בדיקת גסטרוסקופיה וביופסיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

28/01/2014 | 22:15 | מאת: גלי

אני בת 41 מאז שזוכרת את עצמי סובלת מאי נוחות בבטן, כאבי בטן חוזרים ונשנים ואובחנתי כילדה בעלת מעי רגיז. לאחרונה ביצעתי בדיקת דם בחשד לצליאק התוצאות הראו Iga גדול מ100. בייעוץ אצל גסטרואנטרולוג הומלץ לעבור בדיקת גסטרוסקופיה וביצוע ביופסיה מהמעי על מנת לאמת באופן חד משמעי כי אכן מדובר בצליאק. האם הכרחי לעשות הבדיקה הזו במקרה זה? שכן ככל הנראה אכן מדובר בצליאק. האם כדאי לעשות בדיקת דם חוזרת? האם יש להימנע כבר עכשיו ממאכלים המכילים גלוטן עוד בטרם בדיקת הגסטרו? אנא עשו לי סדר בבלגן. תודה מראש. גלי

כיום הדרך החשובה והנכונה לאיבחון צליאק זה גסטרוסקופיה עם ביופסיות . חשוב לא להפסיק גלוטן עד הבדיקה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול