תרגילי בטן אחרי התקף

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/01/2014 | 14:34 | מאת: עדנה

שלום רב, אני בת 74.בשנה החולפת חוויתי 2 התקפי דיברטיקוליטיס(בינואר ושוב בדצמבר).משתדלת לעשות כל מה שהרופא המליץ-כולל אחרי הפעם השניה 1 כדור asacol, ומתפללת שלא יחזור התקף3... שאלתי אליך ד'ר- האם כדור זה יכול לעזור באמת?מונע? ושאלה שנייה האם מותר לעשות בבית תרגילי בטן קלים על השטיח - לא מכון כושר ולא הגזמה.אך כל דבר שקשור לבטן עכשיו - מפחיד אותי לצערי. תודה רבה , עדנה

אין בעיה עם תרגילי בטן. לגבי ASACOL הוא לא מוכר בהתוויה של מניעת דיברטיקוליטיס. זה נכון שיש רופאים שנותנים אותו למטרה זאת אבל זה לא הוכח ולא כתוב כטיפול למניעת דיברטיקוליטיס

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול