מנסה להבין תוצאות בדיקות האם זה קרוהן או לא...כי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/01/2014 | 18:00 | מאת: קארן

ביתי סיבלת כבר כמעט 10 שנים מבעיות מעיים. עד כה תמיד אמרו מעי רגיז. קבלנו חזרה בקיקות דם לקרוהן שהכניסו אותי ללחץ. ASCA IGA- 7.6 - בתוך הנורמה ASCA IGG - 38.6 גבוהה מהנורמה ( שהיא מקסימום 20! CRP- קטן מ- 0.5mg/dl Atypical pANCA - שלילי מה זה אומר? יש קרוהן? חמור? אודה אם אוכל לקבל תשובה.

זאת בדיקה שעוזרת להבדיל בין סוגים שונים של דלקת מעי - שימוש בה לצורך "אבחון" של מחלת קרוה'ן שגוי ולא מומלץ: לכל 1000 נבדקים עם ASCA חיובית יש חולה קרוה'ן אחד בלבד CRP יצא תקין וזה מאוד מרגיע

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול