אימודיום בשימוש ממושך

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/01/2014 | 15:48 | מאת: גיל

שלום, אני בן 30, חולה קרוהן כ-10 שנים, רוב הזמן סובל משלשולים אבל למזלי בינתיים זה מסתכם בזה. לפני כחצי שנה לקחת בודזון למשך שלושה חודשים והרגשתי מעולה, אך הרופא אמר שזה טיפול זמני בלבד והחזיר אותי לפנטסה. מאז, חזרו לי השלשולים בתדירות שמפריעה לי מאוד. אם הבעיה היא רק שלשולים (אין כאבי בטן חמורים כרגע), האם ניתן לקחת אימודיום באופן קבוע? ניסיתי השבוע וזה עזר, אני רק חושש מהשפעות בטווח הארוך. תודה

אימודיום טוב לארועי שילשול חדים. כלומר מחיידק או וירוס. אבל זה לא טוב למחלת מעי דלקתית כמו קרוהן, שבה גם אם השילשול ייעצר עדיין תהיה רירית מעי דלקתית וחולה ומחלה בסיסית לא מטופלת.לכן לא ממליצה לקחת את זה לקרוהן.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול