נגישות
נגישות

פורום האשה והרחם

הפורום עוסק בבריאות האישה והרחם; מומחי איה מדיקל ישמחו לענות על כל השאלות הקשורות במחלות גיניקולוגיות הקשורות לרחם, שחלות, חצוצרות, צוואר הרחם, אנדומטריוזיס. תפיסת העבודה של מומחי הפורום היא כי יש לעשות ולמצות כל טיפול אפשרי על מנת לשמור ולשמר את רחם האישה בכל מחיר. האינדיקציות המוחלטות לכריתת רחם הן גידולים סרטניים או טרום סרטניים של המערכת הרבייה, צניחות רחם בדרגת חומרה גבוהה, קרע של הרחם בלידה, דימום בלתי נשלט לאחר לידה והעדר תגובה לטיפולים שמרניים בבעיות שפירות. בעיות או מחלות אחרות ניתנות לטיפול בטכנולוגיות ובאמצעים אחרים. ולכן ראוי שהשיקולים לבחירת הטיפול המיטבי באישה יתחשבו ברצונה של האישה לשמור על רחמה. יש להציג בפני האישה את כל החלופות בהתאם לגילה, הרקע שלה וסגנון החיים שלה. לנשים שצפויות לעבור כריתת רחם, מומלץ לא להיחפז בקבלת החלטה על כריתת רחם, אם לא מדובר באינדיקציה דחופה או גידול סרטני, חלילה. שתפו את הרופא, שאלו שאלות נוקבות ואם אתן לא שקטות, פנו לקבלת חוות דעת שנייה. אל תהססו להתייעץ עם כל מי שיכול לסייע לכם לקבל חוות דעת מושכלת. למעבר לפורום לחצו כאן.
1868 הודעות
1643 תשובות מומחה

מנהלי פורום האשה והרחם

29/12/2015 | 09:31 | מאת: חן

שלום אני מנסה להכנס להריון, החודש היו לי כאבים בבטן התחתונה רוב החודש, כאבים שהזכירו לי את ההריון הקודם שלי. אתמול, במועד המחזור קיבלתי דימום בבוקר חד פעמי של מחזור ומאז זה נגמר. עשיתי הבוקר בדיקה לוודא ובאמת אין הריון, השאלה היא מה זה הדימום שהיה אתמול? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

חן שלום, אם אין הריון, אנו ממליצים שתחכי כמה ימים אולי הדימום הווסתי יגיע. בכל מקרה ממליצים לעבור בדיקה גינקולוגית ונשמח להיות לעזר.

27/12/2015 | 13:28 | מאת: שיר

בת 40 לא לוקחת גלולות עם תת פעילות בלוטת התריס מאוזנת. ווסת סדירה של 27 יום .הבוקר 15 יום מהמחזור הקודם ישנו דימום על התחתונית שנמשך במשך היום. יש לציין שיש לי מיומה בגודל 6 סמ על 6 סמ כבר הרבה שנים ולא היו לי דימומים באמצע המחזור. האם הדבר דורש בדיקה דחופה? ממה זה נובע?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דימום בין-ויסתי יכול להגרם מכמה סיבות, ולהלן העיקריות: 1. דימום לאחר יחסים - כתוצאה מחיכוך. 2. דימום סביב הביוץ - כתוצאה משינויים הורמונליים המתרחשים סביב מועד זה. 3. הריון 4. הפרעה מבנית ברחם כמו שרירן, פוליפ או פצע בצואר הרחם. כארוע יחיד לא צריך להבהל ולהלחץ. אם הארוע יחזור כדאי להבדק על ידי רופא (זה תמיד טוב...). רפואה שלמה.

16/12/2015 | 15:29 | מאת: מור

מזה אומר רירית 10 סמ

עניתי על השאלה בפנייתך הקודמת.

16/12/2015 | 12:59 | מאת: מור

הי היתי אמורה לקבל מחזור ב10 המחזור מאחר לי היתי אצל רופא נשים והוא אומר רירית מעובה 10 ס"מ האם קים הריון נתן לי בדיקת דם ליום שלישי הבא

לקריאה נוספת והעמקה

מור שלום, יש לך רופא מצוין שכל המלצותיו נכונות. בהצלחה.

16/12/2015 | 14:33 | מאת: מור

מזה אומר ריריץ 10 סמ לפני מחזור או הריון שבוע מוקדם

18/12/2015 | 09:12 | מאת: מור

עשיתי כרגע בדיקת סטיק והיה פס חזק ופס ממש ממש חלש כמעט בלתי נראה לעין במידה וזה הריון יש סיכוי שיראו את זה בבדיקת דם ביום ראשון

14/12/2015 | 19:32 | מאת: הילה

שלום, נעשה לי בדיקת פאפ לפני כחודש והתוצאות עדין לא התקבלו.. הרופא אמר לי שרשום לו שהבדיקה עדין במעבדה(בעבודה) .. ישנה סיבה שתוצאות הפאפ מתעכבות? אני מודאגת. תודה רבה,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הילה, שאלתך אינה רפואית ואיני יכול להשיב עליה. בדר"כ עיכובים הם מסיבה מנהלתית או טכנית ולא בגלל תשובה חריגה אבל הכל ייתכן. אני מאמין שהתשובה תגיע בימים הקרובים ותהיה תקינה. בהצלחה.

09/12/2015 | 13:16 | מאת: א.ר

היי לפני כשבוע עברתי קולפוסקופיה עם ביופסיה.הרופא אמר שאדמם קצת לאחר מכן . בשבוע האחרון הדימום לא משתפר ,בא בגלים ובכמויות גדולות משמעותית מוסת. מה טווח זמן סביר שהאיזור הנבדק יגליד ויפסיק לדמם והאם ניכר דבר חריג במצב המתואר? למה חשוב לשים לב?ומה ידרוש טיפול דחוף? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דימום לאחר ביופסיה מצואר הרחם הוא תרחיש מוכר ויול להמשך גם עד שבועיים. כמובן שלכמות הדימום חשיבות רבה שכן דימום מעל לדימום ויסתי אינו סביר. אם הדימום חזק או מתגבר או שיימשך מעל שבועיים - פני לרופא המבצע לביקורת. רפואה שלמה

07/12/2015 | 23:19 | מאת: מורן

כחודש התחילו לי מן דימומים וכאבי בטן תחתונה ללא קשר למחזור. יותר כמו כתמי דם על התחתון, בליווי המון הפרשות.. אחרי כמה שבועות התחיל גם צריבה נוראית. אך ללא גרד . הלכתי לבדיקה אך הרופאה נתנה לי נר ללילה ואמרה שזה פטריה. אך היא לא לקחה תרבית למעבדה. ואני חושבת שזה דלקת צוואר הרחם. האם להתעקש ולחזור? פשוט אני ובעלי מנסים להכנס להריון ואני פוחדת שזה מעכב או מונע.

לקריאה נוספת והעמקה

מורן שלום, התיאור שלך מתאים לדלקת נרתיקית שיכולה לנבוע מפטריה, חיידק, וירוס או טפיל כלשהו (נשמע רע אך לא נורא). כמובן שהטיפול צריך להיות מותאם לגורם ותרבית נרתיקית היתה יכולה לשלול לפחות חלק מהגורמים. חזרי לרופא שלך לדווח על אי הצלחת הטיפול ולהשלים את הבדיקה. רפואה שלמה.

06/12/2015 | 21:46 | מאת: שירית

קיבלתי תוצאה: ASCUS המלצה: קולפוסקופיה הערה: BETHESDA SYSTEM 2001/ASCUS HIGHGREADE SIL CANNOT BE RULED OUT מבקשת הסבר, בעיקר על ההערה, תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירית, בדיקת הפאפ הינה בדיקת סקר עם רמת דיוק נמוכה והשלכות אבחנתיות מוגבלות. תפקידה להתריע היכן כדאי לבצע בדיקה קפדנית יותר - הקולפוסקופיה. ההערה מצביעה בדיוק על מגבלותיה הנ"ל. אי לכך פני לביצוע הבדיקה מתוך תקוה שהתוצאה תהיה תקינה (כפי שאכן קורה במרבית המקרים). בהצלחה.

שירית שלום, משטח הפאפ הוא בדיקת סקר בעלת ערך אבחנתי מוגבל מאד ומיועדת לאתר קבוצת סיכון שזקוקה לבדיקה יסודית יותר. הממצאים שלך מגלים שינויים לא ספציפיים אולם מחמת אי הדיוק הכרוך בבדיקה זו מצוין כי לא ניתן לשלול הפרעה חמורה יותר. הערה מטרידה אך חסרת חשיבות לאור העובדה שעלייך לעבור את הבדיקה היסודית יותר - קולפוסקופיה. בהצלחה ורפואה שלמה. אם את מעונינת ביעוץ וביצוע הבדיקה את מוזמנת להתקשר לאיה מדיקל 0775717230/220.

שלום אני בת 53 ורירית הרחם שלי בגמר המחזור מעובה. עשיתי כמה אולטרסאונדים השנה ןזה נע בין 12.1 ל16.1. על מה מצביע הדבר? שאלה נוספת פוליפ אנדומיטראלי בגודל 5.4מ"מ האם מהווה בעיה?

לקריאה נוספת והעמקה

פנינה שלום, אני מניח לפי שאלתך השניה שכבר אמרו לך שייתכן פוליפ אנדומטריאלי ברירית רחם מעובה. הסיכון בו הוא קטן אולם מומלץ לבצע היסטרוסקופיה לשם אבחון סופי והסרת הפוליפ. בהצלחה.

29/11/2015 | 18:03 | מאת: רוני

שלום דוקטור, יש לי מחזור ממוצע של 25 יום. אני צפוייה לבייץ ביום שבת (יום 11 למחזור) אך לצערי בן זוגי טס בלילה שבין שלישי לרביעי (יום 7). האם יש איזשהו סיכוי להרות מקיום יחסים בטווח רחוק כל כך? יש משהו שאוכל לעשות על מנת להגביר את הסיכויים? אציין שחודש שעבר ניסינו החל מיומיים לפני הביוץ ולא נקלטתי. תודה רבה על תשובתך.

שלום רוני, להערכתי הסיכוי להתעברות בלוח הזמנים שציינת הוא נמוך מאד. נדמה לי שאני מזהה מימד של לחץ כלשהו בשאלתך. אם בן זוגך לא נעלם לנצח, לא יהיה שום נזק במתן מעט מנוחה לגוף ולנפש. נסיעה טובה ובהצלחה.

28/11/2015 | 20:20 | מאת: איילה

שלום, שמעתי סיפורים על נשים שלא גילו הריון כי המשיכו לקבל מחזור בחודשים הראשונים. האם באמת יתכן דבר כזה? יתכן דימום חזק שנראה בדיוק כמו מחזור ולא השתרשות במועד בו אמורה להופיע הוסת? תודה רבה

שלום איילה, דימום ההשרשה שונה בדר"כ מהדימום הויסתי הרגיל. במקרים נדירים הוא יכול ממש לחקות דימום ויסתי רגיל. מאחר שמדובר בהגדרה סוביקטיבית - מה זה רגיל??? מקווה שעזרתי.

26/11/2015 | 19:32 | מאת: חני

שלום, אני חודשיים ושבוע אחרי לידה, הדימום הסתיים לאחר כששה שבועות, היה שבוע נקי ואז הגיע מחזור מלווה בכאבי הבטן האופייניים לו והוא ארך שישה ימים?, שוב היה שבוע נקי מדימום ואז חזר . האם זהו המשך דימום מהלידה? מתי אמור להסתיים? האם יש צורך בבדיקת רופא? ( הייתי בבדיקה של אחרי לידה אחרי שישה שבועות מהלידה והכל היה תקין )

לקריאה נוספת והעמקה

חני שלום, התיאור שלך חריג ביחס למהלך רגיל אחרי לידה מאחר שדימום לאחר לידה לא צריך להמשך 6 שבועות (בדר"כ) ואופי הדימומים בהמשך בודאי שלא צריך להיות כפי שתארת. אני מציע בשלב ראשון לבצע בדיקת אולטראסאונד לוודא שלא נשארו שרידי שלייה ברחם ואם אפשרות זאת תשלל - בדיקות דם הורמונליות בשלב שני. רפואה שלמה.

25/11/2015 | 23:56 | מאת: חן

האם הורמון TSH בבדיקת דם 6.34 זה לא טוב? אני בת 26

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חן, הרמות הנורמליות של TSH הן 0.4-5.0 מילי-יחידות לליטר. התוצאה שלך חורגת מהגבול העליון של הערכים הנורמליים ועלולה להצביע על תת-פעילות בלוטת התריס. עם זאת, ההפרעה די שכיחה וקלה וניתן לטפל בה בקלות וכמעט ללא תופעות לוואי. רפואה שלמה.

23/11/2015 | 13:39 | מאת: תמי

שלום רב, עברתי גרידה בשבוע 14 להריון עקב מום בעובר. חודש לאחר הגרידה קיבלתי וסת תקינה. הלכתי לבדיקת אולטרסאונד וגינלי לאחר סיום הוסת בבדיקה הרופא אמר שהרירית נראית תקינה. הרופא ראה מעט נוזל ברחם ואמר לחזור אליו לאחר סיום מחזור נוסף לבדיקת אולטרסאונד וגינלי נוספת. המחזור השני לאחר הגרידה עדיין לא הגיע נכון להיום הוא מאחר לי בחודש ושבועיים. אציין שלפני ההריון האחרון המחזור שלי לא היה סדיר ולפעמים היה מגיע לאחר 40 יום. האם יש סיבה לדאגה? או להמתין בסבלנות למחזור שיגיע? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תמי, מתנצל על האיחור בשל נסיעה. לדעתי אין מקום לדאגה מן המתואר אור העובדה שהאולטראסאונד אצל הרופא היה תקין ולאור ההיסטוריה של המחזורים הלא-סדירים בעבר. עם זאת, אם הוסת תתעכב לעוד מספר שבועות יהיה מקום לנסות להשרות וסת על ידי הורמונים על מנת לשלול בעיות אחרות. רפואה שלמה.

שלום הוצאתי את הרחם וחצוצרות לפני שנה אך יש לי ביוץ הבנתי מהרופא ולא הוצאו השחלות בכדי שהגוף לא יזדקן ויהיו תופעות גיל המעבר, האם יכול להיות הריון מחוץ לרחם? כי אין רחם אך בתוך השחלות ? אולי שאלה טיפשית מצידי אך אני מרגישה ככה כואב החזה כל הגוף כואב יש לי צרבות כמו בהריון מרגישה לא טוב אנא ענה לי אני לא מרגישה טוב מרגישה כמו בהריון.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, נכון שהשארת השחלות מאפשרת ביוץ, אבל הריון מצריך גם תא זרע שמפרה את הביצית. במקרה שלך מפגש כזה אינו אפשרי ולכן החשש מהריון חסר כל בסיס. מקווה שעהיתי על השאלה.

18/11/2015 | 12:05 | מאת: מורן

אני בהריון, סוף שליש ראשון, סובלת מכאבים עזים בבטן. נאמר לי שזה כתוצאה מהידבקויות לאחר הקיסרי שעברתי לפני כ- 4 שנים ואני סובלת מתחושה של עיוותים בבטן, בעיקר כשאני מתפנה אבל לא רק. גם אחרי שאני מתפנה אני סובלת נורא מכאבים עד כדי עילפון. לא יודעת מה לעשות אני מתפתלת מכאבים ואף אחד לא יכול לעזור לי. אני מפחדת מחסימה כלשהי... יכול להיות חסימה במעי למרות שיש יציאות???

לקריאה נוספת והעמקה

מורן שלום, את אכן מצליחה להעביר מסר של סבל מרשים. איני יודע מניין האבחנה של הדבקויות לאחר ניתוח קיסרי כי ניתוח כזה דווקא מתאפיין בחוסר הדבקויות. יכול להיות... התופעה של כאבים עזים בשליש הראשון מוכרים ובדר"כ ההמלצה היא להמתין עד שבוע 14-15 מאחר ובסוף השליש הראשון הרחם מתבלט אל מחוץ לאגן הקטן והכאבים שוככים. אם היציאות סדירות לא סביר שמדובר בחסימת מעיים. אם לא יחול שינוי משמעותי, לעיתים אין מנוס מביצוע לפרוסקופיה (הסתכלות לתוך הבטן - אפילו בהריון אם הדבר מוצדק). אני מקווה שלא יהיה בכך צורך. רפואה שלמה.

15/11/2015 | 20:07 | מאת: שחר

האם תת פעילות של בלוטת התריס משפיעה באופן ניכר על סיכויי כניסה להריון? האם בכלל ניתן להרות כשהבלוטה לא מאוזנת? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שוב, חוסר איזון בפעילות בלוטת התריס עלול להוות מכשלה - תלוי במידת חוסר האיזון. במקרים קלים לא אמורה להיות בעיה. שוב בהצלחה.

15/11/2015 | 19:46 | מאת: שחר

שלום דוקטור, מה סיכויי להיכנס להריון במידה וקיימנו יחסים מיום לפני הביוץ ועד יום לאחריו? האם הסיכויים פוחתים אם מקיימים יחסים מספר פעמים ביום? תודה רבה

שלום שחר, בהנחה שאתם בסדר הרי שקיימתם יחסים בתזמון משובח ואין כל משמעות שלילית לתדירות יחסי המין. בהצלחה.

15/11/2015 | 10:35 | מאת: שני

ביצעתי בדיקת היסטרופיה נלקחה דגימה מהרחם חומר פריך 1 סמ"ק התוצאה היא:proliferative phase endometrium מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שני, התוצאה מראה רירית רחם תקינה לחלוטין. לבריאות.

11/11/2015 | 00:37 | מאת: ליז

שלום,בת 20. 1.גיליתי שאני סובלת מוסטיבוליטיס והרופא המליץ לי להפסיק ליטול את הגלולות למניעת הריון למשך 3 חודשים(נוטלת כבר שלוש שנים),ולנסות אולי זה יעזור.האם זה מומלץ?הבנתי שמסוכן להפסיק גלולת לתקופה מסויימת ולהמשיך ואם הדבר לא יעזור כניראה שאמשיך ליטול את הגלולות אז מה לעשות?אולי כדאי לנסות את השיטות האחרות לפני זאת? 2.במידה וכן אפסיק,אני רוצה לדחות את המחזור בשבוע,לפני כן רציתי לחבר חפיסות ולדלג על מחזור אך זה לא אפשרי האם אפשר ליטול רק חלק מהחפיסה החדשה ולהפסיק אחרי 7 גלולות ולשנות את תאריך הווסת בעצם? בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליז, אין שום בעייה עם הפסקת וחידוש נטילת גלולות. לגבי דחיית המחזור יש כמה דרכי טיפול ואיני חושב שהפורום הוא המקום לדון בכך. עלייך להפנות את השאלה לרופא בפגישה עימו על מנת שיתעד את הטיפול ויציע את מה שמקובל עליו. רפואה שלמה.

09/11/2015 | 21:19 | מאת: אור

שלום, עברתי לפני יומיים הפלה (שבוע 6) באמצעות שאיבה יש לי 2 שאלות- בקושי ויורד לי דם האם זה תקין? יש לי באיזור התחתון של הבטן נפיחות כמו שלפני מחזור . ויש לי מין גושים בחזה שכואבים נורא האם אלה תופעות שנעלמות אחרי זמן מסויים?ואם כן מתי זה אמור לעבור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אור, בהחלט ייתכן מיעוט דם לאחר גרידה. התופעות שאת מציינת חולפות תוך 10-14 ימים. אם יימשכו - עלי להוועץ ברופא שביצע את הפעולה. רפואה שלמה.

08/11/2015 | 09:04 | מאת: א

שלום רב,אני בת 35, בריאה. לאחרונה היו לי מס' פעמים כאבים עזים מצד שמשאל למטה בבטן התחתונה, ובאותה נקודה מקבילה בגב. נשלחתי ל CT כליות (זו הייתה אבחנת הרופא) ואלו הממצאים - כליות ומערכת מאספת - תקינות. רחם מעט מוגדל, תהליכים היפודנסים בשחלה ימנית קרוב לוודאי זקיקים, טיפות נוזל באגן הקטן, גודש בורידים אגניים סביב הרחם, וריד שחלתי משמאל מורחב לכל אורכו ומפותל ללא הדגמת פגם מילוי בתוכו. התור שלי לרופאת נשים הוא רק בעוד חודש. אשמח לשמוע הסבר / הכוונה עד לתור. תודה רבה ושבוע טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כאב בטן תחתונה בנשים הוא אתגר איבחוני וטיפולי. הכאב יכול להיות קשור למערכת המין, למערכת השתן, למערכת העיכול, למערכת השלד והשרירים ועוד... הממצא של גודש בורידים האגניים וורידי השחלה מוכר כגורם לכאב אגן כרוני. במידה שלא נמצאת סיבה לדבר, יש הצדקה לבצע בדיקה הנקראת לפרוסקופיה - החדרת מצלמה לחלל הבטן להערכה בלתי-אמצעית של האגן וחלל הבטן. אם גם אז לא נמצאת סיבה, ניתן לבצע "איטום" או חסימה של ורידי האגן באמצעות שיטה הנקראת אמבוליזציה (פעולה דמוית צנתור). להתיעצות יסודית יותר ניתן להתקשר לאיה מדיקל 0775717230/220 ולקבוע תור. רפואה שלמה.

05/11/2015 | 15:31 | מאת: לילך

כאבי בטן בצד שמאל. שלום,לאחרונה התחילו לי כאבים בבטן תחתונה בצד שמאל,כאבים דומים לכאבי ביוץ. באותה תקופה שהתחילו כאבים הייתי אמורה לקבל מחזור אבל לא קיבלתי. לפני שלושה ימים הייתי במוקד נשים ונאמר לי שמבחינה גינקולוגית הכל בסדר.אתמול הייתי אצל רופא משפחה והוא שלח אותי לעשות בדיקות דם(לגלות שאין דלקת) ובדיקות שטן. הבדיקות יצאו תקינות חוץ מלייקוציטים בשטן(500), אבל תרביחת יצאה שלילית. למי אני אמורה ללכת?לאיזה רופא? הכאבים לפעמים מקשים לי על הליכה,כי אני מרגישה מן דקירות. חשוב להוסיף שגם כל הגב התחתון כואב כמו במחזור. אנני יודעת למי לפנות תודה מראש והמשך יום נעים

שלום לילך, כאב בטן תחתונה בנשים הוא אתגר איבחוני וטיפולי. הכאב יכול להיות קשור למערכת המין, למערכת השתן, למערכת העיכול, למערכת השלד והשרירים ועוד... הדבר הנכון לעשותו הוא לפנות לרופא משפחה שירכז את תכנית הבדיקות וההפניות לרופאים השונים עד שתמצא הסיבה וינתן הטיפול המתאים. רפואה שלמה.

04/11/2015 | 22:54 | מאת: רולא

רולא 04/11/15 22:50 רולא 04/11/15 17:05 שלום אני בת 42 עברתי ניתוח כריתת רחם ושחלה ימינית לפני 10 חודשים ואני מרגישה טוב מאוד מבחינת יחסי מין ותחושת מין בסדר גמור.אבל אחרי מעקב לאולטראסאונד שחלה שנשארה נמצא 4 ממצאים בגודלים שונים של ציסטות וביקש ממני הרופא בדיקות דם ovarian cyst alpha feto protein hysterctomy total abdomlnal וצילום חוזר ואמר שאולאי לעשות כריתת שחלה אבל הוא אומר שאני עדיין צעירה ...מה זה אומר וממה הוא מפחד ומה הבדיקות האלה אומרים ..ואם כריתת השחלה הנשארה זה אומר שלא יכולה להמשיך החיים שלי מבחינה מינית וכמה זה משפיע ...ותודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רולא, ציסטה בשלה היא ממצא די שכיח ויש לבצע בדיקות עזר על מנת לעמוד על טיבה. הבדיקות הן בדיקת אולטראסאונד (עם דופלר) ובדיקות דם (סמנים גידוליים). גם כשהבדיקות תקינות, יש השפעה לגודל הציסטה ולמראה שלה. אינני יודע את התשובות לשאלות הללו ולכן אין ביכולתי להעריך מה רצוי לעשות עם הממצא. אין זה חד-משמעי שצריך להסיר את השחלה. שוב, תלוי בממצאים. להתיעצות יסודית יותר ניתן להתקשר לאיה מדיקל 0775717230/220 ולקבוע תור. רפואה שלמה.

31/10/2015 | 18:32 | מאת: ל

עשו לי אולטרא סאונד לרחם ומצאו מוקד אקוגני והפחידו אותי. האם זה אומר שאני דוהרת לגיל הבלות? האם תהיה לי בעיה להכנס להריון?

לקריאה נוספת והעמקה

ל היקרה, אל דאגה. איני יודע בת כמה את ולמה את דוהרת לאן שדוהרת. מוקד אקוגני הוא ממצא שכיח ובד"כ מציין הסתיידות קלה או פוליפ ברירית הרחם. בהתאם לשיקול דעתו של הרופא המטפל שלך הוא יקח דגימה הנקראת פיפל או ישלח להיסטרוסקופיה. רקפואה שלמה.

27/10/2015 | 18:26 | מאת: אסתר

האם אפשר להשתמש בפרימולוט נור בעודי לוקחת גלולת זרזט ?

אסתר שלום, ניתן ליטול אותן יחד אם כי איני מבין למה לתת את שני הכדורים יחד - הם מאותה קבוצה. לבריאות.

21/10/2015 | 10:47 | מאת: שני המודאגת

שלום, בהמשך לשאלתי, גודל הרחם: 130מ"מ, תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

זה רק מפרט את משמעות גודל הרחם אולם לא את קצב גדילתו.

20/10/2015 | 15:16 | מאת: שני המודאגת

שלום, אני בת 47 וחצי ללא ילדים, רחם שרירני גדול מאוד עד ענק מיומות תת סירוזיות, לא מפריע לי, אין כאבים, אין דימומים, לוחץ על השלפוחית אבל לא מפריע לי, לא מקבלת ווסת 5 חודשים, השבוע עשיתי בדיקת דופלר אגן שמראה שיש מעט נסיגה של השרירנים אבל הרחם נשאר באותו הגודל, שאלה: א. להמשיך מעקב או להוריד את הרחם בגלל שהרחם ענק? ב. האם בגלל שהרחם ענק יש חשד לממאירות בשרירנים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לשני המודאגת, נתחיל בסוף הטוב - הסיכון לממאירות בשרירני הרחם הוא נמוך מאד. הפרמטר החשוב בנושא זה הינו קצב גדילת השרירנים. גם במקרה של צורך בניתוח אנחנו, באיה מדיקל, תומכים בניתוחים משמרי רחם, קרי כריתת השרירנים בלבד אם הדבר אפשרי. דיון באופי הממצאים ובשיקולים הטיפוליים נוכל לבצע באופן מפורט בביקור אותו ניתן לקבוע בטלפון 0775717230/220. רפואה שלמה.

17/10/2015 | 22:46 | מאת: מיכל

אני בת 18, ואני לא מקיימת יחסי מין .יש לי מין פרונקל בפות..הוא כןאב מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום, הנתונים שאת מספקת די "דיאטטיים". לא נראה לי משהו מדאיג אולם אם זה לא יחלוף תוך ימים ספורים - עלייך להבדק על ידי רופא. רפואה שלמה.

18/10/2015 | 14:52 | מאת: מיכל

היום זה התפוצץ כמו חצקון וירד קצת דם. אבל זה עדיין נפוח.. עוד לא הלכתי להיבדק. אבל זה משהו נורמלי שעובר לפי איך שזה נשמע?

18/10/2015 | 14:53 | מאת: מיכל

ורציתי לדעת ממה זה נגרם אולי? שזה לא יחזור

14/10/2015 | 16:21 | מאת: בורר

שלום רב, יש לי תקופה ארוכה פטריה בנרתיק שהולכת וחוזרת למרות הטיפולים. האם זה יכול להזיק לרחם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בורר, על פניו התשובה היא שלא יכול להגרם נזק לרחם. כדאי, עם זאת, לבצע תרבית נרתיקית ובדיקת שתן (PCR) לפרופיל STD (מחלות מין) כדי להיות רגועים עד הסוף. רפואה שלמה.

14/10/2015 | 10:31 | מאת: ירדן מור

אני נוטלת גלולות יאז כבר ארבעה חודשים וכל פעם אני מקבחת מחזור בגלולה הלבנה האחרונה. הפעם זה לא קרה יש לי איחור של יום. בדיקת הריון יצאה שלילית. מה יכולות להיות הסיבות לאיחור? עוד לא עברו 35 יום מאז המחזור הקודם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ירדן מור, התופעה של העדר וסת (מחזור) בין חפיסות גלולות היא מוכרת ולא מציינת שום בעייה. המשיכי ליטול את הגלולות כסדרן ובסיום החפיסה הבאה קרוב לודאי שתגיע וסת. אם לא תגיע - גם לא נורא, אבל אם מפריע לך הדבר, ניתן לבצע הפוגה של חודש בגלולות והכל יסתדר (עד ששוב יקרה...(-: רפואה שלמה.

11/10/2015 | 23:33 | מאת: דנה

היי יצא לי תשובה חיובית ממה נדבקים??? אני לא אחת שפעילה מינית ואני עם בעלי בלבד וגם לא כל יום יכול להיות שזה מהתקן תוך רחמי ללא הורמונים?? וגם קנדידה יצא חיובי לא לקחתי את האנטיביוטיקה וזה יצא לפני כמה חודשים למי אפשר לפנות לעוד יעוץ ??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דנה, את יכולה להרגע - 2 התשובות הן די שכיחות. מדובר בחיידק ופטרייה לא אלימים ויתכן שהממצאים אקראיים בלבד. בד"כ אין צורך בטיפול אלא אם ישנם תסמינים נילווים. רפואה שלמה.

07/10/2015 | 20:29 | מאת: סיגל

שלום, אני בת 47 וחצי, ללא ילדים, רחם שרירני גדול מאוד מיומות תת סירוזיות גדולות מאוד, ציסטה שחלתית מימין בגודל 39x32ממ עם אי סדירות קלה בדופן. אני במעקב וצרכה לעשות דופלר אגן בקרוב, לא קיבלתי ווסת כבר 4 וחצי חודשים, אני יודעת שכשיש ציסטות בשחלות צריך לעשות את הבדיקה אחריי הווסת, שאלה בבקשה: האם אני חייבת לקחת כדורים לזירוז הווסת ולא בטוח שיהיה ווסת או שאני יכולה לעשות את הבדיקה בלי לקחת את הכדורים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

סיגל שלום, נכון שהזמן האופטימלי לביצוע הבדיקה הוא לאחר ווסת אולם גמישות אינה מגרעת ובמקרה שלך אפילו רצויה. קרי, ניתן לבצע את הבדיקה גם בלי להמתין לווסת ובלי לקבל טיפול להקדמתה. הייתי ממליץ כי תקבעי מועד לבדיקה לעוד 2-4 שבועות (גמישות אמרתי...) ואולי הווסת תגיע למרות הכל. רפואה שלמה.

07/10/2015 | 08:29 | מאת: shiri

שלום רב! לפני שבוע עברתי גרידה לאחר שדופק העובר פסק בשבוע 8+3. היה לי דימום מאוד קל שפסק מהר. לאחר יומיים התחיל לי דימום יותר חזק שדומה למחזור. האם זה תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

שירי שלום, אין "תבנית" דימום טיפוסית אחרי הפסקת הריון וכל צורה אפשרית. עם זאת הדימום צריך להיות קל ולהפסק תוך 10-14 ימים. אם הדימום יימשך מעל לכך או יהיה מסיבי יותר עלייך לפנות לרופא המבצע ולבצע בדיקת אולטראסאונד לוידוא ריקון מוחלט של הרחם מרקמת ההריון. להתיעצות מפורטת יותר ניתן לקבוע פגישה ב"איה מדיקל" בטלפון 0775717230/220. רפואה שלמה.

23/09/2015 | 21:48 | מאת: רוני

שלום דוקטור. סיימתי מחזור לפני 4 ימים שהיה קצר ומאוד קל. מיד לאחריו ללא הפסקה של ימים "יבשים" התחילו הפרשות שדומות מאוד להפרשות פוריות. מה הסיבה להופעת הפרשות אלו? אני בטוחה שהדימום היה וסת ולא השתרשות כיוון שהופיע בדיוק שבועיים לאחר הביוץ ונמשך כארבעה ימים. תודה רבה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוני, לא רואה סיבה לדאגה. הטוב ביותר הוא לבצע בדיקת הריון ואם היא שלילית זה ירגיע אותך לגמרי. לעיתים אופי המחזור משתנה קלות ואחכ חוזר לנורמה. שנה טובה ורפואה שלמה.

20/09/2015 | 14:08 | מאת: תהל

בת 25, נוטלת גלולות 5 שנים. בחפיסה האחרונה מהגלולה מס1 ועד לגלולה מספר 5 היו לי יציאות מימיות וחוששני כי הגלולה לא נספגה כראוי, לקראת סוף החפיסה, נבדקתי אצל רופא נשים ונמצאה אצלי ציסטה בשחלה בבדיקת אולטראסאונד, מאפיינים: גודל 3 סמ, דופן ברור, צורה עגולה, ללא מחיצות. הרופא טען כי זו ציסטה הנובעת מביוץ וכי תעלם במחזורים הבאים ועלי להמשיך מעקב. אני מודאגת. עד כמה ניתן לחזות את אופי הציסטה בבדיקת אולטראסאונד? האם הציסטה הנל מסוכנת - מורכבת או פשוטה? האם סיכוי לסרטן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תהל, במקום להתייסר בשאלות מעיקות וחששות, כל שעלייך לעשות הוא להמתין זמן קצר עד לאחר הוסת הקרובה ולחזור על הבדיקה. קרוב לודאי שאם מקור הציטטה בביות, כפי שהרופא טוען, אזי היא תעלם או תתכווץ. עם לאו יהיה מקום להמשיך במעקב. לפי תיאורך הסיכון לסרטן הוא זניח. שנה טובה ובריאה.

20/09/2015 | 12:42 | מאת: נינה

בתי בת ה-12 קיבלה מחזור לפני כחודש (זה פעם שלישית שלה). המחזור הסתיים אחרי כשבוע. אך לאחר מספר ימים התחיל שוב (חזרנו מחול). גיליתי שדימום חלש נמשך עד היום. האם אפשר לחכות עם פנייה לרופא עד 30/9 (קבעתי תור). או שצריך לקחת אותה לטרם/מיון? תודה רבה

שלום אמא נינה, מחזורים כאלה אופייניים אצל בנות המתחילות את קריירת המחזורים שלהן. הפעילות ההורמונלית של בתך טרם הבשילה ונכנסה למוד עבודה סדיר. אל לך לדאוג זה מסתדר בדרכ. עם זאת, אין רע בלפנות לרופא. שנה טובה ובריאה.

19/09/2015 | 22:32 | מאת: אדה

שלום, אני בת 37, סוכרתית [סוכרת נעורים מאוזנת], ללא נסיון מיני, לא נוטלת גלולות או אמצעי מניעה אחרים. בד''כ מחזורים סדירים, עם זרימה בינונית במשך 4-5 ימים ולאחר מכן עוד יומיים של זרימה חלשה. בחודש האחרון המחזור הגיע מוקדם מהרגיל, אבל ללא זרימה כלל, אלא רק כתם חום כהה, ומעט מאד הפרשות פנימיות שהתגלו רק בניגוב עמוק. הכל נמשך יום-יומיים. לאחר שבוע שוב חזרו התופעות הנ''ל. כאמור, אין שום סיכוי שמדובר בהריון, כיון שמעולם לא קיימתי יחסי מין. מה הסיבות האפשריות לשינויים שתיארתי? האם יש מקום לדאגה? בתודה, אדה

לקריאה נוספת והעמקה

אדה שלום, איני חושב שיש מקום לדאגה מאחר שזהו ארוע ראשון ויחיד. כמובן שאם התופעה חוזרת מומלץ לחקור את הסיבה. רפואה שלמה.

16/09/2015 | 18:05 | מאת: גל

שלום ד"ר, השתמשתי מספר פעמים לראשונה בג'ל סיכוך (דורקס) והופיעה לי דלקת בדרכי השתן (הצלחתי להתגבר על ידי שתייה מרובה. האם ידוע כי ג'ל סיכוך עלול לגרום לכך? מה ניתן לעשות? (מציינת רקע של בעיות קרישה.) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

גל שלום, אבחון זיהום (דלקת) בדרכי השתן מצריך בדיקת תרבית שתן המדגימה חיידק מזהם. יש לי תחושה שזה לא המקרה שלך ואני ממליץ על ביצוע תרבית שתן כאשר יש תסמינים דומים. בכל מקרה, ג'ל לא אמור לגרום לדלקת בדרכי השתן. רפואה שלמה.

20/09/2015 | 16:26 | מאת: גל

16/09/2015 | 10:56 | מאת: ספיר

היי, אני בת 20 לוקחת גלולות יאז כשנה בערך.. קיבלתי מחזור וכמעט אין דימום הוא בצבע חום עם קרישי דם. פעם ראשונה שזה קורה לי אני לחוצה מאוד. זה בסדר? תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

ספיר שלום, אם נטלת את הגלולות כסדרן - אין לך מה לדאוג. התופעה מוכרת בשימוש במרבית הגלולות עד כי העדר וסת בכלל בין החפיסות. אם הדבר מטריד, בדר"כ אני מציע להפסיק גלולות לחודש. שנה טובה.

10/09/2015 | 19:14 | מאת: רוני

שלום אני רוני שבוע 24 להריון ראשון. במרץ 2014 עברתי ניתוח מיומקטמה לאחר שרירן שלא הפסיק לגדול והיה בגודל של הריון שבוע 12. עברתי את הניתוח בחול כי שם גרתי והמנתחת אמרה לי שפירוש שלא אוכל ללדת טבעיי כשאהיה בהריון. האם זה באמת נכון? הרי יש נשים שיולדות טבעי אחרי קיסרי . יש הבדל? הצלקת שלי מאוד ארוכה אבל זה אומר שהחתך גדול יותר מניתוח קיסרי? והאם זה גזר דין סופי ? אני מטופלת פה אצל רופאה של כללית שלא בדקה כלום רק שמעה שעברתי ניתוח ומפנה אותי לקיסרי אוטומטית. איך אני בודקת אם יש לי אופציה לטבעי ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוני, את צודקת - יותר מדי אוטומטי ומתסכל. עם זאת חשובים נתוני ניתוח המיומקטומיה. האם היתה במהלך הניתוח פתיחה של חלל הרחם? אפשרות זאת נחשבת כקו מפריד בין האפשרות ללידה רגילה ובין ניתוח קיסרי. אם אין את הנתון עדיף להחמיר בהחלטה ולבחור בניתוח קיסרי. בכל מקרה, גם אם ההחלטה היא לכיוון לידה רגילה, עלייך לדעת כי גבוהים סיכוייך לניתוח קיסרי בשל "הפתיל הקצר" שיש לרופאים במקרים של ניתוח כריתת שרירן רחמי. מקווה שתרמתי משהו. רפואה שלמה ושנה טובה.

16/09/2015 | 12:16 | מאת: רוני

תודה על התגובה הנחמדה. אני יודעת שפתחו לי את חלל הרחם אבל בגלל שיש נשים שיולדות קיסרי ואז לידה שניה טבעי אני שואלת למה אצלי אין את האפשרות הזו ? והאם אתה יודע להמליץ על בית חולים שהגישה שלו יותר טבעית ומאפשרת לקבל את הילד לידיים ישר אחרי שיוצא מהבטן ?

05/09/2015 | 20:35 | מאת: רוני

שלום, האם מקובל לטפל בציסטות בשחלה בהיסטרוסקופיה או רק במקרה של פוליפ ושרירן? בנוסף האם לפני הניתוח מקבלים כדורים כלשהם שמכווצים את הרחם? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

רוני שלום, היסטרוסקופיה אינה דרך לטיפול בציסטות שחלתיות אלא בבעיות בתוך חלל הרחם. אין צורך בכדורים לכיווץ הרחם לאחר היסטרוסקופיה. ליעוץ מלא ניתן להתקשר לאיה מדיקל 0775717230/220. רפואה שלמה.

05/09/2015 | 18:27 | מאת: אירה

לום דר' היקר. כתבתי כאן בעבר ותודה על תגובתך. מבקשת יעוץ נוסף. בת 32 אחרי 2 ניתוחים קיסריים. האחרון לפני שנה וחצי. ברקע שחלות פוליציסטיות ומחזור והיה מאוד לא סדיר כמו פעם ב4 חודשים. אחרי קיסרי האחרון המחזור די הסתדר פעם בחודש. בחודש אוגוסט הוא הקדים והתקבל ב14.08. במהלך 3 ימים היה דימום רגיל ולאחר מכן במשך שבועיים וחצי הפרשות דמיות המלוות בכאבי בטן תחתונה וגב תחתון די חזקים. אתמול הדימום התחזק ויותר דומה למחזור. כמו שזה נראה שהוא שוב הקדים והתקבל לאחר 16 יום מהמחזור האחרון, אך לא מאסיבי כמו תמיד. בוצע בדיקת אולטראסאונד: שתי השחלות פוליציסטיות עם זקיקים רבים קטנים. רירית הרחם בעובי 6 ממ מעט היפראקוגנית עם מרקם שרירני. בוצע בדיקת פיפל תקינה. אולטראסאונד כליוץ ודרכי השתן תקינה חוץ מציסטות פשוטות בכליה ימנית ומוקדים אקוגנים בקוטר 0.3 מתאימים לאבנים. ממתינה לתוצאות בדיקת פאפ. בנוסף סובלת משיעור יתר בכל הגוף עור שומני ואקנה. עודף משקל. לטענת הרופא מדובר בשיבוש הורמונלי. ביום ראשון אגש לבצע בדיקת דם לפרופיל הורמונלי. אשמח לדעתך, האם יש צורך בהיסטרוסקופיה? האם חלילה מדובר במשהו רע? האם שיבוש הורמונלי יכול לגרום לכאבי בטן גב ודימומים? תודה רבה ממש לחוצה.

לקריאה נוספת והעמקה

אירה שלום, פורום זה איננו כמובן תחליף ליעוץ רפואי מסודר. כבכל מצב רפואי חריג יש לשלול את כל האפשרויות באמצעות בגישת מן הקל אל הכבד (כאשר אין מדובר במצב מסכן חיים מיידי). במקרה שלך, לאחר שתשללנה אפשרויות ראשוניות, יהיה מקום להיסטרוסקופיה לפי שיקול דעתו של הרופא שלך. אם תרצי יעוץ מפורט והמלצות לבירור וטיפול צרי קשר עם מרכז איה מדיקל 0775717230/220. רפואה שלמה.

31/08/2015 | 07:44 | מאת: איילת

בוקר טוב, האם לפרסקופיה להוצאת ציסטה שחלתית מצריכה אשפוז יום בלבד? אפשר להשתחרר כבר בערב לאחר ההליך? והאם אפשר לטוס שבוע לאחר ההליך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איילת, זה מאד תלוי במנתח, בניתוח ובמנותחת. אם הניתוח נמשך והסתיים כמצופה והמנותחת מרגישה בטוב ללא בחילות, סחרחורת וללא עדות לדימום תוך-בטני לאחר ניתוח - אני נוהג לשחררה כ-8-9 שעות מסיום הניתוח. בדר"כ ניתן לחזור לחיים רגילים 7-10 ימים לאחר הניתוח (כולל טיסה). לפירוט ניתן לפנות למרכז איה מדיקל 0775717230/220. בהצלחה.

30/08/2015 | 15:45 | מאת: אלה

שלום דוקטור, האם יש סיכוי כלשהו להיכנס להריון אם מקיימים יחסים 4-5 ימים לפני הביוץ? או שאין שום סיכוי שזרע יכול לחיות זמן ארוך כל כך? תודה

שלום אלה, מקובל להצהיר כי חלון הפריון נפתח כ-72 שעות לפני הביוץ ונסגר כ-72 שעות לאחריו. עם זאת, זוהי אינה אמירה חד-משמעית. אם את מעונינת בהריון, הנסיון הזה עלול לא להספיק ויש להזדווג בתדירות גבוהה יותר סביב הביוץ. אם אינך מעונינת בהריון, אני ממליץ לא לסמוך על אלת המזל ולהשתמש בפוסטינור. מקווה שקלעתי לכוונתך.

22/08/2015 | 10:18 | מאת: אירה

שלום רב, אני בת 32 אחרי שני קיסריים. האחרון לפני שנה וחצי. ברקע שחלות פוליציסטיות ומחזור לא סדיר. אחרי הקיסרי האחרון המחזור היה די מסודר פעם בחודש ולא יותר מ3 ימים. החודש קיבלתי מחזור לפני הזמן. 3 ימים ראשונים הכל היה רגיל אבל ביום הרביעי התחילו כאבי בטן וגב תחתון והתחילו הפרשוץ דמיות בכל פעם שאני נכסת לשירותים המלווים בכאבי בטן תחתונה. ישר ניגשתי לרופא. אולטראסאונד תקין. בדיקוץ דם תקינות המוגלובין 14. הרופא אמר שהכל תקין ושאני גם נמצאת בביוץ ( למרות המחזור?). לקח בדיקת פאפ. אחרי יומיים שזה המשיך ניגשתי לרופא אחר. ושוב האולטראסאונד תקין, חוץ משחלות פוליציסטיות. נתן לי רשימה של בדיקות הורמונליות ואמר לחכות לתשובות של פאפ. גם אמר שכנראה מדובר בשינוי הורמונלי כי יש לי גם שעירות מוגברת בכל הגוף. נכון להיום לאחר שנגמר. המחזור המאסיבי, אני כבר 4 ימים עם כאבי בטן ופליטות של ריר דמי בכל כניסה לשירותים. קראתי באינטרנט שזה יכול להיות סימן לגידול ברחם. אני מאוד לחוצה ולא מפסיקה לבכות. אשמח לשמוע את דעתך. האם פעמיים אולטראסאונד תקין יכול להרגיע או שזה לא אומר שום דבר? האם יכול להיות שמדובר בשינוי הורמונלי כסיבה להפרשות וכאבי בטן? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אירה שלום, כאב בטן אצל נשים הוא נושא רחב מאד. חלק מהסיבות קשורות למערכת המין וחלק אחר לסיבות שאינן קשורות למערכת המין. לא קיבלתי ממך מידע האם ביצעו בדיקת הריון? בנוסף, יש להמתין לתשובת הפאפ. אם יישלל הריון (כלומר שלא יכול להיות גם הריון חוץ-רחמי) ומשטח הפאפ יהיה תקין, כדאי לפנות לרופא משפחה לביצוע בדיקות שאינן קשורות במערכת המין (מערכת עיכול, שתן...). רפואה שלמה.

20/08/2015 | 09:02 | מאת: אנונימית בת 26

שלום.. היה אמור להיות לי מחזור בתאריך מסויים ולא הגיע , עשיתי הרבה ערכות ביתיות, בכולן מופיע שאין היריון, מצד שני מחזור לא בא.. מה עושים במצב כזה?

שלום לבת ה-26, אם לא מדובר בהריון, העיכוב בוסת נובע משינויים הורמונליים כלשהם. רצוי להבדק על ידי רופא נשים ולקבל הפנייה לבדיקות דם מתאימות. רפואה שלמה.

17/08/2015 | 14:45 | מאת: תמי

שלום. בת 49. ב usנתגלה רחם מוגדל עד 7.8 מומלץ us וגינלי..מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

תמי שלום, בדיקת אולטראסאונד בטנית אינה מדויקת בהתייחס לרחם והשחלות. לפי דברייך נצפו ממדי רחם של 78 מ"מ (מעט מוגדל) ולכן הומלץ על בדיקת אולטראסאונד גינקולוגי (דרך הנרתיק) שהיא מדויקת מאד. בהצלחה.

09/08/2015 | 14:41 | מאת: שחר

שלום דוקטור, תודה רבה על התשובה המפורטת. רציתי לדעת האם גם ביום הביוץ בדיקה ביתית תראה תוצאה חיובית או רק בימים שלפניו. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שחר, גם ביום הביוץ התוצאה תהיה חיובית. בהצלחה.

07/08/2015 | 19:53 | מאת: שחר

שלום, רציתי לדעת האם ההפרשות הפוריות הנוזליות מופיעות גם ביום הביוץ עצמו או רק לפניו. ובאופן כללי איזה הפרשות אמורות להיות ביום הביוץ ומה מיקום צוואר הרחם. תודה

שלום שחר, הפרשות צמיגיות ושקופות מאפיינות את ההתקרבות לביוץ כולל הביוץ עצמו. יממה לאחר הביוץ משתנה המערך ההורמונלי בגופך וההפרשות הופכות צמיגיות וסמיכות. כל זמן שההפרשות נוזליות "חלון הביוץ" פתוח ויש סיכוי להתעברות. לאחר מכן - החלון נסגר. צואר הרחם נמצא בחלק העמוק ביותק של הנרתיק. תבצעי חיפוש בגוגל תמונות ותקבלי שפע תמונות של צואר הרחם ומיקומו. בהצלחה.