זריקות תירוג'ין וקרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

24/01/2014 | 06:57 | מאת: dana

בסד שלום. אני צריכה לקבל זריקות תירוגין לפני טיפול ביוד רדיואקטיבי אחרי כריתה מלאה של הבלוטה עקב סרטן פפילרי. האם יש איזו שהיא בעיה עם הזריקות וקרוהן ואימורן? אודה על תשובתכם

כן ולא: 1. אין בעיה לקבל זריקות יוד - וזאת למרות מחלת הקרוה'ן ולמרות הטיפול באימורן 2. יש בעיה מסויימת להמשיך טיפול באימורן למטופלת עם מחלה ממארת (כמו שאת בלוטת מגן במקרה שלך) - כאן אין פתרונות אוניברסליים, כל מקרה לגופו של העניין. מציע לפנות בשאלה זאת למומחה במחלת מעי דלקתית באחד המרכזים הרפואיים

25/01/2014 | 18:43 | מאת: dana

תודה על התשובה. האם אתם מכירים מקרים של חולי קרוהן שנוטלים אימורן וחלו בסרטן בלוטת התריס וחלו במחלה ממארת? האם מופיע בספרי הרפואה ומה הסבירות? תודב

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול