האם שימוש ברפאסאל פוגע בראיה ?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/01/2014 | 17:58 | מאת: דרור

במשך כ 20 שנה סבלתי מפסטורה בשנה האחרונה ניגשתי לרופא מאחר והיה לי דימום בצואה מידי פעם. לאחר בדיקת גסטרו הרופא המליץ לפני כשנה לקחת רפאסאל 1 מילגרם 4 כדורים ביום . הדימום פסק אבל היו תופעות לוואי למשל הראיה הפכה למטושטשת. וזו בעיקר דאגתי. לפני כחודשים הפסקתי לקחת כדורים ( על דעת עצמי ) הדימום חזר ובגדול . אני רוצה לציין שזו תופעת הלוואי העיקרית אין לי שלשולים או יציאות מיוחדות

שלום דרור, במשך כ 20 שנה סבלתי מפסטורה -- פיסורה? פיסטולה? בשנה האחרונה ניגשתי לרופא מאחר והיה לי דימום בצואה מידי פעם. לאחר בדיקת גסטרו הרופא המליץ לפני כשנה לקחת רפאסאל 1 מילגרם 4 כדורים ביום שים לב, המינון הוא בגרמים הדימום פסק -- זה מעניין אבל היו תופעות לוואי למשל הראיה הפכה למטושטשת -- מוזר וזו בעיקר דאגתי -- ללא ספק צריך בירור לפני כחודשים הפסקתי לקחת כדורים ( על דעת עצמי ) הדימום חזר ובגדול -- אתה בטוח שהדמם הוא מפיסטרה (או פיסטולה?) ולא ממחלת מעי דלקתית? אני רוצה לציין שזו תופעת הלוואי העיקרית אין לי שלשולים או יציאות מיוחדות -- לפחות לא מוכרת לי תופעת לואי מסוג שאתה מתאר - מציע לפנות לבדיקה מקופה של רופא עיניים ושל נאורולוג

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול