המטומה או placental cyst

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

06/07/2022 | 21:08 | מאת: חנה

שלום רב ד"ר. אני לאחר סקירה מוקדמת. (שבוע 15+4). הכל תקין מלבד "ממצא שלייתי 7X4 ס"מ מעל הצוואר. יתכן המטומה באבחנה מבדלת placental cyst. רציתי לדעתי במידה וזה ציסטה, אין סכנה בגודל הזה כי זה יגרום לנזק לתינוק בגלל הקרבה של זה לשלייה? האם מלבד מעקב ולנוח ניתן לעשות משהו, תהליך תרופתי מסוים? תודה רבה.

06/07/2022 | 21:25 | מאת: חנה

בנוסף, האם הציסטה עם הזמן יכולה להפחית בגודלה או רק להישאר במקומה / לגדול?. תודה.

שלום רב, אם שאלתך מכוונת לנזק התפתחותי לעובר - אין כל חשש. יש כמובן צורך במעקב אחרי הממצא ופרמטרי הגדילה של העובר.

מנהלי פורום האשה והרחם