רירית דקה ומוקדים אקוגניים ללא ממצא בהיסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

28/08/2022 | 06:33 | מאת: ורדית

שלום אני כמעט שנה אחרי לידה. בהריון הקודם עברתי גרידה ולאחריה החל מיעוט דימום בווסת והרירית הפכה דקה יותר {בסביבות 6 מ'מ, ופעם אחת הגיעה ל-7, כשלפני הגרידה היתה תמיד מעל 10} אך נכנסתי להריון באופן טבעי. לאחר הלידה לא היה כמעט דימום {שבועיים וחצי וזהו, אפילו לא כתם קטן נוסף}. בבדיקת אולטרסאונד נצפו כמה מוקדים אקוגניים ברחם שנחשדו בתור שארית שליה או קרישי דם. נערכה היסטרוסקופיה ניתוחית במהלכה נפתחה הדבקות קלה, הרירית נצפתה תקינה ללא עדות לשאריות או קרישי דם, אך בבדיקות אולטרסאונד נוספות לאחר ההיסטור' - עדיין רואים את המוקדים האקוגנים. מה זה יכול להיות? אם אלו היו שרירנים או מיומות היו רואים את זה בהיסטרו'. אני חוששת אולי הרירית הפכה לרקמה צלקתית לאחר הגרידה, לאור מיעוט הדימום. אבל גם זה היה נראה בהיסטרו', לא? ובכלל לא הייתי מצליחה להכנס להריון תקין. יש לציין שאני מניקה ולא מקבלת מחזור, הרירית דקיקה ממש {נע בין 3 ל- 2 מ''מ}. לדברי הרופא יש לחכות לסיום ההנקה ולקבלת מחזור סדיר, אך אני מכירה את הגוף שלי, וזה חריג ממש. בלידות הקודמות היה לי דימום של שישה שבועות לאחר הלידה {עכשיו רק שבועיים}, חצי שנה אחריהן כבר קיבלתי מחזור, וגם לפני הגעת המחזור הרירית היתה יחסית עבה. בקיצור, מרגיש לי שמשהו לא טוב קורה ואין לי איך לבדוק את זה. אשמח אם תוכל להגיד מה זה נראה לך, מה זה יכול להיות ומה עלי לעשות או לאן לפנות, אם בכלל.... תודה!

שלום רב, מאחר שלא עצמי ראיתי דבר - איני יכול להתייחס ל״איך נראה לך״. כדאי להתייחס לדברים של רופאים מומחים שבדקו אותך. אני מצטרף להמלצה להעריך את מצבך לאחר סיום ההנקה וקבלת ווסת. רפואה שלמה

מנהלי פורום האשה והרחם