בדיקת c.t

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

27/01/2014 | 16:35 | מאת: הלן

שלום ד"ר בבדיקה נמצא במעי הדק: לולאות ג'אג'ונום נראות מעט מורחבות עם עיבוי דופן קל וואלוולות, ללא סימני חסימה. לולאות אילאום נראות תקינות ללא עיבוי או רירית. השומן המזנטריאלי נראה שמור ללא עדות לקשרי לימפה מוגדלים או פגמי מילוי בתוך הדם. בהתרשמות כותב הרופא: הרחבה דיפוזית קלה ועיבוי דופן ורירית קלים בלולאות ג'אג'ונום, ממצאים אלו אינם ספציפיים ויכולים להתאים בין היתר למחלת הצליאק. מה משמעות הדבר? תודה.

כמו שכתוב - ממצא לא ספציפי וצריך לראות את מכלול התלונות על מנת להחליט אם הממצאים מצריכים המשך בירור או לא.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול