בטן נפוחה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/01/2014 | 23:09 | מאת: אנונימית

שלום אני אתאר מה אני אוכלת במהלך כל היום כדי שתגיד/י לי אם לדעתכם זו הסיבה לכך שבסוף היום בלילה מתנפחת לי הבטן. אני בת 30 רזה מאוד וכל היום לא אוכלת כמעט כלום חות מביצה קשה בבוקר ועוד גמבה בצהרייםץ הרגלתי את עצמי לא לאכול כלום במהלך היום אבל שותה כ 8 כוסת מים. בערב אני מגיעה הביתה וכשאני מתחילה לאכול "נפתח " לי התאבון . בערב אני אוכלת בעיקר ירקות. והכמות היא: 4 קולורבי + 4 עגבניות + 3 פלפל ירוק. או קערה גדולה של כרובית מבולת + עגבניות . האם יכול להיות שהבטן נפוחה משום שאני צורכת יותר מידי סיבים במכה אחת ולא פורסת על פני כל היום? או שהבטן נפוחה בגלל שכל היום אני לא אוכלת כלום ורק בלילה אוכלת הכל בבת אחת. אנא אל תתנו לי תשובה שאני לא אוכלת בריא- אז זה אני יודעת, רק אשמח לשמוע האם בשל הצורה שבה אני אוכלת זו הסיבה לבטן הנפוחה- ואם כן אז מה עלי לעשות כדי להמנע מבטן נפוחה? תודה מראש

קודם כל אני דווקא מתרשמת לטובה מכמות המים שאת שותה. כל הכבוד. לגבי כמות הירקות אין ספק שמדובר בכמות גדולה של סיבים וחוץ מזה כרובית גורמת לגזים, אני מניחה שהכל ביחד גורם לתפיחות הזאת אך רפואה אינה מדע מדוייק ואני לא יכולה לתת לך מתכון "מנצח" שיחסל לחלוטין את התפיחות. ממליצה לפנות לדיאטנית בקופ"ח לקבל ייעוץ על דיאטה עם מזונות שאינם עושים גזים.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול