאי להבדק על ידי רופא/ת נשים. המתנה של שבועיים היא סבירה ואין כל דחיפות. רפואה שלמה.

01/08/2018 | 12:47 | מאת: נורית

שלום בפברואר 2017,עברתי גרידה בשבוע 12. מאז ועד היום לא היה לי מחזור סדיר,לפני כן,תמיד הגיע כל 28 ימים. כיום,מגיע בין 21,לבין 28,בכל פעם בתאריך אחר. האם תקין?האם יש קשר להפלה(למרות שעברתי מאז בדיקות והרופאים אמרו שהכל תקין),או האם יש קשר לגיל?(בת 36). תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נורית, על פניו איני רואה קשר בין ההפלה ובין השינוי בצורת המחזור. למרות התנודתיות בין 21 ימים ו-28 ימים - תבנית כזאת מוגדרת כנורמלית. אם את מעונינת להרות כדאי להעריך את מועד הביוץ המדויק. רפואה שלמה.

30/07/2018 | 18:47 | מאת: ללי

שלום רב, אני בתחילת ההריון (שבוע 9) וסובלת מתכיפות נוראית בשתן (כל חצי שעה עד עשר דקות), דבר שמפריע לי לישון ולתפקד בעבודה. אני יודעת שזו שאלה מעט הזויה אבל האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להפחית את התכיפות ? תודה מראש.

נורית שלום, התופעה שאת מתארת שכיחה ומוכרת. הייתי ממליץ על תרגול השרירים הטבעתיים של רצפת האגן. בהצלחה.

25/07/2018 | 15:24 | מאת: נגה

צהריים טובים, האם עובי רירית של 7 מ"מ בביוץ הוא תוצאה תקינה לקליטת הריון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נגה שלום, הטווח הנורמלי של עובי רירית הרחם בעת ביוץ הוא 6-14 מ״מ. ממחקרים שבוצעו בעיקר על מטופלות בהפרעות פריון נצפה כי ככל שעובי הרירית גדול יותר בטווח הזה כך גם שיעור ההריונות. עובי של 7 מ״מ קרוב יותר לקצה הנמוך של תחום הנורמה ולכן שיעור שליטת ההריונות עלול להיות נמוך יותר. אולם בכל מקרה עובי 7 מ״מ נמצא בתחום הנורמה. בהצלחה.

24/07/2018 | 08:35 | מאת: אור

שלום, אני בת 27 בהריון שני שבוע 13, לפני כמה ימים הרגשתי במעין כדור בנרתיק ולאחר בדיקה אצל אורוגניקולוג התברר שיש לי צסטוצלה דרגה 1-2, שאלתי היא האם נכון שככל שהרחם יגדל ככה גם הבליטה תעלה מעלה? האם פיזיותרפיה לרצפת אגן תעזור כבר משלב זה? והאם בלידה טבעית לא יוומר נזק נוסף בעת לחיצות או שעדיף לעשות קיסרי? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

אור שלום, תרגול שרירי רצפת האגן (שרירים טבעתיים) אף פעם לא מזיק, גם בהריון. סיכויי השיפור לא מדהימים. אין מרום לניתוח קיסרי למניעת ״נזק״ מצטבר לדפנות הנרתיק. קרוב לודאי שאחרי הלידה יתרחש שיפור מסוים באופן טבעי. ממליץ שתסיימי את תכנון המשפחה שלך ורק אחר כך לבצע הערכת מצב ולשקול תיקון כירורגי. רפואה שלמה.

24/07/2018 | 08:22 | מאת: נגה

בוקר טוב, התחלתי החודש מעקב זקיקים והטכנאית אמרה שהיא רואה ממצא אקוגני בגודל 7×4 ממ שנראה לה כמו פוליפ. הרופא המטפל שלי אמר לא להתייחס לממצא אך ממה שאני יודעת הסיכויים להיכנס ולהחזיק הריון הם נמוכים. מה עלי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נגה, הרופא שלך צודק...בשלב הזה. אם לאחר מספר נסיונות לא תצליחי להרות, יהיה מקום לבצע היסטרוסקופיה ולחקור את ״הממצא״. בהצלחה.

שלום רב, אני בת 57 - חצי שנה לאחר גמר המחזור. נמצא (כבר פעם השניה) כי יש לי רחם רב שרירני בגודל 12 שבועות + 2 פוליפים אנדומטריאלים. הומלץ לי לעבור היסטרוסקופיה. זו כאמור הפעם השניה שאני עוברת את התהליך הזה (הקודם היה לפני 4 שנים) ואציין שאני צריכה לעבור גם ניתוח TVT-0 באותו תהליך - לפי הרופאים הרחם שלי מייצר מיומות וכפי הנראה המצב עשוי לחזור שוב בעתיד - האם לא כדאי לשקול את הוצאת הרחם (והשחלות) בשיטת הלפרוסקופיה? רופאים שהתייעצתי איתם חלוקים בדעתם- חלקם בעד וחלקם נגד לחלוטין ומשאירים את ההחלטה בידי..ראיתי שהמרכז שלכם דוגל בשמירה על הרחם ונסיון פתירת הבעיות בתהליכים שמרניים, כפי שפעלתי בפעם הקודמת- אבל לאחר שהגעתי לגילי.. וחשש שהמצב יחזור על עצמו שוב ואאלץ לעבור בכל פעם הרדמה כללית גם אינה מעודדת. אשמח לשמוע מה דעת הרופאים המומחים לנושא הוצאת רחם ושחלות בגילי וההשפעות העתידיות. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חגית, את צודקת שאיה מדיקל היא מרכז רפואי שאינו ממהר להסיר את הרחם. זה לא המקום לדון בכך אולם אם תהיה מעונינת אוכל להרחיב בסיבות לכך. אם אין לך תלונות הקשורות בגודל רחמך וגודל הממצאים הוא סטטי בשנים האחרונות - אין צורך לגעת ברחם. החשש מחזרה של שרירני הרחם אינו מוצדק מאחר שהגירוי לגדילת שרירנים בדר״כ הוא הורמון האסטרוגן שבגילך מופרש בכמויות מזעריות ואינו מסכן אותך. כמובן שאם הרחם ממשיך לגדול בגיל המעבר יש לתת על כך את הדעת שמא מדובר במקרה נדיר של גידול ממאיר בשריר הרחם. והיה ובכל זאת נבחרת אופציית הסרת הרחם, ניתן לבחור בגישה הלפרוסקופית הנחשבת לפולשנית פחות. ניתוח ה-TVT מבוצע בגישה נרתיקית ואינו מושפע מעצם ההתערבות הניתוחית להסרת הרחם. במקרה ומתקבלת החלטה לשמר את הרחם, הייתי ממליץ על ביצוע היסטרוסקופיה להסרת הפוליפים שציינת. גם זאת ניתן לבצע במעמד ביצוע הניתוח הנרתיקי. הנה כי כן, מספר לא מבוטל של אלטרנטיבות לכריתת הרחם. אם תרצי לדון בנושאים המוזכרים בפירוט רב יותר את מוזמנת לקבוע פגישה בטלפון 037646930. מקווה שדברי עזרו. רפואה שלמה.

16/07/2018 | 15:13 | מאת: שיר

בת 43 בעלת שרירן בגודל 10 סמ על 10סמ רוכב על הרחם כלפי מעלה. ללא סימפטומים. אין תוכניות ילודה. לפני 3 שנים קיבלתי זריקות דקפפטיל להקטנה של השרירן כדי להקטין את השרירן כדי לעבור טיפול בעזרת אולטראוסנד ממוקד. הדקפפטיל הקטין בחצי. שלוש שנים אחרי הטיפול השרירן חזר לגודלו הנל. 1.האם כדאי לי לקבל שוב טיפול בדקפפטיל להקטנה של השרירן כדי לאפשר ניתוח בלפרוסקופיה? 2.האם מבחינה ניתוחית והצלחת הניתוח עדיף ניתוח לכריתת רחם או כריתת שרירן בלבד? 3. האם כדאי לנסות תהליך של אימובולציה? 4.כרגע יש לי צניחת שלפוחית שתן ללא דחיפות שתן . האם הוצאת המיומה תחזיר את השלפוחית למקומה? 5. אם אכרות את השרירן בלבד האם ישנה היתכנות ששרירן חדש יגדל והפעם יגרום לסימפטומים בשל מיקום שונה? תודה רבה על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

שיר שלום, אני מתנצל על העיכוב בתשובה בשל שהות בחו"ל. שאלת שאלות רבות ואנסה להשיב עליהן בקצרה. 1. רצוי להקטין את השרירן אם רצונך בניתוח לפרוסקופי. טיפול בדקפפטיל יכול להשיג את התוצאה הרצויה כפי שקרה בעבר. 2. אני נגד כריתת רחם כאשר יש אופציה שמרנית אחרת. 3. אמבוליזציה היא אפשרות אולם פעולה זאת אינה "מעלימה" את השרירן אלא מקטינה אותו ובעתיד עלול השרירן לחדש את צמיחתו. עלול להיות קשר בין השרירן ובין צניחת השלפוחית אולם סביר להניח יותר שמדובר ברפיון רצפת האגן והסרת השרירן לא תביא לשיפור המיוחל. לא ציינת אם יש לך דליפת בשיעול או בהתעטשות. אם כן כדאי לבצע בדיקה הנקראת אורודינמיקה. 5. אם ישנם שרירנים נוספים הם עלולים לגדול. אולם מדברייך אני מבין שב-3 השנים האחרונות ההתעסקות היתה סביב השרירן היחיד ולא סביב שרירנים נוספים. אם תרצי להעזר בשרותינו הכירורגיים או לקבל יעוץ מפורט יותר את מוזמנת לקבוע פגישה במרפאת איה מדיקל 037646930. רפואה שלמה.

שלום, אני 6 שבועות אחרי לידה והתחלתי לקחת מדבקות שלא בזמן ווסת במשך שבועיים והורדתי את המדבקה בדיוק ביום שהייתי אמורה לשים את המדבקה השלישית. לאחר מספר ימים התחילו דימום כבדים ולא מרגיש כמו מחזור. האם יש סיכוי במצב כזה להיריון שהרי לא השתמשתי במדבקות בזמן הנכון והשתמשנו עם נרות שהאחוזים שלהם לא גבוהים מידי?

לקריאה נוספת והעמקה

חשוב לציין שבדיקת דם עשיתי 8 ימים לאחר קיום יחסי מין. יש מצב שזה מוקדם מידי?

קסם שלום, הסיכון להריון בפער זמנים כה קצר מהלידה הוא קלוש מאד. הבדיקה השלילית אף תומכת בכך. אני ממליץ על בדיקה אצל רופא נשים וביצוע אולטראסאונד לשלילת גורמים אחרים לדימום. רפואה שלמה.

12/07/2018 | 12:29 | מאת: אדווה

שלום רב! שמי אדווה ואני בת 35, נולדתי עם פגיעה מוחית, יש לי תסמונת האונה הפרונטלית עם הפרעת אישיות אורגנית, מוכרת נכה נפשית מביטוח לאומי- ישלי 40% נכות, יש לי פוביה רצינית מדימום, לוקחת גלולות מסוג דיאנה, בהמלצת רופא הנשים שלי לוקחת אותן ברצף ופעמיים ביום על מנת שלא יהיו לי דימום, לא מעוניינת בילדים, עקב החרדה שלי, אמורה לעבור אבלציה של רירית הרחם בהרדמה מלאה, האם הדבר הזה ימנע ממני דימומים לצמיתות והאם לא אצטרך יותר לקחת גלולות? תודה רבה, אדווה!

לקריאה נוספת והעמקה

אדווה שלום, אין אפשרות להבטיח שאבלציה תבטל לגמרי את הדימום הויסתי. ביצעתי עשרות אבלציות ורק במיעוטן היתה הפסקה מוחלטת. בדר"כ זה מביא להפחתה משמעותית בדימום. הפעולה הכירורגית היחידה שיכולה להבטיח הפסקת הוסת היא כריתת הרחם. זהו צעד די קיצוני. אם תהיה חוות דעת מקצועית שניתוח כזה הוא לטובתך וחיוני לבריאותך, ניתן יהיה לשקול ניתוח כזה ברצינות. רפואה שלמה.

הי ד"ר, כתבתי לך בפורום פה לא מזמן בקשר לדלקת בשלפוחית שלא עוברת. אני מטופלת אצל רופא פרטי כבר כמה חודשים אך חשה שאין לי מענה כפי שהייתי רוצה. הייתי רוצה לעבור בירור מקיף כיוון שאני חוששת שזה לא מגיע מהשלפוחית אלא ממערכת הרביה הנשית. האם אפשרי להגיע למרפאתך בנושא זה? תודה.

שלום רב, אשמח לעזור. לקביעת פגישה התקשרי למרפאת איה מדיקל לטלפון 037646930

09/07/2018 | 13:21 | מאת: שרון

תודה רבה

02/07/2018 | 19:03 | מאת: קרן

ברצוני להתייעץ לגבי טבעת הנוברינג שבשימושי כעת. אם אני אמורה להוציא את הטבעת בשבוע מסויים , ואני רוצה להקדים את הוסת או לאחר אותה מה אני אמורה לעשות? להקדים להוציא את הטבעת שבוע לפני?או לאחר בשבוע להוציא? אשמח לחוות דעת. תודה רבה

שלום קרן, בדיוק כמו שאמרת - הקדמה או איחור של שליפת הטבעת תיתן את שינוי התאריך המבוקש. לא מומלץ אם העיכוב הוא ביותר מימים ספורים. במקרה זה להחליף את הטבעת מיד עם הוצאת הקודמת. בהצלחה

01/07/2018 | 17:54 | מאת: שרון

שלום רב, לפני כשלושה חודשים בתרבית שתן נמצא אי קולי עם עמידויות שונות ניתן מונרול. שלושה שבועות לאחר לקיחת מונרול המשכתי לסבול ותרביות ובדיקות STD יצאו שליליות. שתי בדיקות גניקולוגיות בקופה העלו ממצאים תקינים ואורולוג רשם אומלפדקס לשמונה ימים. לאחר נטילת התרופה התחושה השלילית לא חלפה. פניתי לגנקולוג פרטי לקח STD ותרביות יצא חיובי לאוראופלזמה משני סוגים. מכיוון שזה חיידק נפוץ אך סבלתי מתחושת דלקת ניתן LEVO לעשרה ימים. אני עדיין ממשיכה לסבול מאי נוחות בשלפוחית. השתנה תכופה ותחושה מאוד לא נוחה. אני שלושה שבועות לאחר סיום ה-LEVO. לאחרונה יש לי גם תחושה של נפיחות בבטן. לפני זה הופיעה תחושה של נפיחות ברגליים וכאבי אגן. אני מתחילה לחשוב שהדלקת הייתה רק טריגר למשהו יותר רציני שמתרחש. אני חושדת לכיוון השחלות או הרחם. האם יכול להיות ששתי רופאות בקופה פיספסו איזשהו ממצא? אני פשוט נורא דואגת ולא יודעת מה עליי לעשות. יש לי בשבוע הבא בדיקה חוזרת של STD וכל התרביות לראות אם חיידקים הוכחדו. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
01/07/2018 | 17:56 | מאת: שרון

ואם לילד בן 8 שנולד בקיסרי אם זה חשוב. תודה.

שרון שלום, אם מדובר בזיהום חוזר בשלפוחית השתן - תרבית שתן תגלה זאת. אם מדובר בזיהום אחר - בדיקת STD היא הבדיקה הנכונה. בכל מקרה אני ממליץ על בדיקת אולטראסאונד אגן כדי לשלול בעיות רחם או שחלות. רפואה שלמה.

ראי תשובה בשאלה הקודמת.

01/07/2018 | 20:34 | מאת: שרון

עשיתי פעמיים בזמן האחרון ויצא תקין.

שלום שרון, אני מבין שהרופא/ה שטיפולו בך עשו זאת בהתאם לתוצאות הבדיקות כך שלא ניתן להניח שהוחמצה אבחנה. בדיקת ה- STD החוזרת היא בודאי חשובה. הייתי ממליץ לבצע גם בדיקת תרבית שתן ואולטראסאונד אגן קטן להשלמת הבדיקה. רפואה שלמה.

14/08/2018 | 14:51 | מאת: שרון

הי ד"ר, ממשיכה לסבול מתחושת דלקת בשלפוחית כבר חודש חמישי. הבדיקה האחרונה מראה שהאורפלזמה אורטיקולום עבר ונשאר הפרבום. הרופא המטפל אמר שלא רוצה להעמיס תרופות ושנחכה שאולי המערכת החיסונית תטפל. אני סובלת וגם כעוסה. מה אני אמורה לעשות? תודה.

שלום, יש לי התקן מירנה כחצי שנה. הרגשתי לא מזמן איזהשהם חוטים בנרתיק ממש למטה, זה פעם ראשונה שאני מרגישה אותם ואין לי שום כאבים או רגישויות. למה אני מרגישה אותם? יכול להיות שההתקן יצא מהמקום?

לקריאה נוספת והעמקה

לנה שלום. שתי אפשרויות: 1. ההתקן נמוך/נדחק מטה. 2. החוט לא קוצר מספיק. בדיקת אולטראסאונד תפתור את החעלומה. רפואה שלמה.

שלום, י

לקריאה נוספת והעמקה

ראי תשובה בהמשך

26/06/2018 | 12:44 | מאת: הילה

היי אני לוקחת גלולות מליאן הפסקתי ביום שבת ועד היום ( יום שלישי) לא קיבלתי .. מפחדת מחשש להריון , למרות שלא היה משהו רציני ביני לבין בן זוגי ובכל זאת אני מפחדת לעשות בדיקה ולגלות

לקריאה נוספת והעמקה

הילה שלום, העדר דימום בסיום חפיסת גלולות הוא תופעה מוכרת. עם זאת, אין דרך אחרת לשלילת הריון למעט בדיקת הריון (למרות הפחד...) בהצלחה.

22/06/2018 | 10:55 | מאת: קרן

שלום, אבקש הסבר לגבי הממצאים האלה , נעשה כבירור לפני הריון: שחלה ימנית אורך 21 מ"מ רוחב 15 מ"מ בהקף השחלה כ 6 מבנים אקוגנים בגבולות סדירים בגודל 3 מ"מ . יתכן הצטלקות. יתכן הסתיידויות. ללא זרימת דם חריגה בדופלר. זקיקים קטנים. שחלה שמאלית אורך 30מ"מ רוחב 21מ"מ בתוכה מבנה נוזלי עכור בעל קירות מעובים בגודל 16 מ"מ- נצפתה זרימה טבעתית- יכול להתאים לגופיף צהוב. זקיקים קטנים. דוגלס- לא נראה נוזל חופשי באגן. אשמח לקבל הסבר מה זה אומר. תודה.

16/06/2018 | 20:44 | מאת: גבי

אני בת 72. עברתי כריתת רחם לפני כ-20 שנה. האם יש צורך להבדק שנתית אצל גניקולוג? אם יש כאבים בבטן התחתונה, זה יכול להיות קשור לגניקולוגיה, או בכלל לא? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בודאי שיש צורך להבדק. רפואת נשים אינה רק ״רפואת רחם”; בודאי כאשר יש כאב בבטן תחתונה.

תודה רבה

14/06/2018 | 10:04 | מאת: שני

שלום רב, אני 4 חודשים בדיוק לאחר לידת בני השני. קיבלתי מחזור ראשון לאחר הלידה בתאריך ה- 03/05/18 שנמשך 4 ימים. המחזור שלי מאז ומתמיד היה מאד מאד מדויק ברמת השעה והיום. כרגע יש איחור של שבועיים כבר בקבלת המחזור בפעם השנייה. אציין כי אין סיכוי להריון מאחר ולא קיימתי יחסי מין מאז המחזור האחרון בכלל כי אני מחכה לקבל עוד מחזור כדי שאוכל להשים התקן. אני ממש בלחץ ואודה לתשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, האם את מניקה? אם כן - ייתכנו שיבושים על רקע הפרשת הורמון החלב. אם לא - חזרת הפעילות המחזורית לאחר לידה עלולה ״לגמגם״ ורק אחרי מספר חודשים מסתדרת. כתבת שאת מודאגת. ממה בדיוק? לדברייך אינך בהריון. אם אכן כך הדבר - הוסת תגיע. רפואה שלמה.

10/06/2018 | 09:27 | מאת: PID

סובלת מספר שנים מארועים חוזרים של PID כולל אחד קשה תחת התקן שהסתיים באשפוז לאחרונה עוד ארוע קשה שהסתיים באשפוז מכיוון שטיפול אנטביוטי דרך הפה לא שיפר את המצב. אשמח לדעת מה ההמלצות לטיפול ולמניעת ארועים חוזרים .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התשובה לשאלתך תלויה בגילך ובשאיפותייך להריונות נוספים. שאלה נוספת היא האם זוהה חיידק ספציפי הגורם לזיהום באגן. אם סיימת את תכנון המשפחה שלך, אני ממליץ על לפרוסקופיה והרחקת החצוצרות שהן המוקד העיקרי להתלקחויות הזיהום. במידה שמדובר במורסה אגנית - יש הממליצים אפילו על הסרת השחלות. אם תרצי לקבל מידע רחב יותר את מוזמנת להתקשר לאיה מדיקל 037646930 לפגישה. רפואה שלמה

לקחתי את הגלולה הראשונה בחפיסה (לאחר השבוע הפסקה שבמהלכו קיבלתי מחזור) באיחור של 9 שעות מהמועד שבדרך כלל אני לוקחת אותה האם אני מוגנת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, המשיכי ליטול הגלולות כסדרן ותהיי מוגנת. בהצלחה.

06/06/2018 | 22:20 | מאת: שובל .נ.

היי הפסקתי עם הגלולות לפני חודש בערך והגיע לי אחרי חודש אל הוא היה קצר יחסית רק שלוש וחצי ימים (בדרך כלל יש לי 5-6ימים) הדימום לא היה חלש אלא היה רגיל(יש לי הרבה) רציתי לדעת אם זה בסדר והגיוני?

לקריאה נוספת והעמקה
06/06/2018 | 22:21 | מאת: שובל

*הגיע לי מחזור

שלום רב, הוסת הגיעה בזמן, הדימום הויסתי אינו מוגזם... מה מטריד אותך? נראה שהכל בסדר.

06/06/2018 | 18:45 | מאת: טלילה

לום אני בת 65. אני עומדת לעבור את הניתוח ורציתי מה ההשלכות של הניתוח לטווח הרחוק של התנהלות עם החיים ללא הרחם? וגם מה אני הולכת לעבור בתקופה הראשונית לאחר הניתוח? מבחינת דימומים, כאבים, הטלת שתן וכו. בנוסף אני מאוד רוצה לדבר עם נשים שעברו את הניתוח ולשאול אותם מה עברו - איפה אני יכולה למצוא נשים לדבר איתן? תודה רבה מראש!!

05/06/2018 | 17:51 | מאת: דנה

שלום ד״ר. בעקבות אבחנה של וגינוזיס נרתיקי, רופא הנשים נתן לי משחת זידובל לשימוש פנימי, שאלתי היא האם יש אפשרות להשתמש במקביל במשחת טבעקוטן חיצונית על מנת להקל על הגרד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בהחלט כן. רפואה שלמה.

04/06/2018 | 22:28 | מאת: יולי

ערב טוב, אני בת 32 יש לי ילד בן 4 ילדתי בלידה רגילה וללא בעיות ברוך ה'. בזמן האחרון התחילו לי דימומים גם אחריי הווסת ובזמן הווסת הדימום יותר מידי חזק. עשו לי US והרופאה התקשרה אלי לבית ואמרה שאני צריכה לעשות בדיקה היסטרוסקופית כי יש חשד לפוליפ אנדונטריאלי. הגעתי לבדיקה והרופא אמר שהוא אכן רואה רירית מעובה אך אין שום פוליפ. רציתי לשאול מימה זה נובע? ומה הטיפול הבא? או בדיקות הבאות?

27/05/2018 | 16:15 | מאת: אנונימי

אני רק היום קיבלתי ויש לי בריכה בבית ואני לא רוצה להשתמש בטמפון אני רק בת 13 אז אפשרי לשים פד על הבגד ים ולהיכנס?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אניע חושש שאם כמות הדם הויסתי שלך היא רבה, הדם עלול לדלוף מעבר לפד. אם הכמות היא קטנה, פד יספוג את הדם ולא תהיה דליפה. בהצלחה.

23/05/2018 | 04:43 | מאת: נעמושו

שלום רב, אני בת 26 מזה מספר שבועות מריחה ריח של שתן מהתחתונים בשעות שונות ביום, לפעמים כשמתעוררת משינת הלילה. אין רטיבות או סימן להפרשות, אין צריבות, רק ריח חריף של שתן. זה משהו חדש ולא קרה לי מעולם. מה יכולה להיות הסיבה וכיצד ניתן לטפל?תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

נעמושו שלום, לורד יש ריח של ורד, לתבלינים יש ריח של תבלינים ולשתן יש ריח של שתן. אם הדבר אינו תוצאה של דליפת שתן - אני חושש שלא אוכל לסייע. מצטער.

05/05/2018 | 16:46 | מאת: מארי

לפני 6שבןעןת עברתי כריתת רחם מלאה עם שחלות ןצוואר הרחם..מרגישה טוב וחזרתי לשיגרה בבית קראתי הרבה על יחסי מין לאחר הכריתה ושיש כאלה שהשפיע עליהם הניתוח לרעה אני מודאגת ומאד רוצה כבר לנסות ולדעת מה ארגיש ..האם נוכל לקיים יחסים כבר ?הרופא אמרה לי שהכל בסדר בבדיקה ובאולטרסונד שעשתה חי אבל יותר טוב לדחות יחסים עד חודשיים ..אבל מתחשק לי הרבה לקיים יחסים האם עש סיכון אם נקיים יחסים לפני החודשיים?נשארו שבועיים מה דעתכם התבישתי לשאול אותה בביקור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מארי, אני מציע במקום להתלבט פשוט לקיים יחסים. אני מניח כי בפעמים הראשונות יהיה חשש מסוים אולם ניתן לעשות זאת בהדרגה תוך כדי למידת המגבלות (אם ישנן כאלה). אל חשש. בהצלחה.

02/05/2018 | 23:06 | מאת: ל

היי אני בת 38 וחצי כבר חודשים לא קיבלתי מחזור. המחזור האחרון היה ב 1/3/18 הייתי אמורה לקבל 29/3. עשיתי את כל הבדיקות האפשריות 2 בדיקות דם (בדיקת בטא ראשונה הייתה 1/4/18 ייצא שלילי. עשיתי שוב בדיקת בטא ב 30/4/18 וייצא שלילי) אולטרסאוד היה תקין . ביצעתי גם בדיקות דם הורמנליות וייצאו תקינות. חשוב לציין שאני לוקחת כדורים טבראפין לטיפול בפטריה כמעט 50 כדורים לקחתי של 250 מ"ג. רופאת נשים נתנה לי גם כדורים דופסטון למשך 10 ימים סיימתי אותם לפני שבועיים ועדין לא הגיע המחזור. רציתי לדעת אם בדיקת דם(בטא)להריון מגלה גם הריון מחוץ לרחם? ומה הסיבה שאני לא מקבלת מחזור אם הכל תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדיקת ביטא היא בדיקה לגילוי הריון ולכן תגלה גם הריון מחוץ לרחם. בדיקה שלילית שוללת הריון מכל סוג שהוא בסבירות גבוהה. לגבי הסיבה להעדר וסת "כשכל הבדיקות תקינות" - איני יכול לענות על השאלה מבלי לראות מהן הבדיקות "התקינות" שבוצעו. רופא הנשים שלך בודאי יוכל להתייחס לשאלה באופן יסודי יותר. רפואה שלמה.

29/04/2018 | 19:55 | מאת: מאירה

שלום רב, השאלה אולי לא קשורה לפורום אך אשאל בכל זאת- אני בת 30, ושמתי לב שבזמן האחרון לאחר אוננות, ז"א ממש בשיא האורגזמה בלבד, אני חשה בפתאומיות, כאבים בטבור, ובטן תחתונה. האם זה מעיד על משהו? משהו שצריך לבדוק? אציין שזאת הפעם השלישית שזה קורה.. זה קרה גם לפני 3 שבעות בערך.. ושבוע שלפני.. וזה לא קרה בעבר. אציין שיש לי ציסטה פרא שחלתית לא קטנה , אבל היא במעקב ואני לא חושבת שיש קשר, יש לי אותה המון המון שנים ואין צורך בניתוח. אבל מה לגבי מה שתיארתי? למה זה קורה? אשמח לתשובה אני קצת חוששת שאולי הזקתי לעצמי? אבל באופן כללי לאחר מכן הכל בסדר איתי. מרגישה רגיל. זה קורה רק כפי שתיארתי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מאירה, ראשית "צפירת הרגעה" - אין שום צורה שבה היית יכולה להזיק לעצמך. אין לי תשובה ברורה למה דווקא בפעמים האחרונות חשת בכאבים לאחר אורגזמה אבל מהיות האורגזמה תגובה עיצבית הרי שגירויים עיצביים יכולים להיות מושלכים או מוקרנים לאזורים אחרים ולהתבטא בצורות שונות. בלי או עם קשר לכך - אני ממליץ על בדיקה שגרתית אצל רופא נשים לווידוא תקינות מערכת המין. כל טוב.

11/05/2018 | 12:36 | מאת: מאירה

תודה על המענה, ברשותך 2 שאלות נוספת: 1. האם מקור הכאב בזמן הגמירה( סוג של זרם חשמלי בבטן תחתונה לדגדגן ולצד ימין איפה שלמעשה הציסטה שלי גם ממוקמת., האם יכול להיות בגלל הציסטה הפרא שחלתית שיש לי בצד ימין פתאום יש את הכאב הזה שאני מרגישה בזמן הגמירה?? אני רוצה לציין שזוהי ציסטה שאובחנה מלפני 10 שנים בערך, והיא במעקב והוחלט לא לעשות ניתוח, היא בגודל 44*55 ונשארת ככה ללא שינוי. ושאלה נוספת בבקשה- האם כשארצה להיכנס להריון בעתיד ואני כרגע בת 30, אני יכולה? או שיש שיכולה להיות בעיה עם הציסטה להיכנס להריון או בעיות פוריות? תודה

26/04/2018 | 10:01 | מאת: ל

חודש שעבר לא קיבלתי מחזור. לאחר בדיקות ביתיות ובדיקת דם להריון היו שלילי. שבדקתי אצל רופא נשים שלל הריון נתן נתן לי כדורים למשך 10 ימים. אני כבר 6 ימים אחריי ועדין לא קיבלתי. מה הסיבה ?

26/04/2018 | 20:01 | מאת: ל

בבקשה זה דחוף ... מהלחץ עשיתי שוב בדירת הריון ביתית וייצא שלילי

שלום רב, הדבר הנכון לעשות במקרה זה הוא לשוב לרופא המטפל שלך. מומלץ לבצע בדיקת אולטראסאונד ובדיקת פרופיל הורמונלי בדם. רפואה שלמה.

17/04/2018 | 12:20 | מאת: שלי

בחלל הרחם נצפה ממצא אקוגני. לא ניתן לשלול שמדוברבשארית התקן בחלל הרחם. אני בת 50 הוצאתי התקן מירנה בשלם דימומים חזקים. מה הפירוש של ממצא אקוגני?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלי, ממצא אקוגני באולטראסאונד פירושו ממצא שמודגש ביחס לסביבתו. ברחם נצפים מבנים אקוגניים במקרה של נוכחות התקן תוך רחמי או הסתיידויות בשרירן או פוליפ רחמיים. באופן נדיר גם גידולים יכולים להראות כמבנים אקוגניים. בדיקה פשוטה הנקראת היסטרוסקופיה הכרוכה בהחדרת סיב אופטי לחלל הרחם יכולה לאבחן את הממצא. רפואה שלמה.

12/04/2018 | 13:49 | מאת: רוית

שלום אני בת 52 ביצעתי בדיקת פיפל בגלל דימום וסת חזק מאוד. התוצאה:" Disordered prolierative endometorium and simple hyperplusia מה המשמעות של זה?ומה הטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוית, בגילך מתרחשים שינויים הורמונליים המפרים את האיזון שהיה קיים בשנותייך הצעירות יותר. זה עלול להתבטא בדימומים חריגים ולא-סדירים ושינויים ברירית הרחם מן הסוג שנצפה אצלך. יש רופאים שאינם מטפלים במצב ורק עוקבים ויש המציעים טיפול בתכשיר המכיל פרוגסטרון על מנת לייצב את רירית הרחם "עד עבור זעם...". כמובן שרצוי להשלים את התמונה באמצעות בדיקת אולטראסאונד ובדיקת HPV (פאפ בעבר) כדי לשלול אפשרויות אחרות. רפואה שלמה.

10/04/2018 | 22:48 | מאת: דנה

היי נטלתי גלולות זואלי ובגלל שהיה עושה לי בעיות בהופעת ווסת הרופא העביר אותי למינס, שתיהן גלולות של 28 יום לכן סיימתי ליטול את החפיסה האחרונה של זואלי וביום שהייתי אמורה להתחיל חפיסה חדשה של זואלי התחלתי את של מינס, האם ההגנה נשמרת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דנה, את מוגנת באופן מוחלט. חג שמח.

08/04/2018 | 17:00 | מאת: אושר

אני סובלת כשנה מריח רע מהאיבר מין(ריח חזק של דגים מקולקלים), אני בריאה ולא כואב לי באיבר מין..חשבתי לתומי שזה ריח טבעי של הגוף לבעלי זה מאוד מציק ואנחנו ממעטים ביחסי מין .. איך אפשר לטפל בבעיה הזאת? האם יש דרכי טיפול טיבעיות? עד שאגיע לרופא נשים... והאם יש לתופעה הזאת קשר לזה שאנחנו מנסים להביא ילדים כבר שנה? תודה רבה לעונים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אושר, ריח מנרתיק האשה מושפע ממספר גורמים והעיקריים בהם - דלקת, שלב המחזור, תזונה, טיפולים תרופתיים, סטטוס הורמונלי, עונות שנה (הזעה), דליפת שתן, שימוש בתחתוניות. לאבחון הבעיה יש להיבדק אצל רופא נשים שיבצע משטח נרתיקי ותרבית. יש מספר טיפולים אפשריים בהתאם לתוצאות וכמובן שיש להתחשב בניסיונות שלכם להרות. רפואה שלמה

08/04/2018 | 04:15 | מאת: עדי

שלום לפני יומיים הופיעו לי על התחתונית כתמי דם בצבע חום כהה במרקם גרגרי. המחזור שלי סדיר כל 26 יום הדימום הופיע ביום ה 15 אחרי קבלת המחזור. אני בת 42.5. אין לי כאבים או צריבות בשתן . רק דימום לא ברור אציין שזה לא דימום מסיבי אלו כתמים כהיים שמאפיינים סוף מחזור. ממה יכול הנל לנבוע ? אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדי, אם את נמצאת במעקב סדיר של רופא נשים - אין סיבה לחשש. בכל מקרה ביקור אצל רופא נשים וביצוע בדיקת HPV (פאפ בעבר) + אולטראסאונד יכול לשלול את מרבית הגורמים לתופעה. רפואה שלמה.

07/04/2018 | 09:26 | מאת: Zohar

היי אני בחפיסה הראשונה של הגלולות פנינו ובטעות המשכתי לחבילה השנייה בלי לעשות הפסקה של 7 ימים, האם אפשר לעצור באמצע החבילה בשביל לקבל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום זוהר, את יכולה ללא כל חשש להשלים את 2 החפיסות ברצף - לא ייגרם שום נזק. חג שמח.

01/04/2018 | 20:22 | מאת: לחוצה

שלום! אני בת 40. בניתוח קיסרי לפני כשנתיים הוצאתו החצוצרות כאמצעי מניעה. לפני כשנה עברתי ניתוח מתיחת בטן. אינני יודעת אם זה קשור אך מאז מחזור של 6 ימים נהפך ל-8 ימים. כמו כן במקום להגיע ביום ה-28, הוא מקדים ביומיים שלושה. האם זה מצביע על בעיה??? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, את מתארת שינויים שנחשבים בנורמליים בגיל זה ולאו דווקא מעידים על בעייה כלשהי. רפואה שלמה וחג שמח.

29/03/2018 | 21:54 | מאת: נאנא

לאחר כריתת הרחם בגיל 55למה לצפות?? קראתי תשובתך לאחת השאלות בפורום (לנשים עם שרירן יחיד, בכל גיל, אני מציע כריתה שמרנית של השרירן תחת הסרת כל הרחם. הסיבה לכך היא היות הרחם "עוגן" מרכזי ברצפת האגן הנשי והסרתו עלולה להיות כרוכה במספר לא מבוטל של תופעות לא רצויות.) האם תוכל להסביר לי מה התופעות הלא רצויות???

לקריאה נוספת והעמקה

נאנא שלום, ראשית חשוב לציין שלא לכל הנשים העוברות כריתת רחם יש תופעות לא רצויות. מדובר באחת מתוך 3 נשים העוברות ניתוח זה וחוות אי-נוחות כלשהי במהלך השנים לאחר הניתוח. עם תופעות אלה ניתן למנות: 1. ירידה בליבידו (דחף מיני) וכאבים בקיום יחסים. 2. הפרעות בשליטה על השתן. 3. קיצור משמעותי של הנרתיק. 4. צניחת גדם הנרתיק. 5. פגיעה תדמיתית. בכל העולם מדברים על הצורך למתן את "היד הקלה" על הדק כריתת הרחם. באיה מדיקל אנו עושים כל מאמץ ליישם את העקרון הזה הלכה למעשה לתועלת ובריאות מטופלותינו. אם תהיי מעונינת נשמח לפגוש אותך ולהעריך את התאמתך לקונספט שלנו. 03-7646930 רפואה שלמה וחג שמח.

30/03/2018 | 12:51 | מאת: נאנא

אני אחרי ומתחרטת למה שמעתי לרופאים והסכמתי לכרות הכל..עם הרחם

הי, אין מקום לחרטה. ייתכן והכל יהיה "דבש" ורק תהני מהתוצאות. רפואה שלמה.

14/04/2018 | 08:48 | מאת: נאנא

אני 20 יום אחרי הניתוח ועד היום חשה כאבים בזמן יציאות !למה עברתי אולטרסונד במיון אמרו שהכל תקין מה השפעת הניתוח על המעיים ועל השלפוחית כי גם שהשלפוחית מתרוקנת מרגישה כאבים בבטן תחתונה

27/03/2018 | 17:17 | מאת: נויה

שלום, זה עתה נכנסתי למנפאוזה (אני בת 51 ואת המחזור האחרון קיבלתי לפני חודשיים). חוץ מהשמנה קלה, הפרעות שינה קלות ולפעמים דפיקות לב כשמתעוררת בלילה, אין לי גלי חום או דברים נוספים, כך שאני לא רואה סיבה לקחת הורמונים. מה שכן, חשוב לי מאוד לשמור על וגינה ויטלית. האם כדאי להתחיל לקחת עכשיו וגיפאם? אם בעוד כמה שנים תהיה לווגינה אטרופיה, האם המצב יהיה הפיך אם אתחיל רק אז לקחת וגיפאם? תודה, נויה

לקריאה נוספת והעמקה

נויה שלום, אהבתי את הביטוי "וגינה ויטלית"... אני מניח כי את מתכוונת יותר לנרתיק תפקודי. ובכן, במידה שתיווכחי כי הלחלוחית הנרתיקית פוחתת (וזה אכן קורה אצל כל הנשים בשלב כלשהו לאחר הפסקת הוסת - יש מקום לתוספת הורמונלית מקומית ויש לכך מספר תכשירים, בין היתר וגיפם שהזכרת. הדרך הטובה ביותר לשמר את תפקוד הנרתיק היא כמובן להשתמש בו. רפואה שלמה וחג שמח.

27/03/2018 | 16:13 | מאת: מיקה

שלום, יש לי גידול שומני בשפת הפות, בגודל של כ-7 מילימטר (קרוב מאוד לקצה, כלומר לשיער הערווה). רופאת עור איבחנה אותו ואמרה שאני יכולה לחיות איתו עד סוף ימיי. אני לא אוהבת אותו וקבעתי תור לכירורגית פלסטית להסרתו. הכירורגית אמרה שתישאר צלקת. ממש שונאת את הגידול אבל פוחדת מהניתוח. יודעת שזה אזור רגיש ולכן חרדה: האם יכולה להיות פגיעה בלתי הפיכה בעצבוב של המקום? כאבים שלא יעברו? עד כמה צלקת לגידול כה קטן יכולה להיות מורגשת? אודה לכם על תשובתכם. מיקה

לקריאה נוספת והעמקה

מיקה שלום, אני מבין את חששך אולם הרשי לי להרגיע אותך. במרכז איה מדיקל אני מבצע ניתוחים רבים מסוג זה והמטופלות אינן מדווחות על הפרעות לטווח הרחוק. מאידך - כפי שיעצה לא רופאת העור - ניתן לחיות עם הממצא שנים רבות. זאת בחירתך אם להסירו או לא. אשמח לייעץ לך באופן מפורט לאחר בדיקה אם תתאמי פגישה באיה מדיקל 037646930. רפואה שלמה וחג שמח.

24/03/2018 | 21:32 | מאת: נירית

ואף אחד מהם לא מוצא זמן להשיב? אז למה הוא קיים?

שלום שוב, מאחר שהפורום אינו מיועד לטיפול בבעיות דחופות וממילא אינו מהווה תחליף לבדיקת וחוות דעת רופא - הרי שאין שום סיבה לענות על שאלות בהליך מיידי.

אי סדירות בדופן האחורית של הרחם?תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נירית, השאלה שלך אינה מחוברת לקונטקסט קליני המתאר את סיבת האולטראסאונד או ממצאים אחרים. המונח אינו מכוון לשינויים ספציפיים. אם תרחיבי את התיאור, ייתכן ואוכל להיות יעיל יותר. רפואה שלמה.

הנני בת 39 ביולי 2017 עברתי אבלציה ו היסטרוסקופיה ניתוחית עקב דימום מתמשך של מעל חצי שנה נכון להיום אני בהריון שבוע 7 בהריונות קודמים טופלתי באספרין וקלקסן עקב lac חיובי אשמח לדעת מה הסיכויים והסיכונים של הריון לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית ו אבלציה בעיקר בגילי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, למרות הניתוח, גילך ובעיית הקרישה שלך - הצלחת להרות. זהו כנראה הריון איכותי ומיוחד מאד וכדאי לכבדו בתשומת הלב הראויה. רחם לאחר אבלציה בודאי מציב אתגר בפני הריון. בדר"כ האתגר הוא להרות ולאו דווקא לשמור על ההריון. בכל מקרה, מאחר שכבר הרית ועקפת את הבעייה, כדאי פשוט לעקוב באופן צמוד יותר אחרי התפתחות ההריון. בודאי חשוב לקבל טיפול בהפרעת הקרישה שלך ולהיות במעקב במרפאת הריון בר-סיכון. בהצלחה.

08/03/2018 | 09:36 | מאת: שושנה

שלום האם זה כן עובר אני סובלת מגלי חום סחרחורת לפעמים דפיקות לב בזמן גלי חום אסור לי לקחת הורמונים האם יש פתרון מתאים לי האם זה בכלל עובר אני די מיואשת כי זה פוגע באיכות החיים שלי תודה רבה שושנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שושנה, כן...את אחת מאותן מיוסרות שסוחבות את תופעות גיל המעבר שנים רבות. ישנן תרופות שאינן הורמונליות ויכולות להפחית את התופעות. להזכיר שתיים מהן - קלוניריט וגאבאפנטין. דווחו גם הצלחות לא מבוטלות בטיפול הומיאופתי אם כי אינני בר סמכא להמליץ עליו. רפואה שלמה.

אני בת 55..אמורה חעבור כאיתת אחם ושחלות וצואר רחם בגלל שרירן גדול דוחק טת הרחם אמרו לי יש שרירנים ברחם והוא גדול ..הוא בגודל הריון 16שבועות לאחר הנתוח האם ארד במשקל ?אחרי הוצאת הרחם והשחלות

לקריאה נוספת והעמקה

מארי שלום, אני מקווה שאינך עוברת את הניתוח למטרות הרזייה... עם זאת בודאי תרדי במשקל 500-700 גרם ((-: בהצלחה.

לא ..בגלל כאבים בבטן בשל רחם דחוק לימין עברתי את הנתוח לפני שלושה ימים לברסקופיה אבל למה עדיין יש לי גזים בבטן שמכאיבות לי?מה אעשה?ומתי יגמרו הכאבים מהגזים חוץ מכאבי הנתוח

16/02/2018 | 12:26 | מאת: מזל

בסד בהמשך לשאלתי הקודמת שכחתי לציין שאני בת 59 . לפני קצת יותר משנה הייתי צריכה לעשות בדיקת גרידת ניסיון בעקבות הפרשות חומות ולא עשיתי. יכיל להיחת שיש קשר?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מזל, תשובת ה-CT לא מקדמת הרבה באבחנה. מה זה אומר "הייתי צריכה לעשות גרידת נסיון". עשית או לא? אם עשית - מה התוצאות. אם לא - עדיף לבצע בדיקה שנקראת היסטרוסקופיה. רפואה שלמה.