מה ניתן לעשות כדי לחזור לבייץ מבלי להפסיק להניק

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

25/10/2022 | 09:59 | מאת: שירה

היי, אני בת 38. יש לנו תינוק בין 9 וחצי חודשים ואני מניקה אותו (שואבת) 3 פעמים ביום (שואבת בשעות: 7, 15, 22 במשך 40 דקות כל שאיבה). אנחנו מעוניינים להכנס להריון שני, המחזור שלי חזר 3 חודשים לאחר הלידה והוא סדיר, הכניסה להריון הראשון אגב הצליחה כבר בניסיון הראשון (השתמשנו בערכת ביוץ בייתית). גם הפעם קנינו אבל ראיתי בבדיקה שאני לא מבייצת ואני תוהה אם זה בגלל ההנקה. האם כדאי לי להפסיק לשאוב או אם אפשר רק להפחית ואם אני צריכה אולי לשאוב אחרת (למשל בשעות שונות, פחות זמן..). היינו רוצים שאמשיך להניק אבל אנחנו לא רוצים לדחות את ההריון השני כי אני כבר מבוגרת. מה דעתך? תודה מראש

הי, הנקה עלולה להעלות את ריכוז הורמון הפרולקטין בדם שעלול להפריעה להתעברות. גם גילך (כנראה) הוא גורם מעכב באופן מסוים. לכן, אני ממליץ על הפסקת הנקה אם המטרה היא התעברות. בהצלחה.

מנהלי פורום האשה והרחם