דימום קל בזמן ניגוב

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/01/2014 | 15:22 | מאת: יוליה

שלום רב, אני בת 33, ילדתי לפני חצי שנה, בריאה וללא היסטוריה משפחתית של סרטן המעי הגס. לפני מספר חודשים התחלתי להבחין בדימום קל בזמן הניגוב. בבדיקה של פרוקטולוג התברר שאיני סובלת מטחורים חיצוניים או פנימיים. לכן הפנה אותי הפרוקטולוג לביצוע קולונוסקופיה ארוכה. חיכיתי כמעט חודשיים לתור לגסטרואנטרולוג ובינתיים איני מבחינה יותר בדימום בזמן ניגוב (רק לעיתים נדירות). הרופא בכל זאת קבע לי תור לקולונוסקופיה. אני לא מבינה האם זה הכרחי לבצע בדיקה בזו פולשנית על סמך הסימפטומים הנ"ל. אשמח לעצתך. בתודה מראש

לאור גילך הצעיר והעדר סיפור משפחתי אפשר להסתפק בקולונוסקופיה קצרה (סיגמואידוסקופיה)

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול