פורום האשה והרחם

הפורום עוסק בבריאות האישה והרחם; מומחי איה מדיקל ישמחו לענות על כל השאלות הקשורות במחלות גיניקולוגיות הקשורות לרחם, שחלות, חצוצרות, צוואר הרחם, אנדומטריוזיס. תפיסת העבודה של מומחי הפורום היא כי יש לעשות ולמצות כל טיפול אפשרי על מנת לשמור ולשמר את רחם האישה בכל מחיר. האינדיקציות המוחלטות לכריתת רחם הן גידולים סרטניים או טרום סרטניים של המערכת הרבייה, צניחות רחם בדרגת חומרה גבוהה, קרע של הרחם בלידה, דימום בלתי נשלט לאחר לידה והעדר תגובה לטיפולים שמרניים בבעיות שפירות. בעיות או מחלות אחרות ניתנות לטיפול בטכנולוגיות ובאמצעים אחרים. ולכן ראוי שהשיקולים לבחירת הטיפול המיטבי באישה יתחשבו ברצונה של האישה לשמור על רחמה. יש להציג בפני האישה את כל החלופות בהתאם לגילה, הרקע שלה וסגנון החיים שלה. לנשים שצפויות לעבור כריתת רחם, מומלץ לא להיחפז בקבלת החלטה על כריתת רחם, אם לא מדובר באינדיקציה דחופה או גידול סרטני, חלילה. שתפו את הרופא, שאלו שאלות נוקבות ואם אתן לא שקטות, פנו לקבלת חוות דעת שנייה. אל תהססו להתייעץ עם כל מי שיכול לסייע לכם לקבל חוות דעת מושכלת. למעבר לפורום לחצו כאן.
1918 הודעות
1693 תשובות מומחה

מנהלי פורום האשה והרחם

31/08/2016 | 17:19 | מאת: לינוי

בשבועיים האחרונים כמעט כל פעם שאני וחבר שלי מקיימים יחסים יורד לי דם לאחר מכן, ויש לי גם לפעמים הפרשות חומות בהירות כאלה מה זה אומר ?

לקריאה נוספת והעמקה

לינוי שלום, הסיבות לכך מגוונות אולם כדי להבדק על ידי רופא נשים לשם שלילת הפרעה בצואר הרחם באמצעות משטח פאפ או הפנייה לקולפוסקופיה. שבוע טוב.

26/08/2016 | 03:42 | מאת: אנונימית

אוקיי ככה אני עוד לא בת 13 והיתי בבדיקה ואמרו לי שאין לי קרום בתולין וממש נילחצתי מהמילה הזאת והיתבישתי לישאול מזה?? זה מסכן אותי שאין לי את זה? אז מקווה שתסבירו לי מזה והיא הוסיפה זה זה די נדיר למה הכוונה ??!!!

שלום רב, ראשית, הסירי כל דאגה מליבך. את תקינה וחסודה ואין בך כל פגם. צורתו של קרום הבתולים יכולה להשתנות מנערה לנערה - החל משרידים מזעריים של הקרום ועד לחסימה מוחלטת. זה לא יכול לגרום לך לשום בעייה בהווה או בעתיד. חיים טובים.

23/08/2016 | 17:48 | מאת: חסויה

איזה בדיקה יכולה לגלות אקטרופיון ברחם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קולפוסקופיה. רפואה שלמה.

18/08/2016 | 14:37 | מאת: רונה

אני מדממת לסירוגין באמצע הסקס ועשיתי בדיקת פאפ שיצאה תקינה ואולטראסונד שבה לא נצפה משו לא תקין לפי הרופאה. יכול להיות שהאופציה היא מחלת מין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רונה. זה לא נשמע סביר. ייתכן שמדובר בדימום מכלי-דם עדינים בצואר הרחם. בבדיקה הנקראת "קולפוסקופיה" ניתן לאבחן את הבעייה וגם לטפל בה. אם את מעונינת - אנא קבעי פגישה באיה מדיקל 077-5717230/6. רפואה שלמה.

16/08/2016 | 18:35 | מאת: זיוה

שאלה על דלקת בנרתיק- אחרי כמה ימים של כאב עמום בפות, והיום כאבי בטן תחתונה, נבדקתי אצל רופאת נשים שאבחנה דלקת בנרתיק. היא נתנה לי לטיפול זידובל ג'ל לשימוש פנימי וטבעקוטן לשימוש חיצוני ואמרה לי להימנע מקיום יחסים בריכה וים.. תכננו למחר פעילות הכוללת מים - האם ישנו הכרח להימנע? בנוסף - בעבר סבלתי מ PID (דלקת ברחם) חוזרות ואני רועדת מפחד - האם זה סימן לבאות? אשמח למענה

לקריאה נוספת והעמקה

זיוה שלום, אין קשר בין PID ודלקת נרתיקית. ההמלצה להמנע מטבילה בים/בריכה היא הגיונית בשני הכיוונים - גם כדי לא להדבק ממי הים המזוהמים (ככה מסרו בחדשות) וגם כדי לא לתרום את אוצרותייך לאחרות. רפואה שלמה.

16/08/2016 | 12:56 | מאת: מאור חיה

קבלתי תשובה מבדיקת דם על סמנים מטבולים ca-125 והתוצאה היא 12.4 u/ml אין בתשובה לא גבול עליון ולא תחתון אלא רק התוצאה רופא הנשים ופנימי לא נמצאים ולחוצה באם זה יכול להיות סרטן שחלות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גב' מאור. הבדיקה היא בתחום הנורמה (מתחת ל-35). רפואה שלמה.

15/08/2016 | 14:45 | מאת: א

שלום, אשמח לשמוע את דעתכם בעניין - לאחר חודשים של דימומי מחזור קשים ביותר (כאלה שדורשים החלפת טמפון כל שעה-שעתיים) פניתי לרופא הנשים שלי, שמיד הימר על מיומה, ולאחר אולטראסאונד - אישר שיש לי שתי מיומות גדולות (כל אחת בגודל של כ-2*3). הוא אמר לי את האפשרויות שעומדות בפני. לא הסתפקתי בכך, והלכתי לרופא פרטי, שאישר שהרחם מוגדל, וביקש שאלך לבדיקת אולטראסאונד מקיפה במכון אולטראסאונד. נתן לי הפניה וניגשתי איתה למכון של מכבי. עברתי שם בדיקת אולטראסאונד מקיפה והרופאה שבדקה אותי התעקשה בתוקף שאין לי שום מיומה והרחם ריק לחלוטין, אם כי מוגדל. יצאתי משם מבולבלת והחלטתי לשלם מכיסי הפרטי וללכת לבדיקת אולטראסאונד פרטית במדיקל סנטר. לאחר בדיקה מקיפה אמרה הרופאה הבודקת שיש לי שתי מיומות גדולות שנמצאות בחלק העליון של הרחם, והרחם מוגדל. לאחר כשלושה חודשים חזרתי אליה, כדי לראות מה קורה לאורך זמן עם המיומות, אם הן גדלות או נשארות כפי שהן, והיא עשתה לי אולטראסאונד מאוד מקיף, וטענה בתוקף ובפליאה - שאין שום מיומה והרחם ריק לחלוטין (בדקה חיצונית, בדקה וגינלית, מאוד יסודי). אם כי - עדין מוגדל, יותר מוגדל מכפי שהיה בבדיקה הקודמת. אני מבולבלת - פעם יש מיומה, פעם אין מיומה. איפשהו אני מרגישה שמישהו הולך על ברירת מחדל של מיומה, אבל אולי יש שם משהו אחר - שפעם רואים אותו ופעם לא רואים אותו. גם אם אלך עכשיו לאולטראסאונד נוסף - התוצאה שלו תהיה חיובית, או שלילית, זה עדין לא אומר כלום מבחינתי - יתכן שחודש לאחר מכן התוצאה תהיה הפוכה. בשורה התחתונה - הדימום שלי בעת המחזור ממש מטורף, ובמחזור האחרון כבר נאלצתי להחליף טמפון ותחבושת כל שעה. אני אשמח לשמוע את דעתכם בעניין, כי אני כבר עייפה מללכת לעוד אולטראסאונד, וממילא כבר לא סומכת על הפיענוח שלהם. תודה רבה. (אני בת 45, ואחרי שני ניתוחים קיסריים מלפני כ-10 שנים).

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, התיאור שלך ממש "מפחיד" - דברים מופיעים ונעלמים... כרופא אני תמיד נשען על בדיקות עזר וסומך עליהן. קשה לי להתייחס לתיאור המשתנה של הבדיקה. כלח שאני יכול לעזור לך הוא בקביעת פגישה אצלנו באיה מדיקל בטל. 077-5717230 כדי שאוכל לבדוק אותך כולל בדיקת אולטראסאונד ולייעץ לך בהתאם לממצאים. רפואה שלמה.

09/08/2016 | 02:02 | מאת: Katya

שלום רב, לפני כשבוע גילו לי PID עקב כאבים חזקים בבטן תחתונה ובצד הימני במותן. נתנו לי טיפון אנטיביוטי למשך 10 ימים (אוגמנטין) לציין שלא לקחו לי שום תרבית שתן ולא עשו בדיקת דם. שבוע לאחר נטילת אנטיביוטיקה הנ"ל הכאבים לא פחתו ורק התגברו כמו כן התחיל דימום קל . שלחו אותי למיון בדיקת דם יצא תקינה בבדיקת רופא מסרו לי שאכן ככל הנראה מדובר בדלקת באגן ונתנו לי עוד אנטיביוטיקה (דוקסילין) ל 14 יום והשלמה של אוגמנטין ל 14 במקום 10 יום. שוחררתי ושלחו אותי לבצע תרבית דרך קופת חולים . בתרבית יצא לי אורולוגיה תוצאת בבדיקת שתן של erythrocytes-u 10 str . הבנתי שתקין זה עד 4 . החום אצלי עולה ויורד ואני לא מרגישה שיפור במצב. על מה התוצאה הזאת מעידה?

לקריאה נוספת והעמקה

קטיה היקרה, התוצאה משקפת המצאות כדוריות דם בשתן ולא יותר מזה. לא ניתן להסיק מכך דבר. התיעצי ברופאך. רפואה שלמה.

02/08/2016 | 20:21 | מאת: טלי

שלום אני בת 46 בבדיקה שגרתית נמצא פוליפ וציסטה האם חובה להוציא פוליפ מהרחם וציסטה כאשר המחזור סדיר ואין תופעות כמו דימומים וכו ואין תופעות שמפריעות למהלך החיים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טלי, חובה - אין. הרפואה אינה מדע מדויק. הרפואה הטובה ביותר היא רפואה מונעת. מה היא מונעת - התפתחויות לא רצויות ואבחון מאוחר. מאחר שהפעולות להסרת הממצאים הן פשוטות יחסית "קל" יותר להציע אותן ולעבור אותן כדי לשמור על ראש שקט. מאידך, מעקב הוא גם אופציה אבל הכל תלוי באופי הממצאים ובתוצאות בדיקות העזר. רפואה שלמה.

26/07/2016 | 07:53 | מאת: יעל

שלום רב. אני בת 44 עם מחזור סדיר. בבדיקה שגרתית אובחנה רירית רחם עבה (17 מ"מ). הבדיקה נערכה סמוך לביוץ. רופאת הנשים שלי בחופשת מחלה, נבדקתי אצל רופא מחליף. לא ברור לי מה המשך הברור הנדרש? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל, רירית רחם נכון לבדוק מיידית לאחר הוסת. אם עדיין תהיה עבה ניתן לקחת דגימה באמצעות צינורית דקה הנקראת פיפל. בהמשך, לפי הצורך ניתן לבצע הסתכלות ישירה הנקראת היסטרוסקופיה. נשמח לעמוד לשירותך באיה מדיקל 0775717230/220 רפואה שלמה.

24/07/2016 | 13:57 | מאת: רוני

שלום דוקטור, אני ובן זוגי מנסים להרות. בחודש הבא בן זוגי נוסע לחו"ל ולפי החישוב חוזר יום אחרי הביוץ הצפוי. האם יש דרך לעכב את הביוץ רק ביום או יומיים כדי שלא נפספס את החודש? ואם כן, האם ניתן לדעת בערך בכמה זמן הביוץ יתעכב? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוני, איני יודע למה דווקא החודש לחוץ לך להרות. למה לא בחודש הבא? לא ממליץ להתערב ולהזיז משהו בהתאם למשפט המפורסם - "אם הכל בסדר - למה לתקן?". בהצלחה.

21/07/2016 | 16:12 | מאת: סיון

ן 21/07/16 | 07:07 שלום בת 27 קיבלתי מחזור של יומיים וחצי שלוש לפני שבועיים בידיוק אחרי שבועיים הופיעו לי במשך יומיים מעט הפרשות חומות סמיך וצמיגי אחרי יומיים בבוקר מופיע לי דימום קל ואז התגבר לכמו מחזור די רגיל ופלוס מינוס המחזור שלי סדיר הבדל אולי של כמה ימים כל שבוע ממה זה נובע? זה נורמלי? האם זה אומר שמשהו לא תקין ואציין זה לא אחרי קיום יחסי מין ולא בהריון קיבלתי ב28.5 ליומים אחרי זה ב6.7 כאילו איחור של איזה שבוע ליומיים וחצי ועכשיו יומיים הפרשות חומות ועכשיו די דימום שמתגבר כמו מחזור וכואב לי הבטן והרגשויות של מחזור ובזמן האחרון יש לי קצת שינוי במחזור שהוא היה 4 ימים והתקשר ליום וחצי יומיים אבל מחזור אחרון היה סביר כמעט 3 ימים יש סיבה מיוחדת למה שיש לי עכשיו הגיוני שזה יקרה? מה זה אומר אשמח לתשובה די לחוצה כי זה לא קרה לי עדיין תודה

שלום סיון, כל ארוע ראשון מסוגו אולי מפחיד אבל לא צריך לפתח תיאוריות ואבחנות על פיו כי הוא יכול להיות מקרי. החשוב ביותר הוא להבדק בזמן הארוע ולשלול הריון. בהמשך ניתן לבצע אולטראסאונד ובדיקות הורמונליות. סביר להניח שהארוע לא יחזור אולם כדאי להבדק. רפואה שלמה.

20/07/2016 | 21:56 | מאת: אילנה

עלי לעבור כריתת רחם בטנית. אני עובדת עם ידים ולפעמים צריכה להתכופף להרים. לנקות. כמה זמן אחרי הנתוח אוכל לחזור לפעילות רגילה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילנה, איני יודע מה הסיבה לכריתת הרחם ולמה בגישה בטנית. למה לא בלפרוסקופיה? למה לא ניתוח מוגבל יותר? בכל מקרה לשאלתך - כדאי להמנע מפעילות חריגה במשך חודש ובדרך כלל תוך 6 שבועות ניתן לחזור לפעילות שגרתית - עבודה, יחסי-מין, נסיעות וכדומה. אם תרצי יעוץ מפורט יותר את מוזמנת לקבוע פגישה עימי באיה מדיקל 0775717230/220. רפואה שלמה.

20/07/2016 | 12:42 | מאת: מיכל

שלום לפני כחודשיים עברתי ניתוח הוצאת רחם ושחלות. שחלה שמאלית הושארה עקב הדבקויות אגניות וחשש לגרימת נזק במעי. אני במעקב . השאלה אם השחלה יכולה להפוך לגורם סרטני אמא שלי נפטרה מסרטן שחלות ועשיתי בדיקה גנטית אני לט נשאית של המוטציה. לתשובתכם אודה מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, איני יודע את סיבת הניתוח מלכתחילה כך שהתייחסותי לשאלתך עלולה ללקות בחסר. מחד גיסא, אם הכוונה היתה לכרות את שתי השחלות, השארת שחלה אחת היא פחות מהטיפול האופטימלי שהיית ראויה לו. החשש שלי הוא שהשחלה לא נצפתה ולא נמוש מרקמה (אם כן, ניתן היה לכרות אותה, להבנתי). מאידך גיסא, אם ניתן לראות את השחלה באולטראסאונד ולעקוב אחרי שינויים בה - לא נורא שהושארה שחלה אחת. אני לא אוהב את התוספת של מחלת אמך מאחר שהיא מגדילה משמעותית את הסיכון שלך. הייתי מציע לבצע בדיקת BRCA1/2 - אם היא חיובית - הייתי מתעקש על הסרת השחלה הנותרת. אם לא - מעקב בלבד. אם תרצי יעוץ מפורט יותר את מוזמנת לקבוע פגישה עימי באיה מדיקל 0775717230/220. רפואה שלמה.

27/07/2016 | 15:38 | מאת: מיכל

שלום לדוקטור הנכבד אמנם כן לפני כמה שנים עשיתי בדיקת נשאות ואני לא נשאית.

20/07/2016 | 11:21 | מאת: לימור

שלום רב אני מטופלת IVF , כרגע בהריון בשבוע 29 שמעתי המון על הפרדות שיליה אצל מטופלות IVF האם יש קשר בין IVF לתופעת הפרדות שיליה? אני מעוניינת בלידה רגילה...ואני יודעת שבמידה וקיימת הפרדות שיליה מכניסים במיידי לקיסרי חירום.. האם כדאי לתכנן מראש ללדת בקיסרי על מנת למנוע סיכונים..? אשמח להבין את הקשר בין הדברים על מנת שאוכל להחליט מה לעשות לפני הלידה הקרובה והבאה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לימור, היית יכולה להיות שחקנית שחמט מעולה - יכולת התכנון שלך קדימה מרשימה. אני יודע שבמרבית אתרי האינטרנט שעוסקים בנושא רווחת הדעה כי במטופלות IVF יש שיעור גבוה יותר של הפרדות שליה ואין לאף אחד הסבר טוב למה זה כך. עם זאת מחקרים קפדניים יותר לר הראו את הקשר בין הפרדות שליה ו-IVF למעט במקרים של נשים מעשנות. כאן יש סיבה ברורה - עישון פוגע בכלי הדם השלייתיים. אי לכך, איני ממליץ על בחירת מסלול ניתוח קיסרי מראש מאחר שאם כך הדבר היינו מנתחים כל אשה אחרי IVF. אני מאחל לך המשך הריון מוצלח וקל ולידה רגילה קלה.

19/07/2016 | 08:30 | מאת: שלהבת

מהי ציסטה תפקודית? מהם התסמינים שלה? היא מסוכנת? האם מפחיתה סיכוי לכניסה להריון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלהבת, הסירי דאגה מליבך. ציסטה תפקודית מציינת ממצא שנובע מפעילות נורמלית של מערכת הרבייה שלך. זה אומר שאחרי וסת הציסטה צריכה להעלם. אים תסמינים מיוחדים, היא אינה מסוכנת ואיטנה פוגעת בסיכוייך להרות. אם לא תעלם הציסטה יהיה מקום לחשוב שאינה פונקציונלית. רפואה שלמה.

14/07/2016 | 22:47 | מאת: דנה די

שלום, בכול פעם כשבוע וחצי לפני קבלת המחזור ( מחזור סדיר ) יש לי נפיחות בצד ימין של המפשעה. זה גוש גואב מעט שמתנפח בדרכ בזמן פעילות קלה כמו הליכה ואפילו שיעול. ממה נובע ההתנפחות הזו? הגוש הזה. חייבת לציין שאני בת 27 והוא קיים משקיבלצי מחזור בערך מגיל 12. אחרי קבלת המחזור זה עובר ולא חוזר עד חודש הבא. זה מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לדנה, אני ממליץ כי תבדקי על ידי כירורג לשלילת בקע (שבר) מפשעתי כולל הפנייה לאולטראסאונד של דופן הבטן והמפשעות. כמובן שגם בדיקה גינקולוגית מוצדקת. רפואה שלמה.

11/07/2016 | 17:11 | מאת: שירה

שלום הנני אמורה לעבור בקרוב פרצדורה כירוגית קלה בפה , והדבר יוצא לי מאוד צמוד למחזור הפרש של 3-4 ימים , ואת הפרצדורה לא יכולה לדחות כי אם אדחה זה יוצא כעבור הרבה זמן ונאמר שממש לא כדאי לדחות השאלה היא האם יש איזה משהו שאפשר לדחות ביומיים עד ארבעה את המחזור לפעם אחת ללא חומרים כימיים אלא כדורים טבעיים או משהו תזונתי ועוד שאלה האם טיסה יכולה גם היא להשפיע על מחזור כי בקרוב יוצאת לחופשה?

לקריאה נוספת והעמקה

שירה שלום, ניתן לדחות את הוסת רק באמצעות טיפול הורמונלי. שאר השיטות לקוחות מתחומים אחרים שאיני מתמצא בהם. רפואה שלמה.

19/06/2016 | 14:10 | מאת: אסתי

שחלות עם מראה פוליציסטי [הכל תקין בבדיקות ההורמונליות] האם זה בהכרח אומר שיש לי בעיות ביוץ ?! אני מקבלת מחזור מידי 30-45 יום. קניתי מוניטור ביוץ... זה יכול לעזור לי לדעת אם אני מבייצת בכלל ? תודה מראש :)

לקריאה נוספת והעמקה

אסהתי שלום, מתנצל על העיכוב בתשובה בשל שהייה בחו"ל. ובכן, מראה פוליציסטי בלבד אינו עדות חד-משמעית להפרעת ביוץ. אולם, כשאת מוסיפה כי המחזור שלך מופיע כל 30-45 ימים - הדבר מחזק את האפשרות שישנה הפרעה כזאת. הדרך הטובה ביותר לדעת זאת היא לבצע מעקב אולטראסאונד הנקרא מעקב זקיקים המלמד על התפתחות זקיק, קצמלב התפתחותו ומועד הביוץ. גם מוניטור ביוץ יכול לסייע בקביעת מועד הביוץ אולם לא יספק נתונים לגבי התפתחות הזקיק. בהצלחה.

12/06/2016 | 21:14 | מאת: רוני

שלום אני בת 26.. לפני שנה ו 8 חודשים ילדתי בניתוח קיסרי... מזה כמה חודשים אני מרגישה התכווצויות ברחם/ בבטן... ממש כמו בעיטות של עובר בהריון. איני בהריון בוודאות. ההתכווצויוץ מופיעות מספר פעמים ביום. אשמח לקבל יעוץ.

לקריאה נוספת והעמקה

רוני שלום, לצערנו המשותף, אין שום דרך לתת יעוץ מהסוג שאת מבקשת ללא בדיקה. רפואה שלמה.

30/05/2016 | 01:12 | מאת: חנה

לפני שבוע עברתי כריתת רחם מלאה בגלל מצב טרום סרטני , לפני זה עברתי ביופסיה בינואר 2016 בוצעה ביאופסיה שכללה כריתת יתרת הצוואר הנותרת בנרתיק והדגימה - HIGH GRADE DYSPLASIA (CIN 3) ללא עדות לממאירות (סרטן פולשני ,קרצינומה כלומר בכל רקמת הצוואר שהוצאה מהנרתיק נמצא מצב טרום ממאיר מדרגה 3 - ללא מצב סרטני, לאור מצב זה הוחלט על כריתת רחם מלאה היום אני ממתינה לתוצאות של פתולוגיה ואני קצת הרבה מפחדת, בבקשה תנסה להסביר לי יותר על מצבי, מודה לך מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

חנה שלום, אני מוצא את דברייך בהירים ומדברים בעד עצמם ללא צורך בשום תוספת. תוצאת הבדיקה תאשר את הממצא ולא יהיה צורך בשום טיפול נוסף. אם הממצאים יהיו שונים (גרועים יותר) יהיה צורך בהמשך טיפול. אבל אנחנו אופטימיים. לא? רפואה שלמה.

31/05/2016 | 14:27 | מאת: חנה

תודה רבה על התשובה המהירה , אני מקווה לטוב תודה

25/05/2016 | 03:09 | מאת: ליאת

בעקבות גילוי תאים טרום סרטניים הוחלט על ניתוח הסרת רחם וקיצור הנרתיק. אני בת 53 עם וסת אמא לילדה.התאים שגילו הם בדרדת cin3.אני מאוד רוצה להמנע מניתוח זה. אני חוששת מהקדמת גיל הבלות ירידה בחשק המיני ופגיעה במראה החיצוני בנוסף לסיבוכים האפשרים מניתוח זה. האם יש אלטרנטיבה? מה הסיכוי שתאים טרום סרטניים יהפכו למסכני חיים?

לקריאה נוספת והעמקה

ליאת שלום, הסרת הרחם במקרי CIN3 היא סוג של קונצנזוס בקרב מנתחים רבים. היום, מקובלות גם גישות חלופיות של כריתת חרוט מצואר הרחם והשארת הרחם. זה מצריך הערכה יסודית של מצבך כולל גרידת צואר הרחם. רק לאחר מכן ניתן יהיה לשקול גישה שמרנית. כמובן שאם מדובר בארועים חוזרים של CIN3 יש מקום לשקול כריתת רחם בחיוב. אם תרצי לשמוע על הנושא בהרחיבה אני מציע לקבוע מפגש בטלפון 0775717230/236 - אשמח לעזור. רפואה שלמה.

16/05/2016 | 10:48 | מאת: מרינה

היי כל החודש יש לי דימומים , אני בהיסטירה , מה עושים? אפשר לבוא לבדיקה?

שלום מרינה, מבין את מצוקתך. באמת ראוי להבדק במקרה כזה. לקביעת פגישה ניתן להתקשר 0775717230/236 ואשמח לשרתך בהקדם. רפואה שלמה.

15/05/2016 | 02:48 | מאת: לורן

שלום דוקטור , אני חייבת את עזרתך בבקשה אני מעל חצי שנה סובלת מבעיות שונות בוגניה , מטופלת בהמון תרופות אני סובלת מגרד , אורם , שריפה במתן שתן , אי נוחות מטורפת ביחסי מין כמה פעמים חשבו שיש לי פטריה נתנו לי סוגים שונים של נרות אגיסטן , משחות ( דרמהקובמין ועוד כמה שאני לא זוכרת ) וגם כדורים שונים, אחרי הטיפולים השונים זה עבר ואז חזר לי תוך פחות מ3 שבועות- חודש רק החודש עשו לי בדיקת תרבית + בדיקת שתן ואלו התוצאות: order comment REMARKS(MICRO VULVA מקום לקיחה REMARKS(MICRO Gram stain direct - תמונה תואמת ל BV בבדיקה השנייה של כל סוגי המחלות מין הכול יצא NOT DETECETD רק - UREA.PARVUM-PCR - detected הערה : נשאים בבריאים AMSALPAERU לאחר הבדיקות האלה הרופא נתן לי - 5 נרות - FLAGYL VAGINAL 500MG TAB ואנטיביוטקיה DOXYLIN וגם כדור אחד של FLUCONAZOLE TEVA<><>150MG CAP לקחת ביום החמישי של הטיפול. אני כבר סיימתי את הנרות ביום חמישי ונשאר לי 3 כדורים של אנטיביוקיה עדיין סובלת מגרד מטורף.. אני גם לא הצלחתי להבין מה הבעיה ומה עליי לעשות עכשיו למה הטיפול לא עוזר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לורן, את נשמעת סובלת באמת... הביטי, לא ניתן להציע טיפולים ללא בדיקתך. אין גם שום מידע עלייך ועל בריאותך הכללית. עם זאת לאור המגוון הגדול של הטיפולים שקיבלת ללא שיפור, אני ממליץ על ביצוע בדיקת וולבוסקופיה - הסתכלות על דפנות הנרתיק עם "משקפת" הגדלה על מנת לראות טוב יותר מה מתרחש. זוהי בדיקה שאנו מבצעים באופן שגרתי. אם תהיי מעונינת ניתן לתאם פגישה 077-5717230/236 לד"ר רם איתן. רפואה שלמה.

05/05/2016 | 22:00 | מאת: מירי

אני בת 56 כבר ארבע שנים לא קיבלתי מחזור פתאום עכשיו יש לי קצת דימום יום אחד ולמחרת הפסיק ואחרי 3 ימים עוד פעם הופיע קצת דימום ...מה אני אמורה לעשות...יש סיבה לזה או שזה יחלוף...תודה

שלום מירי, דימום כזה לא יכולח להתקבל כתקין. עלייך לראות רופא. שבת שלום.

03/05/2016 | 12:47 | מאת: אסתר

היי דוקטור. נשלחתי לבצע US לאחר תלונות על כאב ממוקד בבטן התחתונה בצד ימין בזמן סקס (לא משהו תמידי.. קרה כמה פעמים). ביצעתי את הבדיקה היום , המחזור נגמר לי שלשום .. הרופא שביצעה את הבדיקה אמרה שהשחלות נראות פוליציסטיות. הנה התוצאות: (אשמח לשמוע חוות דעת) יש לציין שההורמונים שלי תקינים בבדיקות דם גודל רחם : 49×35×52 מ"מ מרקם שרירני דיפוזי ללא שרירן מוגדר רירית רחם עובי: 4.1 מ"מ רירית סדירה ללא נוזל שחלה ימנית 22×44 מ"מ שחלה שמאלית 17×34 מ"מ מבנה זקיקים קטנים מרובים בצורה אופיינית ל PCO

03/05/2016 | 12:57 | מאת: אסתר

מחזור סדיר כל 30 יום

שלום רב, שחלות פוליציסטיות אינן בהכרח אבחנה. המראה באולטראסאונד כפי שמתואר על ידך יכול להתאים גם למצב נורמלי. בכל מקרה - אין לתיאור קשר לכאב בעת יחסי מין. רפואה שלמה.

01/05/2016 | 09:24 | מאת: יאסמין

רציתי לדעת אם מבצעים u.s רחם דרך וגינלית או דרך חיצונית האם המיומה אמורה להשאר באותו גודל .עשיתי אולטהסאנד וגינלי היהמיומה בגודל 6 אחרי חצי שנה עשיתי דרך הבטן חיצוני היה 7 לא סובלת משום תופעה אני בת 46 הרופא הציעה הוצאת רחם לא ברור לי למה והההורמונים גבוהים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יאסמין, בשום פנים ואופן לא להוריד את הרחם!!! במיוחד אם אין לך שום תופעות חריגות. המיומה גדלה כמובן באיטיות ויכולה בהמשך לגרום לתופעות אולם זה לא ודאי. הגישה שלי היא מעקב או ניתוח מוגבל (בלפרוסקופיה) והסרת השרירן בלבד. כמובן שעלי לראות את כל המסמכים לפני שאני סגור על הגישה השמרנית. אם את מעונינת את מוזמנת ליעוץ אצלי באיה מדיקל 0775717230. רפואה שלמה.

07/04/2016 | 04:58 | מאת: אלה

שלום דוקטור, רציתי לשאול האם יש קשר בין עוצמת הדימום לפריון. המחזור שלי אורך כ-4 ימים כאשר ביומיים הראשונים יש דימום מורגש אך לא גורם לכאב או אי נוחות ומהיום השלישי הדימום קל מאוד. אורך המחזור החודשי הוא 26 ימים בממוצע. האם יש סיבה לדאגה?

אלה היקרה, התיאור שלך מתאים לאין ספור נשים בריאות ופוריות. עם זאת ברור שפוטנציאל הפריון נקשר להרבה מאד גורמים אחרים. הכלל הוא שלוידוא פוריות צריך לנסות להרות. אם נוחלים הצלחה - נהדר. אם ההתעברות מתעכבת יש מקום להתחיל בירור וטיפול לפי הצורך. רפואה שלמה.

05/04/2016 | 17:58 | מאת: R

שלום רב, בת 30 מחזור סדיר בדרכ (מידי 30 יום) לא פעילה מינית ולא נוטלת גלולות. חודש שעבר 7 ימים לפני מחזור מעט התכווצויות בבטן והייתה הפרשה צמיגית דמית (כמו דם ישן) בניגוב בלבד, החודש תשעה ימים לפני מחזור התכווצויות בבטן קצת כאבי מחזור והפרשה קטנטנה דמית גם רק בניגוב. סליחה על התיאור המפורט:-)) אשמח למענה לגביי הסיבות תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הפרשות דמיות בין-ויסתיות יכולות לנבוע מאחת מהאפשרויות הבאות: 1. נוכחות פוליפ בצואר הרחם או בחלל הרחם 2. שינויים בצואר הרחם 3. שינויים הורמונליים מומלץ לבצע בשלב ראשון בדיקת רופא נשים + אולטראסאונד לשלילת 2 האפשרויות הראשונות ובהמשך בדיקות דם לשלילת האפשרות השלישית. רפואה שלמה.

04/04/2016 | 11:28 | מאת: לימור

שלום רב אני מנסה להרות הווסת האחרונה החלה ב 16 ועד ה18.3 היום אני ביום ה23 למחזור בשבוע האחרון החלו כאבים עמומים באזור שלדעתי הוא הרחם. האם כדאי לבצע בדיקת הריון או מוקדם מידי? ואם לא הריון מה עוד זה יכול להיות? אין חום ואין תופעות אחרות מלבד הכאב העמום. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לימור, על כאב בטן תחתונה באשה נכתבו תלי-תלים של ספרים. אם אין שום תסמינים אחרים ייתכן ומדובר בציסטה שחלתית (ציסטת גופיף צהוב) שבדר"כ נעלמת עם הוסת הבאה (יכולה להמשיך במקרה של הריון). לגבי בדיקת הריון - אין מה למהר, המתיני למועד הוסת ובאיחור של ימים ספורים בצעי בדיקה להריון. כאבים בשלב זה לא אופיניים להריון תקין (או לא תקין - הריון חוץ רחמי למשל). רפואה שלמה ובהצלחה.

30/03/2016 | 04:18 | מאת: Shirly898

איחור במחזור ב10 ימים עם כאבי בטן והפרשות שקופות לבנות לפני יומיים קיבלתי מחזור התחיל עם אפרשות חומות ואז אדום ושוב חום. המחזור הזה היסתיים ביום ותחבושת לא מלאה. בדיקות הריון ביתיות שעשיתי לפני "המחזור " היו שליליות . עכשיו קצת כאבי בטן מרגישה שמשהו זז לי בבטן ונימתח לי ברחם. וכמובן הפרשות שקופות צהובות. מה כול התסמינים האלה אני ממש מבולבלת עזרה דחוףףףף

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירלי, הפורום אינו פתרון לבעיות דחופות. לפי תיאורך עלייך לפנות למוקד נשים או לרופא המטפל שלך ולא להסתפק ביעוץ אינטרנטי שאינו מבוסס על בדיקתך ובדיקות עזר. רפואה שלמה.

22/03/2016 | 20:52 | מאת: דני

חברה שלי עברה ביופסיה ברחם והיא מתלוננת על כאבים באזור ודימום השעה עכשיו 21:00 והבדיקה בוצעה בשעה ב8:00 בבוקר כלומר עברו 13 שעות. האם זהו סימן חריג? אשמח לתשובה מהירה כי שנינו מאוד לחוצים ואני מאוד לחוץ עליה.

דני שלום, מתנצל על העיכוב אולם התנהלות פורום אינה במיידי. מקווה שעדיין בזמן. אני מניח שעברה ביופסיה מצואר הרחם (תקן אותי אם אני טועה). דימום קל ומיחושים קלים הם מהלך שכיח וחולף. רפואה שלמה.

שלום... אני בחורה בת 21 בריאה בד"כ. נטלתי סרזט כחצי שנה וסבלתי מאקנה נשירות שיער ועוד... הפסקתי את הגלולות חודש שעבר ומאז לא קיבלתי מחזור . כל הזמן שהייתי על הגלולה הרגשתי כאבי בטן תחתונה בזמן סקס וגם אחר כך.כל רופא שהיתי אצלו בבדיקה לפני כן , לא איבחן שחלות פוליציסטיות. רופא נשים לפני שבוע איבחן לי שחלות פוליציסטיות אבל חוץ מכדור לכאבי בטן לא הביא לי כלום(לא הפניה לבדיקות גם ) השאלה שלי- יכול להיות שנהיו לי שחלות פוליציסטיות בגלל הגלולות ? האם זה יעבור ? זה פוגע לי בפוריות ? האם זה אומר שיש לי את תסמונת השחלות ? מעבר לכך- הרופא ראה שהיה לי ביוץ שבוע שעבר. כשאני לא על גלולות יש לי מחזור אחת ל40 יום בערך . אשמח לקבל תשובות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אסתי שלום, תסמונת השחלות הפוליציסטיות מבוססת על מגוון גדול תסמינים וממצאים. ראשית רופא קופ"ח צריך לשלוח אותך לשלוח אותך לאולטראסאונד מסודר באחד ממכוני הקופה ולבצע מגוון בדיקות הורמונליות ומטבוליות. אם תרצה סיוע אצלנו קבעי מפגש בטלפון 0775717230/220. רפואה שלמה.

16/03/2016 | 14:19 | מאת: Riki

שלום. הרחם שלי בצהיחה קלה. גניקולוגית בדקה. אני אמורה לטוס . איסה ארוכה ומזוושה כבדה. יכול לגרום לבעיות ברחם שלי? .האם יש משחה . למרוח לעקוב צניחה יותר חמורה. אנא תשובתכם המהירה. תודה רבה ריקי

שלום ריקי, טוסי לך לשלום ללא דאגות, שימי את המזוודה על טרולי במקום לסחוב אותה ותהני מן הנסיעה. נסיעה טובה

09/03/2016 | 13:49 | מאת: יעל

שלום לפני שנתיים מחזור אחרון אני בת 52 ומאז היו מספר פעמים של דימומים לפני שנתיים הייתי אצל רופא נשים שראה את בדיקת הus והייתה רירית מעובה אמר לי לחזור אחרי שנה אליו אני לא חזרתי . לפני שבועיים שוב דימום שנמשך עד היום הייתי אצל הרופא לפני שבוע הוא עשה לי בדיקת פיפל אני מאוד מפחדת האם הסיבה היחידה למצבי הוא גידול או שיכולות להיות עוד סיבות בבקשה את תשובתכם במהרה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל, עיבוי רירית הרחם אכן עלול להעיד על גידול ברירית הרחם. עם זאת ישנם מצבים רבים אחרים לא-גידוליים וטרום-גידוליים שיכולים להתבטא באותה צורה. בדיקת הפיפל שנלקחה היא ראויה מאד ויש להמתין לתשובה. באיה מדיקל אנו ממליצים במקרים של רירית מעובה לאורך זמן לעבור גם בדיקה הנקראת היסטרוסקופיה (סקירת חלל הרחם על ידי סיב אופטי דק המחובר למצלמה זעירה). אם תהיי מעונינת בשירותנו התקשרי 0775717230/220 ונשמח להפגש ולעזור. רפואה שלמה.

05/03/2016 | 01:27 | מאת: גליה

יש לי דימום כבר שבוע אבל הוא לא סדיר יום יותר יום פחות ויש לי קרישי דם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גליה, ממידע כל כך מוגבל שאת מוסרת אני יכול לתת מענה מאד מוגבל - כדאי שתיגשי לבדיקת רופא נשים. ככל שתפרטי יותר אוכל להיות לך יותר לעזר. בהצלחה.

04/03/2016 | 23:44 | מאת: ש

שלום, לאחר הפלה בשבוע 15 מהלך ההריון היה תקין פתאום הופיע דימום ווסתי קל פניתי למיון ונאמר לי שההפלה בלתי נמנעת מאחר והיה פתיחה של 3 בשבוע כזה לא ניתן למנוע הסברה היא שאולי מדובר באי ספיקה צווארית איך ניתן לדעת האם זאת הסיבה במקרה הנ''ל מה עושים בהריון הבא האם יש בדיקות שצריך לעשות לפני עשיתי בדיקות של קרישיות יתר דרך קופ''ח שיצאו תקינות, וכמה זמן מומלץ להרות לאחר הפלה לאחר 3 חודשים או לאחר 3 מחזורים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הסיבות להפלה טבעית הן רבות וכוללות מומים גנטיים, זיהומים, הפרעות מטבוליות והפרעה מבנית ברחם בצואר הרחם. ישנה משנה סדורה בבירור הסיבה להפלה טבעית (במיוחד אם מדובר בארוע חוזר או בשבוע מתקדם). הריון נוסף לאחר 3 חודשים הוא ראוי בהחלט (אין הבדל בין 3 חודשים ל-3 מחזורים). חשוב להמשיך ליטול חומצה פולית. אם תרצי להרחיב את הדיון אני מזמין אותך לקבוע פגישה באיה מדיקל בטלפון 0775717230/220. רפואה שלמה.

04/03/2016 | 03:05 | מאת: rut

בת 55. בפתח הנרתיק מרגישה מין רעד קצר לשניה, שחוזר על עצמו כל הזמן. בדקתי עם אצבע ואני מרגישה גם באצבע, בדופן הנרתיק למטה, את הרעד הזה. התופעה הייתה לי בעבר ונפסקה. תחושה מעצבנת. מה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ל-rut, איני מכיר את התופעה אולם נשמע לי כמשהו שקשור בפעילות עיצבית ולאו דווקא בעיה גינקולוגית ראשונית. רפואה שלמה.

23/02/2016 | 07:57 | מאת: שרה כהן

שמי שרה ואני בת 35 יש לי שחלה ימנית מעובה ונוזל בשחלה. שאלתי האם בגלל שיש לי שחלה מעובה זה יוצר בעיה להיכנס להריון? האם אני צריכה להוציא את השחלה הימנית על מנת להיכנס להריון או שאין כל קשר בין זה לבין הריון? אשמח להסבר על מנת לדעת מה אני אמורה לעשות. המון תודות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גברת כהן, שחלה מעובה אינה מושג שגור ולכן גם לא אוכל להתייחס אליו. עם זאת, אם נאמר לך שיש דבר מה שאינו תקין ובמקביל את חווה קושי להרות - ייתכן שיש קשר בין 2 הדברים. תלוי בהיסטוריה הפריונית שלך, במשך ההפרעה להרות ובטיפולים שקיבלת עד כה. יש מספר דרכים לברר זאת ואחת מהן נקראת לפרוסקופיה - הסתכלות ישירה לחלל הבטן על הרחם, השחלות והחצוצרות (בהרדמה כללית). אם תרצי להרחיב את הדיון אני מזמין אותך לקבוע פגישה באיה מדיקל בטלפון 0775717230/220. בהצלחה.

לדר' כהן שלום רב, אני בת 63 בריאה באופן כללי. מגיל המעבר 51 ועד לפני 5 שנים נטלתי תחליפי הורמונים ובעקבות מאמר שקראתי החלטתי להפסיק. מאז שיניתי את דעתי ורציתי לחזור ולקחת הורמונים בגלל מספר תופעות: דיכאון, הפרעת שינה חמורה, אוסטאופניה, גלי חום, יובש בנרתיק, ירידה בליבידו. רופאת הנשים מסרבת בנימוק שעבר זמן רב מידי ועכשיו זה לא יעזור וצריך לטפל בכל תופעה לגופה. האם זה נכון? כרגע אף אחת מהבעיות שמיניתי לא מטופלת והסבל גדול. אודה לעצתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שרה שלום, אם את אשה בריאה ונמצאת במעקב מסודר מבחינה גינקולוגית + שד, ובדיקות הדם שלך תקינות - איני רואה למה את צריכה לסבול כשיש אמצעי יעיל לטיפול. עם זאת עלייך להכיר בכך שהממסד הרפואי מזהיר מפני שימוש ממושך בטיפול הורמונלי בשל החשש לעלייה (אמנם קלה) בשכיחות סרטן שד, סרטן הרחם והפרעות מטבוליות אחרות. אני חושב שאם סבלך גדול ניתן לשקול החזרת טיפול עם נטילת סיכון מחושב קטן. רפואה שלמה.

12/02/2016 | 08:07 | מאת: מאיה

שלום רב, רופא הנשים שלי הנחה אותי לקחת 2 כדורי פרילטיון ביום- בוקר וערב, במשך 10 ימים. לאחר מכן יגיע הדימום ואז אתחיל נטילת אקקלומין. כאשר פתחתי את הקופסא גיליתי שיש 10 כדורים לבנים ו 10 כדורים חומים. לא קיבלתי ממנו הסבר על כך..... מה עלי לעשות? ליטול קודם כל את הלבנים ורק לאחר מכן את החומים? ליטול בבוקר צבע אחד ובערב צבע שני? אודה לעזרתכם המקצועית. תודה רבה!!!!!

שלום מאיה, מה פשוט יותר מלשאול את הרופא שלך מה הוא התכוון? איני יכול ליעץ לך מאחר שאיני מכיר אותך ואת מצבך הבריאותי ואיני יודע על איזה רקע ניתן הטיפול. רפואה שלמה.

10/02/2016 | 23:00 | מאת: Chan

עשיתי התקן לפני כחודש.. והתחילו לי דימומים כל פעם אחרי שקצת קר בחוץ, ואחרי ספורט..מה לעשות?

שלום רב, בדר"כ אין לעשות דבר - התופעה מוכרת גם במזג אויר ממוזג או טרופי. בכל מקרה אם את מודאגת לפנות לרופא שהתקין את ההתקן. רפואה שלמה.

26/01/2016 | 11:46 | מאת: מודאגת

שלום רב, היום מלאו 6 שבועות לאחר הגרידה שנעשתה בשבוע 12 עקב מום בעובר. הדימום לאחר הגרידה נמשך עד כשבועיים, לפי הספר. מאז טרם קיבלתי מחזור. גם לא היו דימומים או הכתמות ספורדיות. ישנם מיחושים קלים של "טרום מחזור" מזה שבוע אבל שום סימן לדימום. לצערי הרופאה שלי בחופשה ואין לי עם מי להתייעץ כרגע. האם זה הזמן להתחיל לדאוג שמשהו לא כשורה? אני בת 39.5 + 2 ילדים. יש לציין שעשיתי בדיקת הריון ביתית היום והיא שלילית. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ככלל בחלוף תקופה כזאת צריכה להופיע וסת בהנחה שקודם לכן המחזורים היו סדירים. עם זאת בשל סיבות הורמונליות ודחק נפשי עלולה הוסת להתעכב יותר. אפשרות נוספת שאין לשכוח אותה היא אפשרות של הדבקויות תוך רחמיות לאחר גרידה. התיעצי ברופא שביצע את הגרידה. רפואה שלמה

25/01/2016 | 17:45 | מאת: סול

שלום רב, אני בת 29, נשואה ללא ילדים, עברתי עפלה לפני כ 3 שבועות (גרידה) מאחר ולא היה דופק בשבוע 8. ביצעתי אולטאסאונד והרופא אמר שהרחם מרוקן ואין שאריות של כלום. אנו מעוניינים לנסות להרות בשנית לאחר הוסת הקרובה, האם כדאי? או שעדיף לחכות מעט מטעמים רפואיים?

לקריאה נוספת והעמקה

סול שלום, אני ממליץ בדר"כ להמתין חודש-חודשיים על מנת לתת לפעילות ההורמונלית שלך להתאזן לפני הריון נוסף. המשיכי ליטול חומצה פולית. בהצלחה.

16/01/2016 | 21:54 | מאת: סיוון

שלום אני בת 30 עוד מעט..אחרי שני ניתוחים קיסריים האחרון ביניהם לפני שנתיים וחצי (ניתוח קשה עם המון הידבקויות ברחם) בשנה האחרונה כל חודש לפני כל מחזור בחילות נוראיות וכאבי בטן עצומים.. פשוט סיוט!! רופא משפחה אמר שאקח פראמין כל חודש אני לוקחת קל בטן כמה פעמים ואקמול וזה לא עוזר לא ברור מהיכן זה מגיע שכן זה חדש לי.. אשמח לתשובה והכוונה

לקריאה נוספת והעמקה

סיוון שלום, התיאור שלך הוא משכנע אולם אין בו די נתונים כדי לכוון לאבחנה מוגדרת. במקרים כשלך יש להבדק על ידי גינקולוג ולהשלח לסדרת בדיקות מעבדה והדמייה (כולל CT בטן או MRI). במרה שלא ניתן להגיע לאבחנה יש מקום לשקילת לפרוסקופיה להערכת חלל הבטן. רפואה שלמה.

07/01/2016 | 21:25 | מאת: יערית

שלום רב! אני אחרי 3 ניתוחים קיסריים אני כרגע בשבוע 17 היום בבדיקה אצל הרופא נשים הוא אמר שיכול להיות לי שליה נעוצה בצלקת של הניתוח הקודם מכיוון שהשליה נמוכה ויש לקונות בודדות מה זה אומר? האם זה מצריך הפסקת הריון? האם זה מסוכן? אני מוטרדת ובדכאון נוראי

לקריאה נוספת והעמקה

יערית שלום, שלייה נעוצה היא אכן בעייה רצינית בעלת השלכות הם להריון נוכחי והן לגבי הרחם. לא ניתן במסגרת הפורום להקיף את הנושא ויש צורך ביעוץ רציני יותר. אין הכרח בסיום ההריון בשלב זה אולם גם לגבי עניין זה כדאי להוועץ ברופא ולהיות במעקב מרפאת הריון בסיכון. בהצלחה.

06/01/2016 | 15:14 | מאת: שחר

שלום דוקטור, יש לי מחזור סדיר והביוץ הצפוי היה אמור להיות ב29/12. יומיים לפני המועד כשההפרשות התחילו להידמות להפרשות פוריות ביצעתי בדיקת ביוץ והופיע פס בחוזק בינוני אך חלש יותר מפס הביקורת. למחרת וביום הביוץ המשוער לא הופיע פס בבדיקה אך ההפרשות היו שקופות ונמתחות כמו בכל חודש שאז הבדיקות ביוץ אכן זיהו עליה בהורמון. מה תיתכן הסיבה לכך? תודה רבה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שחר שלום, מקווה שכבר קיבלת את התשובה.

05/01/2016 | 09:59 | מאת: שרי

שלום ! יש לי שאלה ממש דחופה מקווה שתוכלו לעזור לי... כשהייתי בהריון נאמר לי שלביתי יש ציסטה בשחלה והייתי במעקב הריון ולאחר מכן עד שהילדה הייתה בת שנה בבדיקה נאמר לנו שכנראה הציסטה נעלמה ב"ה כיום ביתי בת 14.3 ועדיין לא קיבלה ווסת יש קשר בין המקרה של הציסטה? אני רוצה לציין שביתי כמעט הילדה היחידה בשכבתה שעדיין לא קיבלה אז... אני מודאגת אשמח עם תעזרו לי בדחיפווות!!! תודה מראש .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרי, בסבירות גבוהה אין קשר בין הארועים בהריונך וכעת. נכון שמרבית הנערות כבר חוות וסת בגיל זה אבל הטווח הנורמלי הוא די רחב. בדרכ אני ממליץ להמתין עד גיל 15 אך הדבר תלוי בהתפתחות סימני המין המשניים של הנערה (שדיים, שיער ערווה ושיער בית השחי). אנדוקרינולוג ילדים או רופא נשים יוכל להעריך את המצב יחד עם בדיקות דם במידה שאת מוטרדת מאד. רפואה שלמה

02/01/2016 | 01:25 | מאת: קרין

שלום לצוות היקר, האם לאור העובדה שאני מבייצת ביום ה 19 במחזורים של 28 יום עלולים להקשות על הכניסה להריון? כיום אחרי הביוץ מופיע כתם חום. מציינת כי הרירית מצויינת... האם כדאי לקבל תמיכת פרוגסטרון? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

קרין שלום, אני רוצה לקוות שהאמירה מבייצת ביום 19 היא מבוססת מאחר שקבלת וסת 10-11 ימים לאחר מכן מחשידה להפרעה הנקראת אי ספיקת גופיף צהוב. יש מספר אופציות טיפוליות במצב זה (תוספת פרוגסטרון היא אחת מהן אך לא הטובה שבהן). אני ממליץ להוועץ ברופא נשים להתאמת טיפול.

07/01/2016 | 01:34 | מאת: קרין

תודה על תשובתך. אשמח אם תאמר לי מהי הדרך הטובה ביותר לטפל במקרה שלי, מבלי לעבור טיפולים הורמונלים. בתודה מראש.

30/12/2015 | 20:48 | מאת: שחר

שלום דוקטור, יש לי מחזור סדיר והביוץ הצפוי היה אמור להיות ב29/12. יומיים לפני המועד כשההפרשות התחילו להידמות להפרשות פוריות ביצעתי בדיקת ביוץ והופיע פס בחוזק בינוני אך חלש יותר מפס הביקורת. למחרת וביום הביוץ המשוער לא הופיע פס בבדיקה אך ההפרשות היו שקופות ונמתחות כמו בכל חודש שאז הבדיקות ביוץ אכן זיהו עליה בהורמון. מה תיתכן הסיבה לכך? תודה רבה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, כמו כל פעילות פסיולוגית בגוף, שינויים עלולים להתרחש אקראית ללא עדות לבעייה כלשהי. הגורמים עלולים להיות קשורים בגיל, סטטוס רגשי, תרופות, תזונה ועוד. אם מדובר בארוע יחיד אין צורך בדרכ בבירור כלשהו. אם התופעה תחזור על עצמה, נכון יהיה להוועץ ברופא נשים. רופאה שלמה.