שחלות פוליציסטיות

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

28/10/2022 | 04:37 | מאת: מירי

שלום רב. עקב מחזור לא סדיר פניתי לרופאת נשים. היא ביצעה אולטרסאונד ובאולטרסאונד היו ממצאים של שחלות פוליצסטיות (זקיקים מרובים בהיקף השחלות) ובבדיקת דם נראה יחס של 3:1 בין LH:FSH כמו כן רמת הTSH הייתה 8 וT4 היה בגבולות הנורמה (17) כך שאובחנתי עם תת פעילות קלה של בלוטת התריס ושחלות פוליצסטיות הרופאה נתנה לי מרשם לכדורים למניעת הריון כדי לסדר את המחזור והמליצה לרדת במשקל (הBMI שלי 25) מקריאה של מאמרים בנושא (כן, אני יודעת שאתם הרופאים מתעבים את זה, אבל בכל אופן) . הבנתי ששחלות פוליציסטיות בחולים בעלי יחס לא תקין בין LH וFSH נגרמות מבעיות בהיפותלמוס - בלוטת יותרת המוח אך הרופאה לא המליצה על טיפול/בדיקה כלשהי לזה או על טיפול בתת פעילות בלוטת התריס. האם אין דרך לבדוק מה הגורם לשחלות הפוליצסטיות ולטפל בבעיות הנ"ל? האפשרות היחידה היא לטפל בתסמינים ולא בגורמים?

שלום רב, אני מציע שתחפשי מאמר שכתבתי על שחלות פוליציסטיות. אם את מעונינת בדיון יסודי יותר בנושא, אשמח לפגוש אותך ולדון בכך. לקביעת פגישה - 0732049017

מנהלי פורום האשה והרחם