הקשר בין צליאק לברזל - תופעה מעניינת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/01/2014 | 16:50 | מאת: עידו

שלום לכולם, בצוני לשאול לגבי תופעה מעניינת. לפני כשנה וחצי אובחן אצלי צליאק ודאי בבדיקת גסטרוסקופיה. מאז אני בביקורים חוזרים ונשנים אצל מומחים בתחום בגלל תופעה מוזרה. בכל פעם שאני שומר על דיאטה ללא גלוטן, רמות הברזל שלי בדם צונחות. יתר על כן, כשראיתי שזה קורה ניסיתי לחזור לדיאטה רגילה והברזל עלה בחזרה לנורמה. כמה רופאים כבר אמרו לי שהם פשוט לא יודעים למה זה קורה. האם משהו נתקל בתופעה שכזו? שמע על מצב דומה? לפי מה שידוע לי המצב אמור להיות הפוך, כלומר הכל אמור להסתדר כששומרים על דיאטה.

24/01/2014 | 08:44 | מאת: ורד

אכן ממש לא הגיוני ובכל מקרה חשוב לשמור על דיאטה נטולת גלוטן ללא משחקים ואם חסר ברזל לבדוק גם במקומות אחרים כמו למשל מעי גס (קולונוסקופיה)

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול