פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אורולוגיה
וריקוצלה הוא מצב של הרחבה לא תקינה של ורידי האשך, הגורמת להפרעה בניקוז הדם מהאשך ולפגיעה בתפקודו. שכיחות הוריקוצלה בגברים היא 10-15% בגברים צעירים ותסמיניה כוללים: כאבים באשך, פגיעה בתהליך יצור תאי הזרע, הקטנה של האשך ופגיעה בייצור הורמון המין הגברי (טסטוסטרון, הורמון המיוצר ע"י האשכים) האבחנה של וריקוצלה מתבצעת בבדיקה גופנית שגרתית, לרוב בנערים טרם גיוסם, או בבדיקת הגבר במהלך בירור רפואי של אי-פוריות. לעתים, הסימן היחיד לוריקוצלה הוא כאבים באשך המופיעים בעיקר בעמידה ממושכת. מומלץ לשקול טיפול בוריקוצלה במקרים הבאים: • כאשר קיימת בעיית אי-פוריות לבני הזוג • כאשר ספירת הזרע אינה תקינה • כאשר נפח האשך ירוד מטרת הטיפול בוריקוצלה היא הפסקת זרימת הדם הלא תקינה בוורידי האשך המורחבים. ניתן לטפל בוריקוצלה בניתוח או בצינתור. קיימים סוגים שונים של ניתוחי וריקוצלה ולפני ההחלטה על סוג הניתוח שתעבור כדאי לבחון את השיטות השונות ובייחוד את השיטה המיקרו-כירורגית הנחשבת לשיטה עם התוצאות הטובות ביותר. .
239 הודעות
233 תשובות מומחה

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

היי עברתי ניתוח להידרוצלה בצד ימין ב28 לפברואר 2018.. שבועיים לאחר הניתוח גילו לי הידרוצלה בנונית עד גדולה באשך שמאל שלפני הניתוח היה תקין לחלוטין. חודש לאחר מכן גילו לי גם וריקוצלה קלה עד בינונית באשך שמאל. עכשיו אני אוהב לצפות במתיחות של החבר וחברה ביוטיוב ובכל פעם שהבת מדברת בסרטון מתחילה לי זקפה לא מובנת והאשך השמאלי שלי מתנפח... למה זה קורה? מה יכול להיות הגורם? והאם יש דרך לטפל בזה? למה זה קורה?

28/06/2018 | 07:26 | מאת: דן

דוקטור שלום , 1. האם נטילת כדורי קראטין גורמת לסרטן האשכים ? 2. האם מותר לבצע הסרת שיער בלייזר בשק האשכים ? תודה רבה

שלום לכל הגולשים, בשלב זה אני נפרד מכם בפורום וריקוצלה. לשולחי השאלות רציתי להודות על כל השאלות המעניינות ששלחתם ולקוראים רציתי להודות על העניין שגיליתם בפורום שלי. אני שמח שהיתה לי ההזדמנות לעזור ככל יכולתי במגבלות הניתן בפורום איטרנטי. אני בטוח שלא רק שולחי השאלות אלא גם גולשים רבים אחרים למדו והשכילו בנושא וריקוצלה ופוריות הגבר. תודה ל- ZAP DOCTORS שאפשרו לי לנהל את פורום וריקוצלה ודאגו לקידומו ברשת כמו גם לכל ההיבטים הטכנים. להתראות בפורומים הבאים ובמקומות אחרים ברחבי הרשת, ד"ר רענן טל רפואת התפקוד המיני, פוריות הגבר ומיקרו-כירורגיה.

11/02/2015 | 11:25 | מאת: אבי

שלום ד"ר, רציתי את עזרתך בפיענוח בדיקת זרע, אני בן 26, יש לי רק חלק מהנתונים כי הבאים יתקבלו עוד כ 3 שבועות. אובחנה לי וריקוצל דרגה 2 באשך שמאל, ולכן נשלחתי לבדיקה (רציתי לדעת מה זה אומר על פוריות כי אני נשוי אבל לא ניסינו עדיין להכנס להיריון). abstinence - 4 days viscosity - normal volume - 5.6 ml PH - 7.6 count - 18 mil/ml tot.count 100.8 milion motiliti 1 - 60% grade - 2 motil.2 - אין תוצאה, מופיע / לתוצאות נוספות אמרו לי שצריך לחכות 3 שבועות. האם הבדיקה מעידה על בעיה עם הוריקוצל או על בעיית פיריון? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תוצאות בדיקת הזרע הן מעל ערכי המינימום בגברים פוריים, ערכים שפורסמו על ידי ארגון הבריאות העולמי. בדיקת הזרע אינה בדיקת פוריות ולכן לא ניתן לדעת האם אתה פורה או לא. ודאי שאם אין תאי זרע כלל או יש תאי זרע בודדים, אז אולי אין טעם אפילו לנסות להשיג הריון. במקרה שלך יש וריקוצלה - העלול לגרום לפגיעה הולכת ומתקדמת באיכות הזרע. צריך לראות את כל התמונה: כמה ילדים אתה רוצה, במשך כמה שנים מהיום אתה מעוניין להיות פורה, מהוא קצב הירידה באיכות הזרע וכו'. השאלה החשובה ביותר היא האם כעת קיימת בעיה להשיג הריון או לא. המלצתי: 1. תוצאות ספירת זרע כזאת בהחלט מצדיקות ניסיונות להשגת הריון ספונטני. 2. לאחר שיתקבלו תוצאות ספירת הזרע גש לאורולוג שיבדוק אותך, יתרשם מהוריקוצלה ומגודל האשכים, יעבור איתך על תוכניותיך לתכנון המשפחה ויחד תחליטו האם לטפל בוריקוצלה או להסתפק במעקב. בברכה, ד"ר רענן טל

04/02/2015 | 17:01 | מאת: יעקב

שלום רב. לפני שנה וחצי עברתי ניתוח וריקוצלה (שיטת קשירה עליונה) באשך שמאל עקב כאבים חזקים באשך שמאל. מאז פעם ב חודש או חודשיים יש לי התקף של רגישות מטורפת בשק האשכים שמטריף אותי. מין הרגשה של רגישות שקשה לי להסביר אותה. כאילו מישהו משחק לי בתוך שק האשכים באשכים. תחושה שקשה מאוד להסביר לרופאים. ועוד יותר קשה להעביר את התחושה לכתב פה. ההתקף יכול להמשך שבוע-שבועיים רצוף ואז להעלם ולחזור שוב אחרי חודש או חודשיים. יש לציין שזה מחמיר בשכיבה. ביצעתי שוב בדיקת US אשכים ולהלן התוצאות: אשך ימין: בגודל רגיל. עם מרקם אחיד. אפידידימוס תקין. אין עדות להידרוצלה . אין עדות לוריקוצלה. אשך שמאל: בגודל רגיל. עם מרקם אחיד. יש לציין ציסטה צלולה בקוטר 0.4 ס"מ בראש האפידידימוס . אין עדות להידרוצלה . הודגמו סימני וריקוצלה עם ורידים עד לקוטר 0.3 ס"מ. דופלר אשכים- אין עדות להיפוך כיוון זרימה ורידית לאחר וולסלבה דו"צ. לסיכום: וריקוצלה קל משמאל כמתואר האם יש ממצא חריג בבדיקה? משהו שיכול להסביר את הרגישות? מה יכול לגרום לכאלו תחושות של רגישות קשה בשק האשכים? מה זה הציסטה הצלולה שציינו שיש באשך שמאל? משהו שצריך לטפל בו? זה ממצא נורמלי? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כאשר יש מצב חריג בשק האשכים - יש לשלול ראשית מצב המסכן את האשך או את בעליו: תסביב, סרטן האשכים או זיהום. משנשללו אפשרויות אלה - קיימות סיבות נוספות אחרות: כאב מוקרן ממקור אחר, תסמונת הכאב הכרוני, וריקוצלה, דלקת כרונית בערונית וסיבות נוספות. לפי תוצאות הסונר - נראה כי הוריקוצלה שלך אינו גדול ולכן הסיכוי שיגרום לכאב גם הוא אינו גדול. ההמלצה היא לפנות לאורולוג, לתאר היטב את הכאב, לעבור בדיקה גופנית ולהראות את תוצאות הבדיקות. בחלק מהמקרים תמצא הסיבה לתחושות, בחלק מהמקרים לא. בחלק מהמקרים יהיה ניתן לטפל במקור התחושות ובחלק רק טיפול בתסמינים. בריאות טובה, ד"ר רענן טל

20/01/2015 | 19:19 | מאת: אלי

שלום ד"ר, אובחן אצלי וריקוצלה 0.3. בבדיקת זרע נצפו הנתונים הבאים: תנועתיות 37% (לא נעשתה חלוקה לאחוזים לפי דרגה אלא נכתה מהיר+ בינוני+++, איטי ++) הבנתי שזה מתחת לנורמה, רציתי לדעת כמה הממצא הזה בעייתי, אם בכלל? דבר נוסף, האם 9% של תאים תקינים במורפולוגיה לפי קרוגר (אני מקווה שזה לא הבחורצ'יק מהסר, כן;) הוא מדד תקין? תודה רבה אלי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לגבי בדיקות זרע: בשנת 2010 פרסם ארגון הבריאות העולמי נתונים על איכות הזרע בכ- 2000 גברים פוריים: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19934213 על פי נתונים אלה נתוני החציון (ב- 50% מגברים הנתון הוא מעל וב- 50% הנתון הוא מתחת) הם: נפח - 3.7 סמ"ק. ריכוז - 73 מיליון לסמ"ק. תנועתיות - 61% צורות תקינות - 15% האחוזון ה- 5 (5% מהגברים הפוריים הם מתחת לנתון זה ו- 95% מהגברים הפוריים הם מעל נתון זה): נפח - 1.5 סמ"ק ריכוז - 15 מיליון לסמ"ק תנועתיות - 40% צורות תקינות - 4% בהערכה של הגבר אין הגדרה ברורה של תקין ולא תקין בבדיקת זרע אלא השוואה של נתוני בדיקת הזרע לנתונים של ארגון הבריאות העולמי. ההתייחסות היא אישית. למשל: גבר ללא ילדים הנמצא באחוזון ה- 30 אך מתמודד עם קושי להשיג הריון במשך 5 שנים ומעוניין ב-3 ילדים נמצא במצב פחות טוב מאשר גבר הנמצא באחוזון 5 עם 3 ילדים לאחר הריונות ספונטנים ומעוניין בילד נוסף אחד. רופא אורולוג העוסק בפוריות הגבר יוכל לתשאל אותך באשר לפרטים החשובים בסיפור הפוריות האישי שלך, לבדוק אותך, לצרף נתוני בדיקות הזרע ונתונים נוספים מבדיקות עזר אחרות ולומר לך איפה אתה עומד וכמה המצב הוא בעייתי. בהתאם להערכה הרפואית תוכל לקבל החלטות לגבי מצבך. למידע נוסף: http://www.doctal.co.il/%D7%91%D7%93%D7%99%D7%A7%D7%AA-%D7%96%D7%A8%D7%A2-2/ בברכה, ד"ר רענן טל

19/01/2015 | 20:06 | מאת: גל

שלום, אני גל בן 17. באוגוסט 2014 עברתי ניתוח וריקוצלה דו צדדי כיוון שהיה לי וריקוצלה דרגה 3 באשך שמאל ודרגה 1 באשך ימין. בבדיקת דופלר אשכים וus על קוליתשביצעתי לפני הניתוח בזמנו נמצאו התוצאות הבאות: באשך ימין: גודל תקין 15 סמק, מרקם אחיד, אפידידימוס אינו מעובה, אין נוזל חופשי סביב האשך וללא הרחבת ורידים ספרמטיים. כמו כן בבדיקת דופלר מצאו מהירות זרימה עורקית 9 סמש עם RI 0.5. באשך שמאל: נפחו קטן במקצת 10 סמק, הודגמה כמות קטנה של נוזל עם הסתיידות סביב האשך, אפידידימוס אינו מעובה. כמו כן בבדיקת דופלר מצאו מהירות זרימה עורקית 9 סמש עם RI 0.5. גם בדופלר וגם בולסלבה הודגם ריפלוקס בכיוון הזרימה, הרחבת ורידים ספרמטיים עד 0.5 סמ, וריקוצלה דרגה 3. כיום כ5 חודשים וקצת לאחר הניתוח שבו לי הכאבים באיזור אשך שמאל ולכן ביצעתי שוב בדיקת us על קולית ודופלר. אציין כעת את הממצאים שיצאו אחרת בבדיקה החדשה כ5 חודשים וקצת לאחר הניתוח: באשך ימין: בבדיקת דופלר מהירות זרימה עורקית 7 סמש. באשך שמאל: הגודל כעת תקין, אין לראות נוזל חופשי סביב לאשך. בבדיקת דופלר מהירות זרימה עורקית 7.7 סמש, בדופלר וולסלבה הודגם רפלוקס בכיוון זרימה, הגברת מהירות זרימה וכן הרחבת ורידים ספרמטיים עד 0.6 סמ, וריקוצלה דרגה 3. נוסף על כך, הרופא שביצע לי את הבדיקה אמר בפירוש כי הניתוח לא הצליח. ביצעתי ניתוח וריקוצלה דרך שתי המפשעות. הנתונים פה קצת מבלבלים כמו השינוי במהירות הזרימה העורקית(שאיני יודע מה זה), הרחבת הורידים הספרמטיים עוד יותר מכפי שהיו, הגברת מהירות הזרימה וכמובן העובדה שחזרה הוריקוצלה. שאלתי היא האם תוכל לעשות לי סדר במונחים, מה מהמדדים הוא תקין ומה חורג מהממוצע, מאין באים השינויים האלו בין שתי הבדיקות, האם הניתוח כשל או שהוריקוצלה חזרה פשוט? ומה עליי לעשות כעת, האם עוד ניתוח? כי כן ישנם כאבים.. אשמח לפירוט שיעשה לי סדר בראש. תודה !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בכל טיפול בוריקוצלה, ניתוח בשיטה זו או אחרת או צינתור בשיטה זו או אחרת, קיים סיכוי מסויים להשנות. במקרה ויש השנות יש לפנות שוב לרופא שביצע את הטיפול ולשקול טיפול חוזר, לרוב בשיטה אחרת. בהצלחה, ד"ר רענן טל

12/01/2015 | 12:40 | מאת: אורי

זיהו אצלי בגיל 18 וריקוצלה דרגה 3. בבדיקת זרע הכל היה תקין. היום אני בן 22 נשוי ורציתי לעשות ניתוח כדי שברגע שנרצה להביא לילדים לא יהיו לנו בעיות פניתי לאורולוג והוא אמר שעל סמך הבדיקת זרע שעשיתי לפני 4 שנים שהוא לא מוכן לנתח. האם זה נכון שהוא הסתמך על בדיקה ישנה? אני יכול להיות רגוע שהכל בסדר ואני לא זקוק לניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, וריקוצלה עלול לגרום להפרעה ביצור הזרע ההולכת ומתקדמת עם הזמן. ראה מקרה שפורסם בתקשורת ואפילו בסרט מרשים (שם הסרט: זוג או ילד) - המקרה של אורלי וילנאי וגיא מרוז: 3 צאצאים שנולדו ללא בעיה בצעירותו של הגבר אך בעיית פוריות קשה לאחר שנים. הואיל וזהו טבעו של הוריקוצלה -ההמלצה היא כאשר קיים וריקוצלה משמעותי וההחלטה היא שלא לטפל - כדאי לעקוב אחר איכות הזרע. אני נוהג לעקוב בתחילה אחת לחצי שנה ולאחר מכן אם אין הדרדרות, אחת לשנה, עד להשלמת תכנון המשפחה. כלומר - עד שהגבר אינו מעוניין בצאצאים נוספים. בכל מקרה, כאשר מדובר בבעיה רפואית משמעותית העלולה להשפיע על עתידך, אני חושב שזו לא טעות להתייעץ שוב, אולי עם רופא אחר. כשאתה הולך לקנות נעליים - אתה קונה תמיד מייד את הזוג הראשון - או לעיתים אתה מודד זוג נוסף ומתלבט קצת? בברכה, ד"ר רענן טל

10/01/2015 | 16:07 | מאת: עידו

שלום, לפני כשבועיים עברתי ניתוח וריקוצלה, החתך נעשה מתחת לעצם כסל באיזור המפשעה, את הסיכות הורידו לי לפני כשבוע ואזור החתך עדיין בולט החוצה, מה זה יכול להיות? האם יש סיבה לדאגה ? זה יכול להיות בקע מפשעתי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לי זה נשמע כמצב תקין לאחר ניתוח - אבל כדי לדעת תצטרך להבדק על ידי המנתח. החלמה מהירה, ד"ר רענן טל

07/01/2015 | 16:40 | מאת: דני כהן

שלום, לפני כשבוע עברתי ניתוח וריקוצלה, החתך מתחת לעצם כסל והורדתי כבר תפרים, האם אפשר לחזור לאונן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לדעתי כן. אם אתה חש בטוב ואין כאב חריג - לא תהיה בעיה. תוכל כמובן גם להוועץ במנתח שלך. בהצלחה, ד"ר רענן טל

07/01/2015 | 16:07 | מאת: צחי

דבר ראשון רציתי להגיד לך תודה רבה על כך שאתה עונה לשאלות בצורה רצינית ולא של "לך לרופא" כמו הרבה רופאים בפורומים רפואיים, שנראה לי שקצת מפספסים את המהות של פורום שאלות. לשאלה: אבחנו לי וריקוצלה דרגה 3, לא חוויתי כאבים ולכן לא טיפלתי בכך. אבל בדיקות הזרע שלי לא טובות בכלל ולכן, בעקבות הרצון שלי להקים משפחה בקרוב החלטתי לנתח ולקוות לשיפור הזרע. מהי הדרך המומלצת כיום? רופא המשפחה שלי הפנה אותי לאורולוג מסוים שעושה צינטור ואמר שזו הדרך המומלצת. מין הסתם אותו אורולוג ימליץ על צינטור. האם כדאי פשוט ללכת על זה, או שלך יש דעה אחרת? או לקשר אותי למאמרים ע"מ שאקח החלטה מושכלת? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שלום, תודה רבה על ההערכה שלך לתשובות בפורום, אכן מושקע בכך מאמץ, אפילו מאמץ רב. מספר נקודות חשובות: 1. הטיפול בוריקוצלה מבוסס על ניתוח או על צינתור. 2. אורולוג אינו מבצע צינתורים. אורולוג הוא מנתח או כירורג של מערכת השתן והמין בגברים וכן מערכת השתן בנשים. הוא אינו רופא מצנתר. 3. צינתור מבוצע על ידי רופאים מצנתרים. הכשרתם שונה ומבוססת על רדיולוגיה (הדמיה) פולשנית (יכולת להכנס לגוף, להגיע לאיזור הבעייתי ולטפל בו). 4. קיימים סוגים שונים של ניתוחים וסוגים שונים של צינתורים לטיפול בוריקוצלה. ההבדלים בינהם גדולים. ודאי שצינתור טוב עדיף על ניתוח פחות טוב וניתוח טוב עדיף על צינתור לא טוב. 5. ברפואה - יתרונות הצינתור הוא בעיקר באיברים שקשה להגיע אליהם. למשל צינתור מח חוסך את כל הכרוך הניתוח פתוח של המח. צינתור לב חוסך את כל מה שכרוך בניתוח לב. ניתוח וריקוצלה הוא ניתוח שההתאוששות ממנו קלה, לאחר מספר שעות ניתן להשתחרר מבית החולים. החתך הוא קטן. לכן קשה לי לראות את יתרונות הצינתור. 6. זכור כי אני אורולוג ולכן ודאי שאינני אובייקטיבי. ההמלצות: 1. למד את נושא הצינתורים ונושא הניתוחים. 2. תוכל לקרוא יותר אעל הנושא באתר שלי: www.doctal.co.il 3. לך להפגש עם מצנתר טוב ועם מנתח טוב המבצע את הניתוח בשיטה שנראית לך ביותר. שאל גם על השיטות האחרות. בסופו של דבר - החלט על השיטה המועדפת עליך אישית ושיהיה בהצלחה בטיפול. ד"ר רענן טל.

04/01/2015 | 00:45 | מאת: אנונימי

האשך השמאלי שלי יכול להסתובב סביב עצמו וזה ללא כאב מה יכולות להיות הסכנות הצפויות?

לקריאה נוספת והעמקה

29/12/2014 | 12:03 | מאת: רוני

שלום רב, עברתי ניתוח וריקוצל לפני חצי שנה לערך. במהלך החודש האחרון אני ואשתי מנסים להיכנס להריון אך ללא הצלחה. הניתוח כשל? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התשובה היא לא. כבר משנות ה- 50 ידוכ כי לא כל מי שעובר ניתוח תיקון וריקוצלה זוכה להריון ספונטני. במחקר פורץ זה שפורסם על ידי טולוך ב- 1955 נמצא כי בערך שליש זוכים להריון ספונטני, שליש משפרים את איכות הזרע אך לא משיגים הריון ספונטני ובשליש אין שינוי בפוריות שניתן למדידה בכלים שלנו היום. עם הקדמה הרפואית הצלחנו לשפר את התוצאות ולהביא להריון ספונטני בכ- 40-45% מהגברים. צריך לעבור הערכת פוריות מלאה של שני בני הזוג לפני ההחלטה על ניתוח, לנסות לבחון את סיכויי ההצלחה הצפויים, ובהתאם לכך - להחליט אם לעבור ניתוח. לאחר הניתוח, לפחות כ- 6 חודשים, יש לבצע הערכה מחודשת של שני בני הזוג, להשוות למצב שהיה לפני הניתוח ובהתאם לתוצאות לתכנן את ההמשך. בהצלחה, ד"ר רענן טל

עברתי ניתוח בתחילת השנה גיל 16 בהצלחה ב''ה. ובחודש האחרון שמתי לב להפרשי גדלים גדולים אשך השמאל שבו היה דליות האשך יותר גדול מאשך ימין. מה יכול לגרום לכך ? והאם יש לבצע בדיקה בדחיפות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, המצב שאתה מתאר - דורש ברור. וריקוצל עשוי להפריע לגדילת האשך - במקרה זה האשך בצד של הוריקוצלה קטן יותר. אתה מתאר מצב הפוך - דוקא צד הניתוח גדול יותר. קיימת אפשרות כי מדובר בבעיה בעקבות הניתוח שנקראת הידרוצלה: הצטברות נוזל סביב האשך בצד המנותח. מצב זה שכיח (7-15%) אם הטיפול בוריקוצלה מבוצע לא בשיטה המיקרו-כירורגית ולא בשיטת הצינתור. יתכן ומדובר בבעיה אחרת באשך שלא קשורה לניתוח. הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המנתח שמכיר את מצבך, מצב האשכים ואת ארועי הניתוח. תוכל לקרוא עוד על הידרוצלה בקישור: http://www.doctal.co.il/%D7%94%D7%99%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%A6%D7%9C/ בברכה, ד"ר רענן טל

23/12/2014 | 09:44 | מאת: דוד

בדקתי במסמכים של הבדיקה אצל הדר ורשום שהיה לי אשך שמאלי קטן משמעותית מהימני בתאריך של הניתוח 28/01 וב14/12/2011 היה כתוב בבדיקה הראשונה שבצד ימין קיים הידרוצלה בשק האשכים קטן. משמאל- וריקוצאלה. ו30/04/14 ביקורת על הניתוח כתב שניתוח צליח היטב . עכשיו השאלה שלי האם יכול להיות שנגרם מצב שהידרוצלה חוסם את היתפתוחתו של אשך ימין ובכך נוצר מצב שאשך שמאל התפתח לבד ונהיה גדול יותר?

17/12/2014 | 09:38 | מאת: פרלה

שלום דר' רענן טל! אני פונה אליך בשם בני אשר אתמול בערב פונה לטיפול דחוף בגלל כאבים חזקים בבטן התחתונה. לאחר בדיקות וביצוע אולטרסאונד אבחנו אצלו וריקוצלה באשך השמאלי. לאחר הבדיקה הוא שוחחר מהמרפאה ללא קבלת תרופה או טיפול נגד כאבים. בני שוהה עכשיו בחו"ל והבדיקה התבצעה בחו"ל. שאלתי היא האם לדעתך מצבו דורש טיפול מיידי? האם ניתן להמתין לקבלת הטיפול בערך חודשיים עד לחזרתו ארצה ובינתיים לקחת תרופות נגד כאבים? תודה מראש, פנינה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, וריקוצלה לעולם לא דורש טיפול מיידי. זהו אינו מצב דחוף. עם זאת - לפי התאור - הכאב העז אינו מתאים לוריקוצלה. יש לברר מה מקור הכאב ולטפל בו אם צריך. לגבי הוריקוצלה - הוא ישוב לארץ, יבדק על ידי אורולוג ויוחלט האם נדרש בכלל טיפול. בברכה, ד"ר רענן טל

15/12/2014 | 14:50 | מאת: אבי

שלום ד"ר, אני בן 24,בריא בדר"כ וצבע העור שלי לא כהה מדי ולא בהיר. אני לאחרונה שמתי לב ששק האשכים שלי וחלק מן אזור הפין כהה יותר מצבע גופי. אין לי שום תחושת כאב כשאר אני נוגע באזור וכן באופן כללי ההתנהלות תקינה לחלוטין. הדבר היחידי שאני מוצא הוא שהחשק המיני פוחת. אשמח לדעת אם כדאי ללכת לבדיקה ומה זה כמובן יכול להיות. אודה לתשובתך. יום טוב !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עור שק האשכים והפין יכול להיות שונה מצבע שאר העור. אם בצבע הוא רק בעור עצמו ולא מדובר בהשתקפות של משהו בתוך שק האשכים - אך העניין לא מדאיג. אם יש ספק - כדאי לפנות לאורולוג ולהבדק בדיקה גופנית פשוטה שאורכת מספר דקות. בברכה, ד"ר רענן טל

08/12/2014 | 17:50 | מאת: יהודית

לבן שנתיים יש הידרוצלה בצד אחד ובצד שני נספגו המים,האם ניתן לחכות ועד איזה גיל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אורולוגיית ילדים היא תחום גדול ונרחב בפני עצמו. תוכלי לשאול בפורום אורולוגיה את השאלה. ד"ר נאמן מנהל הפורום הוא אורולוג ילדים והוא יכול לענות. http://www.doctors.co.il/forum-3321 בברכה, ד"ר רענן טל

08/12/2014 | 13:19 | מאת: חיים

שלום רב, לפני 5 חודשים נותחתי דו צדדי . בחודש האחרון חש בכאבים עמומים וחדים מדי פעם באשך ימין . כאב שמקרין לאזור הגב האחורי ולירך ברגל ימין. הכאב נסבל אך השאלה היא האם זה כאב בעקבות הקשירה או שמדובר בתופעה חריגה שלא נשמעה... תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כאב שמקרין מהגב לירך הוא בד"כ כאב שמקורו הוא כעמוד הדרה. כדאי לשקול לברר בכיוון זה. כאב כזה הוא שכיח מאוד. לא נראה כי קשור לניתוח שעברת. בכל מקרה - כדאי להבדק. בברכה, ד"ר רענן טל

03/12/2014 | 16:08 | מאת: ענבל

בעלי ואני מנסים שנתיים להיכנס להריון ללא הצלחה. מבירור פוריות נקבע שהבעיה היא אצלו מאחר והזרע שלו בשתי בדיקות זרע שביצע היה 4 מיליון לסמ"ק ו-2 מיליון לסמ"ק. ביצענו גם הקפאת זרע כחלק מהמלצתו של מומחה הפוריות. אמורים להתחיל בחודש הקרוב הפרית מבחנה. בעלי גם ביצע אוטרסאונד אשכים ודופלר אשכים ונתגלה וריקוצלה בדרגה 1 עם היפוך זרימה. טטוסטרון 14.6 ושאר ההורמונים תקינים. מומחה הפוריות הציע להתחיל טיפולי פוריות ורק אחרי שיושג הריון לחשוב לבצע ניתוח וריקוצלה, ובדרגה 1 שהיא נמוכה לא חייב לבצע ניתוח מאחר וההצלחה זה רק 50 אחוז וזה לא בטוח יעזור. רציתי להתייעץ איתך האם כדאי לבצע את הניתוח הזה בכל זאת במקביל לטיפולי פוריות? ישנה הדרדרות בספירת הזרע ולכן אני חוששת שבעלי יהיה עקר (למרות שיש זרע מוקפא) אם לא יבוצע הניתוח.. אשמח לעצה לגבי זה.. תודה מראש, ענבל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דבר ראשון - טוב שיש זרע קפוא - למקרה שתהיה הדרדרות באיכות הזרע. לשאלתך: לרוב ככל שהוריקוצלה גדול יותר יש יותר סיכוי שתהיה פגיעה ביצור הזרע. כאשר הוריקוצלה הוא רק בדרגה 1 - אכן הסיכוי לשיפור קטן יותר מאשר וריקוצלה גדול מאוד, ביחוד אם יש עוד סימנים לפגיעה באשך - למשל אשך קטן יותר. כדאי לחפש סיבות אחרות לבעיה ביצור הזרע בתשאול בבדיקה גופנית ובבדיקות העזר. כדאי למשל לבדוק את דרגת הוריקוצלה בבדיקה גופנית בעמידה - לעיתים הוריקוצלה יהיה בדרגה שונה בבדיקה. כדאי למדוד את גודל האשכים בבדיקה גופנית. כדאי לבחון הורמונים נוספים - מלבד הטסטוסטרון, למשל LH FSH. במקרים מסויימים - כאשר לא נמצאה הסיבה, בכל זאת ההמלצה היא לעבור ניתוח וריקוצלה ולקוות שבכל זאת יהיה שיפור. לסיכום, יש לבחון כל מקרה לגופו ולהחליט יחד עם הרופא. קשה להמליץ על ניתוח רק על סמך תוצאות ספירת הזרע ובדיקת האולטראסאונד. בברכה, ד"ר רענן טל

03/12/2014 | 13:56 | מאת: צבי

קיבלתי פרווירון מיכיון שזריקות טוסטרון לא עזרו ולאחר שבוע וחצי כשזה התחיל לעזור קיבלתי כאבים ברגליים והרופא הורה לי להפסיק האם ידוע התופעה של כאבים כתוצאה מפרווירון האם יש לזה תחליף ומה יכולה ליהיות הסיבה שלמרות שהטסטורון מספיק גבוה ובכל זאת הטסטורון החופשי לא עובד כפי שהבנתי הפרווירון מעלה את הטוסטסטרון החופשי תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי הפורום עוסק בוריקוצלה ולכן אני מנוע לענות על שאלות בנושאים אחרים. אנא פנה לפורום תפקוד מיני. http://www.doctors.co.il/forum-935/ בברכה, ד"ר רענן טל

28/11/2014 | 23:49 | מאת: רון

שלום רב יש לי שאלה. לבני הפעוט בן ה 3 ישנה עקמת בפין שהופיעה מיד לאחר ברית המילה שעבר מה מציעים לעשות אשמח לתשובה בהקדם תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כדאי לפנות לאורולוג ילדים - זה המומחה העוסק בתחום. תוכלי לחפש בגוגל ולמצוא. בברכה, דר רענן טל

23/11/2014 | 00:15 | מאת: דני

שלום , לפני כ 5 חודשים נותחתי בשיטה הרגילה של חתכים באזור הבטן התחתונה וקשירה של הוורידים בימין ושמאל. בחודש האחרון סובל מדקירות באזור ובטן נפוחה וקשה. האם תופעות מהסוג הזה מוכרות ונורמליות?

לא. 5 חמישה חודשים לאחר הניתוח - כל האיזור החלים ולא צפויות תופעות כאלה.

21/11/2014 | 18:22 | מאת: יובל

שלום אני בן 24, אובחנה אצלי וריקוצלה רמה 2 (כאבים בצד שמאל של האשכים). עשיתי בדיקת זרע, והאורולוג שהיתי אצלו אמר שהבדיקה יחסית גבולית מאוד, ובשביל להעלים את הכאב שקיים כבר זמן רב, הוא ממליץ על ניתוח - צינתור. (קשירת וריד כלשהו..) רציתי לדעת מה הן דרכי הטיפול שיש, ומה הכי טוב עם אחוזי הצלחה הכי גבוהים בלי בעיות חוזרות בעתיד ? (אשמח לרשימת כל האפשרויות) וחייבים ניתוח ? אני קצת חושש מניתוחים... תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן הצגת את הסוגיה הייטב: השאלה הראשונה - האם נדרש טיפול. אם כן - השאלה השניה היא באיזו שיטה. כל הטיפולים מבוססים על עיקרון פשוט זהה - סגירת הורידים שאינם תקינים. ניתן לסגור את הורידים בניתוח או בצינתור. ניתוח - חתך עד לורידים וקשירתם. צינתור - כניסה למערכת הורידים דרך הצוואר או המפשעה, מעבר לאורך הורידים עד להגעה לורידי האשך וסגירתם. ישנם מספר סוגי ניתוחים ומספר סוגי צינתורים. יתרונם של הצינתורים הוא במיוחד כאשר הם חוסכים ניתוחים גדולים שההחלמה מהם קשה. למשל - צינתור לב חוסך ניתוח לב עם פתיחת בית החזה. צינתור מח חוסך ניתוח מח גדול. בניתוחי וריקוצל, כאשר הצלקת היא באורך 2-3 ס"מ והולכים הביתה לאחר מספר שעות - צריך להתמקד ביתרונות ובחסרונות של כל השיטות ולא לפסול על הסף ניתוח. שיטות הניתוח העיקריות - קשירת ורידי האשך. קשירה גבוהה פתוחה קשירה גבוהה לפרוסקופית קשירה מפשעתית ללא הגדלה קשירה מפשעתית עם הגדלת משקפיים מגדילות קשירה מפשעתית מיקרו-כירורגית עם הגדלת מיקרוסקופ קשירה תת מפשעתית מיקרו-כירורגית עם הגדלת מיקרוסקופ - השיטה המתקדמת יותר שהיא השיטה העיקרית המבוצעת על ידי רופאים העוסקים באופן ספציפי בפוריות הגבר בארץ ובעולם. למד את הנושא, קרא על השיטות השונות ויהיה לך קל יותר להחליט. תוכל לקרוא על הנושא גם באתר שלי: www.doctal.co.il בהצלחה בטיפול, ד"ר רענן טל

23/11/2014 | 10:32 | מאת: יובל

השיטה הכי מומלצת מכל הבחינות: לטווח הארוך, עם אחוזי ההצלחה הכי גבוהים, הבעיה לא חוזרת, שיקום קצר וכו'. כמו כן יצא לי לשמוע על שיטת גת-גורן, איך היא ? הבנתי שהיא ללא הרדמה מלאה כלל. (מה שמרתיע אותי מהניתוחים האחרים) ורציתי גם לשאול - כמה זמן אישפוז אם יש ושיקום לאחר הניתוח? ועד הניתוח ואחרי אפשר לעשות ספורט ולקיים אורך חיים רגיל ?

20/11/2014 | 09:57 | מאת: מרים א.

שלום רב. בני חייל , בזמן התרמת דם שהתלווה בכאבים , התעלף , החברים אמרו לו שהוא פרפר , השאלה שלי היא האם פרפורים ופרכוסים זה אותו דבר ?

לקריאה נוספת והעמקה

חוששתני שאת לא בפורום המתאים...

17/11/2014 | 11:21 | מאת: ענת

שלום, לבני בן 17 וחצי אובחן וריקוצלה בדרגה 2-3 וירידה בטסטוסטרון 4.6 האורולוג שלח אותו לבדיקת זרע ואמר שאם לא תיהיה תקינה יבוצע ניתוח. הבן מסרב בכל תוקף לבצע את הבדיקה ומבקש ניתוח. האם יש מצב שינתחו ללא בדיקת זרע. (מטופל ברמבם מזה כמה שנים בשל התפתחות מינית מאוחרת והאטה בגדילה) תודה ענת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התמונה כאן הרבה יותר מורכבת. צריך לברר מהן יחידות המדידה של רמת הטסטוסטרון. משתמשים לעיתים ביחידות שונות. אם אכן רמת הטסטוסטרון 4.6 כשהנורמה היא מעל 8.4 - מדובר ברמה נמוכה מאוד ונדרש ברור מלא. ודאי שערכי טסטוסטרון נמוכים מאוד אינם מוסברים על ידי וריקוצלה בלבד. אם הוריקוצלה הוא לא זה שגורם לטסטוסטרון הנמוך - אולי אכן לא צריך ניתוח. ניתוח עושים לרוב כאשר הוריקוצלה גורם לבעיה מסויימת. לכן אני מסכים עם האורולוג - שמנסה לחפש בעיה ביצור הזרע. אם הילד רק בן 17 והתפתחותו מאוחרת - צריך לשקול דחיה של כל העניין ומעקב בלבד בשלב זה, עם הבחור ועם האורולוג. אני בטוח שבשיחה פתוחה תוכלו כולם להגיע להחלטה נכונה ולהמנע מעימותים מיותרים עם הבן. בהצלחה, ד"ר רענן טל

16/11/2014 | 19:32 | מאת: קובי

שלום דוקטור אני זכר בן 33 לפני כמעט שנתיים ניסיתי תרופה לנשירה בשם פרופרסייה ובהתחלה הרגשתי שפתאום הסקס שלי מתארך יותר ושמחתי אבל אז הגיע אבל גדול בתוך אותה תקופה פתאום חוויתי חוסר חשק מיני וירידת הזיקפה והצמקה של פין שהיה גדול ועוצמתי וכך במשך 6 חודש עד 7 חודש השתמשתי בתרופה בלי לדעת שהיא משפיעה עלי ואז הגעתי למצב של אי חשק אפס חשק ואי זיכרון למה נמשכתי בעבר הזיקפה הגיעה למצב אפס ואז קראתי שאנשים רבים אשר נטלו את אותה התרופה דיווחו על אותם תסמינים ואף תסמינים נוספים הפסקתי את השימוש כמעט באופן מיידי וזה אומר שהורדתי מינון עד שהפסקתי לגמרי ומאז ועד היום אני סובל מחוסר חשק וזיקפה היום אני דווקא במצב יותר טוב הטיפולים שעשיתי לא עזרו תוספי מזון רפואת תדרים שקצת שיפרה אבל נגמר לי הכסף:) עיסויי מין אינטימיים וטובים שהזרימו דם מאכלים תזונה שמשפיעה כדורים למיניהם טיפולים רגשיים בגלל שלקחתי את האופצייה שמדובר בהשפעה רגשית כל שהיא כל אלה ועוד לא עזרו אין הבדל בין אוננות לבין סקס המצב יציב בשני המקרים בדיקות דם הכל נורמאל, טוסטרון 25, ורק קצת חוסר חומצה אליפואית כעת אני מטופל בגלי הלם כבר בטיפול השמיני ועדיין לא משהו, מה עוד יכול להיות ? בהוראת הרופא באותו מקום לקחתי סיאליס 50 להזרמה במשך חודשיים וחצי, ותרים 50 עד 8 פעמים בנתיים לקחתי רק פעמיים, אם הטוסטרון תקין מניין מגיע חוסר החשק? למה בשעת גירוי המוח לא משדר מייד לפין? אני הייתי אדם עם חשק מיני מוגבר ולא כל כך מנוצל אבל חשק גבוה וזיקפה של נער בן 16 איך יוצאים מזה? אשמח לבהירות בעניין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה רבה על הפניה המפורטת. לצערי - בפורום זה אנו דנים רק בוריקוצלה. לא נמצא מעולם קשר בין פרופסיה ווריקוצלה, לכן אני מנוע מלענות על שאלה זו. בברכה, ד"ר רענן טל

שלום רב. אני נער בן 17, ממש ברגעים אלה חזרתי מאורולוג, שלאחר הסתכלות בתוצאות בדיקת US ולאחר בדיקה ידנית, אמר שיש לי וריקוצלה ברמה 2-3. בכל אופן, הוא המליץ לעשות בדיקה לספירת זרע, ולהחליט בהתאם אליה האם יש לבצע ניתוח לתיקון הוריקוצלה. רציתי לדעת האם יש אפשרות לבצע את הניתוח גם ללא הבדיקה לספירת זרע? משום שמטעמים פסיכולוגיים, ככל הנראה, אני חושש לעשות. או שאולי יש דרך חלופית לעשות את הבדיקה, לדוגמא, להשתמש בזרע שהוצא לאחר קרי לילה, דבר שקורה לי לעיתים. חשוב לציין שהייתה תקופה של כ-חודש בערך שהיו לי כאבים באשך, אבל בחודשיים האחרונים הם אינם מורגשים, רק בעת מאמץ. תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני חושב שבמקרה שלך כדאי לעשות ספירת זרע. אם הספירה היא מצויינת והכאב חלף - אולי אתה לא צריך ניתוח. אם קשה מבחינה פסיכולוגית - אפשר לתת את הזרע בבית ולהביא אותו תוך 45-60 דקות למעבדה. אם גם זה קשה - אולי כדאי לדחות את הניתוח קצת עד שתרגיש יותר נינוח. בברכה, ד"ר רענן טל

18/11/2014 | 21:45 | מאת: אלון

הכאבים חזרו לי ביומיים האחרונים, וחשוב לציין שהכאבים במאמץ לא חלפו, פשוט אני הפסקתי להתאמן. כאשר אני משחק כדורגל או עושה כל סוג של פעילות ספורטיבית אני כן חש כאב. ד"א, בתגובה למעלה שנכתבה על ידי ענת, מדובר עליי. זאת אמא שלי רשמה, והיא לא ידעה שגם אני הגבתי כאן. בכל אופן, רמת הטסטוסטרון שלי היא 4.6, שזה באזור הנמוך של הנורמה. האנדורקרינולוג שלי אומר שזאת רמה נמוכה לילד בגילי. גם עם הכאבים במאמץ (וביומיים האחרונים גם ללא מאמץ), וגם עם הירידה בטסטסוסטרון אין מקום כרגע לניתוח ללא בדיקת ספירת הזרע? אני באמת רוצה מאוד להימנע מהבדיקה לספירת הזרע.. כמובן שאם אהיה חייב איאלץ להתמודד םע כך, אבל בכל זאת. תודה מראש!

13/11/2014 | 15:29 | מאת: תמר

אנו נשואים 4 שנים יש לנו ילד בן שנתיים ומאז אנו מנסים ללא הצלחה, לבעלי 2 אחים עם עבר של וריקוצלה- אחד מהם עבר גם ניתוח קשירה וגם לאחר כמה שנים צנתור, רציתי לדעת האם יכול להיות שוריקוצלה עוברת בתורשה או קשורה משפחתית? עוד לא בדקנו כלל את הנושא, אם כן- מאיפה מתחילים- מה השלב הראשון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין לנו מחקרים התומכים בכך כי וריקוצלה הוא עניין תורשתי. כרגע מתנהל מחקר גדול בארה"ב הבודק את העניין. התוצאות יהיו כנראה בעוד מספר שנים. במצבים מסויימים חשוב מאוד המידע המשפחתי. למשל, בסרטן השד או סרטן הערמונית. ההנחיות לאבחון מוקדם, לברור ולטיפול יכולות להיות שונות בכאלה עם סיפור משפחתי. במקרה שלכם אני חושב שהשאלה היא לא האם וריקוצלה עובר במשפחה או לא. תשובה לשאלה זו לא תשנה את המצב או את הבדיקות הדרושות או את הטיפול. לשאלה זו יש ערך רק לשם הסקרנות. אם המטרה היא לא סקרנות אלא השגת הריון נוסף השלבים הם פשוטים: 1. הערכה של האישה על ידי גניקולוג העוסק בפוריות. 2. במקביל, וגם אם נמצאה בעיה אצל האישה - הערכה של הגבר על ידי אורולוג העוסק בפוריות. הערכת הגבר כוללת: 1. תשאול 2. בדיקה גופנית 3. בדיקות עזר בדיקות העזר העיקריות לגבר: 1. בדיקת זרע 2. לפי שיקול דעת האורולוג - בדיקות נוספות (למשל אולטראסאונד ובדיקות אחרות). לסיכום, ההמלצה היא לפנות לברור פוריות. האישה - לגניקולוג העוסק בפוריות, הגבר - לאורולוג העוסק בפוריות. בהצלחה, ד"ר רענן טל

13/11/2014 | 00:37 | מאת: שאול.

שלום רב ד"ר רענן, בן 37 רציתי לשאול; גרביונים רפואיים לפלג גוף תחתון - גפיים, למה נועדו ולמי.. כגון; צעירים, מבוגרים, למניעת ורידים בעתיד, או שמה לבעלי ורידים בולטים בהווה וכולי...? (במילים פשוטות בא למנוע או בא לסייע במקצת לאנשים עם ורידים בולטים ברגליים).? תודה מראש על עזרתך!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בפורום זה אנו עוסקים בורידי האשך בלבד. לצערי אינני עוסק בטיפול בורידי הרגליים. בברכה, ד"ר רענן טל

11/11/2014 | 13:45 | מאת: דן

שלום רב, בן 69 בריא,באולטרסאונד יתגלה בצד ימין בקע בגודל 3 ס"מ , וכמו כן משמאל דליות בגודל 0.4 ס"צ מה עושים? ומה זה הדליות הללו. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דליות הן ורידים מורחבים שאינם תקינים. כאשר הן מופיעות באשך - הן עלולות לגרום להפרעה בתפקודות ועיקר הבעיה היא לרוב בעיית פוריות. אם אינך מתכנן הרחבת המשפחה - לא הייתי ממשיך ברור או טיפול בנושא. לעומת זאת - הייתי פונה לרופא כירורג על מנת לברר האם יש צורך בטיפול ניתוחי בבקע. בברכה, ד"ר רענן טל

05/11/2014 | 15:50 | מאת: שלמה

שלום רב. עקב כאבים באשכים הופניתי לבדיקת US אשכים. להלן התוצאה: " אשך ימין: בגודל רגיל. עם מרקם אחיד . אפידידימוס תקין . אין עדות להידרוצלה . אין עדות לוריקוצלה . אשך שמאל: בגודל רגיל. עם מרקם אחיד . יש לציין ציסטה צלולה בקוטר 0.4 ס"מ בראש האפידידימוס . אין עדות להידרוצלה . הודגמו סימני וריקוצלה עם ורידים עד לקוטר 0.3 ס"מ . דופלר אשכים - אין עדות להיפוך כיוון זרימה ורידית לאחר וולסלבה דו"צ . לסיכום: וריקוצלה קל משמאל כמתואר . " האם הבדיקה תקינה? מה זה הציסטה שרשמו שיש בראש האפידידימוס ? ומה בקשר לורידים עד 0.3 ס"מ? האם יש משהו חריג בבדיקה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תוצאות הבדיקה אין מאפשרות לקבוע אבחנה ודאית או לקבוע את מקור הכאב או להציע טיפול. לצורך כך יש לשלב את תוצאות הבדיקה עם תאור הבעיה ועם ממצאי הבדיקה הגופנית. אם מדובר בכאב קל, חד פעמי, שחלף מייד - אולי אין מקום לדאגה. בכל מקרה אחר - ההמלצה היא להבדק על ידי אורולוג. בברכה, ד"ר רענן טל

26/10/2014 | 18:30 | מאת: שלמה

שלום רב. קראתי וקראתי באינטרנט שתחושת גודש בשק האשכים הינו סימפטום של וריקוצלה. מכיוון שאין לי וריקוצלה ואני סובל כבר שנה מתחושת גודש וכבדות בשק האשכים ממה זה יכול לנבוע? מה עוד באשכים\בשק האשכים יכול לגרום לתחושות של כובד וגודש? בבדיקות US אשכים לא מצאו כלום. אני משתגע כבר מהתחושות האלו. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בשק האשכים נמצאים האשכים, יותרות האשכים, צינוריות הזרע, כלי דם. כל אלה נראים בברור בבדיקת סונר. אם הם תקינים ויש תחושת כבדות - אולי מדובר בתחושה ממקור האחר המקרינה לשק האשכים? כדאי לבדוק אפשרות של כאב מקרין. בברכה, ד"ר רענן טל

שלום רב. לפני כמה חודשים נמצאה אצלי וריקוצלה בדרגה 1-2. לאחר כחודש בערך, החלו אצלי כאבים שבעקבותם הופנתי לבדיקת אולטרסאונד אשכים. היום ביצעתי את הבדיקה, ובבדיקה עצמה האשכים היו מכווצים ולא רפויים. רציתי לדעת האם זה יכול לשנות את תוצאות הבדיקה באיזושהי צורה, כך שאולי לא תמצא וריקוצלה במצב הזה. דבר נוסף: בשבועיים האחרונים הכאב באשכים כמעט ולא מורגש. האם זה הגיוני במצב של וריקוצלה? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שק אשכים מכווץ - לא אמור להשפיע על תוצאות הבדיקה. כאבים באשכים, בין אם הם נובעים מוריקוצלה או לא, עלולים אכן להופיע לסרוגין. בברכה, ד"ר רענן טל

20/10/2014 | 19:54 | מאת: אלינה

שלום רב הנני מחפשת רופא עור פרטי באזור הדרום האם יש מישהו שיכול לעזור לי. תודה

אולי כדאי לחפש בפורום העוסק ברפואת עור.

שלום רב. אני מתנצל מראש על המכתב הארוך אבל זה בא מכיוון שאני על סף יאוש טוטאלי. עמך הסליחה. פשוט כבר שנה שלמה אני סובל מכאבים באשכים שמטרידים את מנוחתי ופשוט אין לי מנוח והחיים שלי סובבים כל היום רק סביב האשכים ויכול להיות שעוד יפטרו אותי מהעבודה בגלל העדריות הרבות שלי עקב המצב... אז ככה זה הסיפור שלי: אני בן 30, רווק, בריא ללא שום בעיות בריאות. לא מקיים יחסי מין. מחסנאי , עבודה פיזית. מרים דברים כבדים. לפני שנה וחודשיים בדיוק התחילו לי כאבי תופת באשך שמאל. ישר הלכתי למיון ושם שחררו אותי עם אבחנה של וריקוצלה דרגה 3 באשך שמאל ומשככי כאבים והמשך בירור בקופ"ח. לא מצאו שום דבר אחר. עשיתי US אשכים דופלר בקופ"ח שנתן את התוצאה הבאה: "דופלר אשכים: "הודגם וריקוצלה בינוני מצד שמאל עם היפוך זרימת דם בוולסלווה. כל השאר תקין בבדיקה. הלכתי לרופאים הבאים: יורם זיגל וד"ר שי שפי שהלכו על כיוון של אבנים בכליות\דרכי השתן ושללו שהכאבים נובעים מהוריקוצלה. (שי שפי אפילו לא הסתכל עלי ולא בדק לי את האשכים לפני שישר נתן לי הפניה ל-CT) עשיתי עוד בדיקות והם: 1. US כליות ודרכי השתן – הכל תקין. אין אבנים ואין שום ממצא חריג. ערמונית בנפח 15 סמ"ק. 2. CT פרוטוקול אבנים בדרכי השתן – הכל תקין. אין אבנים ואין שום ממצא פתולוגי בכל האיברים בבטן (בדקו שם הכל). 3. בדיקות שתן ותרבית – מס' פעמים ביצעתי בדיקות שתן ותרבית והכל תקין. 4. בדיקות דם כלליות ובדיקות דם לזיהוי דלקות – הכל תקין. אין ממצא חריג. אין דלקות. 5. בדיקת US מפשעות – הכל תקין. אין בקע מפשעתי. בדיקת כירורוג גם שללה ממצא חריג באיזור. בהתאם לתוצאות הנ"ל האורולוג (ד"ר יעקב בן חיים) קבע שהכאבים כנראה נובעים מהוריקוצלה והמליץ על ניתוח. נותחתי באסותא בשיטת הקשירה העליונה. להגנתו אומר שהוא ציין שרוב הסיכויים שהכאבים יעברו אבל הוא לא מוכן להתחייב על כך. אחרי 4 חודשים מהניתוח חזרו הכאבים באשך שמאל. והפעם הכאבים לווו בכל מיני אפיזדות שונות של כאבים: פעם זה כאב חד מאוד בצד שמאל, פעם כאב עמום בצד ימין, פעם זה כאבים חזקים בשני האשכים, ובד"כ זה כאבים של גודש, לחץ וכבדות ורגישות מטורפת בשק האשכים עד שאני בקושי מצליח ללכת. הבעיה המרכזית שלי זה הגודש והכבדות והרגישות בשק האשכים כאילו מישהו שם לי סלעים בתוך שק האשכים והם נהיים כבדים בטירוף ומכבידים עלי אפילו ללכת עד כדי כך שבא לי לחתוך אותם בגלל הכבדות. שכיבה על הגב לא מקילה על הכאבים. חזרתי כמובן לד"ר יעקב בן חיים שבדק ואמר שהאשכים שלי תקינים ואין וריקוצלה. ביצעתי US אשכים דופלר שוב והתוצאה: "הודגמו ורידים תפוחים עד 0.4 ס"מ עם זרימת דם מוגברת בעת וולסלבה אך ללא עדות להיפוך זרימה ורידית-וריקוצלה משמאל. חוץ מהנ"ל לא נמצא שום ממצא חריג בבדיקה. לא הידרוצלה ולא שום דבר. בן חיים אמר שכנראה אני סובל מאפדידימטיס כימית והמליץ לי להשתין לפני כל מאמץ גופני גם אני לא חש צורך להשתין. ביצעתי את המלצתו במשך מס' חודשים וזה לא עזר. הגודש והלחץ באשכים המשיכו. לאחר מכן נתן לי אנטיביוטיקה בשם "דוקסילין 100" פעמיים ביום למשך שבועיים שגם לא עזר. לאחר מכן אמר שאזלו לו הפתרונות ואין לו מה להציע לי. לקחתי גם אנטיביוטיקה "מוקסיפן 500" למשך 10 ימים ולא עזר. הלכתי לרופאים הבאים: "דב לסק" "ופרופ' רביב גל" (במכון האורולוגי בשיבא) שגם הם אמרו שהכל תקין באשכים והם לא מוצאים שום בעיה. מקסימום הם רואים וריקוצלה מינימלית שלא גורמת לכאבים. רביב גיל אמר שעשיתי טעות שהלכתי על הניתוח כי זה לא הצריך ניתוח. המליץ לי על מרפאת כאב. בשבת האחרונה הכאבים באשכים כ"כ החמירו וגרמו לי סבל שאפילו לא הצלחתי להרדם ששוב הלכתי למיון ושוב לא מצאו כלום ושחררו אותי עם המלצה להבדק אצל אורטופד אולי הכאב מוקרן מגב תחתון למרות שאני לא סובל מכאבים בגב בכלל. קבעתי תור לאורטופד. אז כרגע יש לי *תור למרפאת כאב. *תור לאורטופד (בספק גדול אם שם הבעיה כי אין לי כאבים בגב) *בדיקת US אשכים דופלר נוספת בקרוב. *תור לכירורוג לבירור כאבים בפי הטבעת כרגע אני חי על משככי כאבים שלא בדיוק עוזרים לבעיה של הגודש והלחץ באשכים (כי זה לא כאבים אז הכדורים לא בדיוק נותנים מענה) מעניין לציין שהכאבים באים בתקופות ובגלים והם לא רצופים כל הזמן. עד האפיזודה האחרונה של הכאבים היה לי תקופה של חודשיים רצוף שלא כאב לי כלום והכל היה תקין ללא שום כאב\גודש\לחץ. ופתאום התפרץ הגל האחרון של הכאבים שכבר נמשך שבוע ולא רואה את הסוף. (בנוסף יש לציין שמידי פעם בגלים של הכאבים גם מתווסף לזה: כאבים קלים בפין בראש העטרה ו\או כאבים קלים ושריפה בפי הטבעת. אבל זה ממש נדיר שזה מגיע הכאבים האלו.) אז הייתי רוצה לשמוע ממך לאיזה כיוון היית הולך במקרה שלי. האם היית שולל \מאשש את הוריקוצלה כגורם לכאבים? לא מצאו שום ממצא אחר בכל הבדיקות. רק ורידים תפוחים כפי שצויין בתוצאת US האחרונה. מה עוד יכול להיות הסיבה לכאבים באשכים? האם המקור באשכים? בשק האשכים? האם המקור מאיבר אחר? מה עוד הבדיקות שהיית ממליץ לי לעשות לפני שאני מרים ידיים סופית? האם זאת דלקת? האם זה זיהום? מה עוד יכול לגרום לכאבים האלו? אני יודע שאתה כמובן לא יכול להגיד לי דרך המחשב מה הבעיה שלי בלי לבדוק אותי אבל על סמך הנתונים המפורטים שציינתי מה עוד נותר לי לברר? האם נשאר לי רק מרפאת כאב כמוצא אחרון? היית ממליץ על טיפול אנטיביוטי נוסף לנסות? כדורים אחרים? כי ברצותי למצוא את הבעיה מהיסוד (במידה ויש בעיה) ולא להתחיל לחיות על משככי כאבים של מרפאת כאב וכד' אשמח לעזרתך וסבלנותך הידועה לטובה כי באמת כלו כבר כל הקיצין מבחינתי ואיני יודע מה עוד לעשות באמת שאיני מחפש מזור דרך האינטרנט בלי להבדק על ידך אבל אשמח להכוונה לכיוונים שונים שהיית ממליץ לי ללכת עליהם. תודה רבה רבה מראש ושוב, סליחה על המכתב הארוך הזה , יודע אני שזמנך קצוב ואולי לא תספיק אפילו לקרוא בעיון את המגילה אבל לנסות ניסיתי. אני מתנצל מראש. תודה רבה !!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כאשר מדובר בכאב באשכים - אנו עובדים על דרך השלילה. החשוב ביותר הוא לשלול מצב מסכן חיים (גיגול ממאיר באשכים), מצב המסכן את האשך עצמו (תסביב - מצב בו האשך הסתובב, פסקה אספקת הדם אליו והוא עובר תהליך של נמק) ומצב המסכן את פוריותך (למשל תהליך זיהומי באשך). אנו נושמים לרווחה כאשר לא מדובר באחת הבעיות האלה. בהמשך מבצעים ברורים נוספים. לעיתים מוצאים סיבה בה ניתן לטפל, לפעמים מוצאים סיבה בה לא ניתן לטפל. לפעמים לא מוצאים סיבה כלל. במקרים כאלה - הטיפול הוא טיפול בכאב עצמו - על ידי רופאי כאב. וריקוצלה אינו גורם לכאבי תופת או לכאב המגביל תפקודית. גברים עם וריקוצלה משרתים ביחידות שדה קרביות, עוסקים בספורט אתגרי, ובעצם חיים אורח חיים מלא. לכן נראה כי לא מדובר בוריקוצלה במקרה שלך. אינני עוסק בכאב באשכים באופן ספציפי. הייתי ממליץ לפנות לרופא אורולוג העוסק בנושא - למשל ד"ר רונן הולנד. בברכת בריאות טובה, ד"ר רענן טל

06/12/2014 | 23:59 | מאת: נ 26

שלום אני בן 26 וחצי לפני כ 4 חודשים עברתי אולטרה סאונד אשכים בגלל כאבים שהיו לי והתברר שהבדיקה יצאה תקינה עכשיו אני סובל שוב מכאבי תופת מה עלי לעשות למרות שהבדיקה מאז יצאה בסדר??

19/10/2014 | 19:13 | מאת: שגיא

היי דוקטור רציתי לשאול אותך העם מדדי דלקת גבוהים 5-6 מיליון כדוריות יכולות לפגעות בפוריות הספירה שלי נמוכה מאוד מפורולוגיה 1 אחוז אני גפ סובל מוריקוצלה גדולה באשך השמאלי אבל רציתי לדעת אולי יש עוד משתנים לסיבה זאת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ישנם מצבים רבים העלולים לגרום לבעיית פוריות. חלקם ניתנים לאבחון וחלקם לא. חלקם ניתנים לריפוי וחלקם לא. כפי שהזכרת - הן תהליך דלקתי באשך והן וריקוצלה עלולים לגרום לבעיית פוריות. יתכן וישנם דברים נוספים הקשורים לבריאותך שעלולים לתרום לעניין. הרופא האורולוג יתשאל אותך, יבדוק אותך, יאתר גורמים אפשריים וינסה להעריך מה התרומה היחסית של כל גורם אפשרי. תשובה סופית מה גרם לבעיית הפוריות אנו מקבלים רק בדיעבד - לאחר שטיפלנו בבעיה שהנחנו כי היא המרכזית ולאחר הטיפול הבעייה חלפה. בברכה, ד"ר רענן טל

17/10/2014 | 14:53 | מאת: שלומי

שלום רב. האם בדיקת US אשכים כולל דופלר לצורך אישוש או שלילת וריקוצלה מתבצעת בשכיבה או בעמידה? פעמיים ביצעתי את הבדיקה הנ"ל ותמיד בדקו אותי בשכיבה. אותו בודק יש לציין. האם זה תקין כך? מה המצב הרצוי לקבלת התוצאה האופטימלית? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ותודה על השאלה החשובה. מקום הדופלר אולטראסאונד (DUS) במקרה של וריקוצלה הוא עניין מורכב ומאוד לא פשוט. צריך להכיר לעומק מה קורה בגברים עם וריקוצלה ואת הטכנולוגיה בה משתמשים בבדיקת ה- DUS ואת יכולותיה: 1. יש רופאים אורולוגים שאינם שולחים כלל לבדיקת US גברים עם וריקוצלה. במפגש אורולוגים מעניין שנערך לאחרונה, ביוזמת ד"ר שירה חתומי - ראש חוג האורולוגיה בקהילה - היה דיון מאוד מעניין בסוגיה. הועלו טיעונים לכאן ולכאן בשאלה האם בדיקת DUS נחוצה בכלל. 2. אני ורבים אחרים מקפידים להעזר בבדיקת DUS, חשוב שתדע שיש גם דעות אחרות. 3. במקרים של וריקוצלה - אחת המטרות החשובות של הבדיקה היא להדגים את ורידי האשך ואת זרימת הדם בהם. 4. אין הנחיות מוסכמות על כולם, הן אורולוגים ומומחי הדמיה, לגבי הטכניקה הרצויה לביצוע הבדיקה. 5. אחד המדדים החשובים בבדיקה הוא רוחב הורידים. בגברים עם וריקוצלה בעת עמידה, בגלל כח המשיכה (גרביטציה), נוצר גודש בורידים והם יראו רחבים יותר. כאשר משווים את רוחב הורידים בשכיבה ובעמידה - בגברים עם וריקוצלה עלול להיות הבדל משמעותי. 6. ניתן להדגים ב- DUS את הרחבת הורידים הלא תקינה בגברים עם וריקוצלה גם ללא עמידה - בעזרת העלאת הלחץ בבטן (התאמצות כמו ביציאה, שיעול וכו'). הדגמת זרימה הפוכה היא אחד הסימנים של וריקוצלה. 7. לדעתי, וריקוצלה שלא נמוש בבדיקה בעמידה ובבדיקת סונר בשכיבה לא התבטא בהרחבת ורידים ובהיפוך זרימה בעת התאמצות - ספק האם הוא משמעותי מבחינה רפואית. 8. למרות האמור - ידוע לי כי יש המקפידים כי הבדיקה תתבצע בעמידה בלבד. 9. כמו בתחומים רבים - כאשר תשאל 2 מומחים - תקבל לפחות 3 דעות שונות... לדעתי העניין המרכזי הוא לא שכיבה או עמידה. הנקודה החשובה היא שהרופא שצריך לסייע לך להחליט האם לעבור טיפול בוריקוצלה ידע להכניס את תוצאות בדיקת ה- DUS במכלול השיקולים. 10. מקווה שעזרתי יותר מאשר בלבלתי אותך. בברכה, ד"ר רענן טל

שלום ד"ר. גיליתי וריד גדול הגלוי לעין מעל אשך שמאל. הוריד נראה באשך ללא צורך במימוש האשך. האם זה ממצא שכיח אצל גברים בריאים ללא סיבה לדאגה? האם זה ממצא נורמלי כמו שאר ורידים שרואים בגוף באיברים שונים? יש לציין שאני חש כאבים ב-2 האשכים מזה כשנה וחצי ללא ממצאים שהתגלו בבדיקות אצל מלא אורולוגים ו-US אשכים כולל דופלר. במילה כאבים אני מתכוון לתחושות של "לחץ, גודש וכבדות בשק האשכים עד כדי כך שאני בקושי יכול לזוז". בנוסף אני סובל מכאבים בפי הטבעת בעיקר לאחר עשיית צואה. האם יש קשר בין הכאבים בפי הטבעת לכאבים באשכים? אשמח להכוונה שלך לאיזה כיוון עלי להפנות את המשאבים שלי לצורך פיתרון הכאבים באשכים. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דוד, התאור שלך אכן מורכב ולא פשוט. לא מוכרים לי מקרים שקיים וריד גדול הנראה לעין והוא לא מודגם בסונר. הסונר, ביחוד עם הדופלר, הוא רגיש מאוד. ניתן לראות גם ורידים קטנים שלא ניתן לראות ללא סונר וגם ורידים שאפילו לא ניתן למשש. על סמך תאור מורכב כזה - ודאי שלא אתחייב מבלי לבדוק אותך ולראות את תמונות הסונר כי, כמו שהיית רוצה לשמוע: "זה ממצא שכיח אצל גברים בריאים ללא סיבה לדאגה? האם זה ממצא נורמלי כמו שאר ורידים שרואים בגוף באיברים שונים". ודאי שלא. אם הוריד קיים בצד אחד - מדוע יש כאבים בשני האשכים? כאבים בפי הטבעת לאחר יציאה, ביחוד יציאה קשה - מכוונים לבעיה בערמונית, ברקטום או בפי הטבעת. אלה האיברים שנמצאים תחת לחץ בעת יציאה, כאמור בעיקר בעת יציאה קשה. האם מדובר בדלקת בערמונית? דלקת חריפה או כרונית? האם הדלקת היא מסיבה זיהומית? אולי מסיבה אחרת? האם מדובר בתסמונת הכאב האגני הכרוני? קביעה זאת מתבצעת רק לאחר שברור סיבות אחרות (זיהום, וריקוצלה) נשללו. לסיכום: מבחינה אורולוגית - הייתי מנסה לשלול שמדובר בוריקוצלה, הייתי שוקל האם יש מקום לבדיקת איכות הזרע (מחלות שונות באיזור עלולות לגרום לשינויים באיכות הזרע), הייתי שוקל האם מדובר בדלקת בערמונית, אם כן - מאיזה סוג (יש 5 סוגים). אם אתה מעוניין בהמלצה על אורולוג העוסק באופן יחודי בתחום - המלצתי היא על ד"ר רונן הולנד. בברכה, ד"ר רענן טל

שלום רב ד"ר. 2 שאלות בנוגע לכאבים הנובעים כנראה מוריקוצלה. האם הגיוני\סביר שאם יש וריקוצלה בצד שמאל ויש כאבים חזקים בצד שמאל, והכאבים הם אכן מהוירקוצלה, הכאבים גם יקרינו לאשך ימין ששם אין וריקוצלה? או שאם הכאבים מוקרנים גם לאשך ימין אז לא מדובר בכאבים מהוירקוצלה? בנוסף האם כל כאבי וריקוצלה אמורים להיות מוקלים\נרגעים\נעלמים בעת שכיבה? או שיש יוצאים מן הכלל? כי אצלי בשכיבה הכאבים באשכים לא נרגעים ו\או מוקלים, לפעמים נדמה לי שהם אפילו מוחמרים בעת שכיבה. תודה מראש טל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שאלת שאלה וענית בעצמך. 1. אם הכאבים אינם מתאימים באופיים לכאבי וריקוצלה - האם לא נראה כי לא זאת הסיבה ויש לחפש סיבה אחרת? (כאב בשני האשכים שאינו נעלם בשכיבה - אינו אופייני לוריקוצלה). 2. אין בדיקה או דרך לדעת האם כאב באשכים מקורו בוריקוצלה או בבעיה אחרת. 3. גם במקרים בהם אורולוג מומחה סבור כי מקור הכאב הוא בוריקוצלה, לא תמיד הדבר הוא אכן כך. ידוע כי רק 75% מהגברים שעוברים טיפול מוצלח בוריקוצלה בשל כאב - אכן הכאב חולף. ב- 25% הנותרים - מסתבר בדיעבד כי הכאב היה ממקור אחר. בברכה, ד"ר רענן טל

13/10/2014 | 21:27 | מאת: אריה

שלום רב לפני כשנה אובחנתי כסובל מוריקוצלה דרגה בינונית כ4.4 ממ ,לפני כשלושה חודשים עברתי צנתור לחסימת הורידים ובנתיים ללא כניסה להריון לאחר טיפול זה. אבקש לשאול מתי יש לפנות לבירור חוזר ומה יכול להיות סיבת כשלון/אי הצלחת הטיפול הקודם (או שמוקדם מדי להגדיר זאת כך) ואיך לטפל בפעם השנייה ומה סיכוייו. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ותודה על השאלה החשובה. תוצאות של טיפול בוריקוצלה, צינתור או ניתוח, ניתן להעריך במספר דרכים: 1. תחושות המטופל – גברים שסבלו מכאב עז לפני הטיפול, מספרים כי בפעם הראשונה שעמדו לאחר הטיפול, כבר חשו שינוי בכאב, מה שמרמז שהטיפול הצליח. 2. בדיקה גופנית – לעיתים ניתן למשש וריקוצלה חוזר בבדיקה כבר כשבוע לאחר הטיפול. בדיקה טובה יש לבצע כחודשיים-שלושה לאחר הטיפול, לאחר שהתגובה המקומית לטיפול חלפה. 3. סונר דופלר של ורידי האשך – לעיתים ניתן לראות השנות בסמוך לטיפול. הייתי ממליץ להמתין 2-3 חודשים לפחות, עד לסיום מלא של הרפוי וחלוף הממצאים היכולים להיות חלק מהתגובה המקומית. 4. שיפור באיכות הזרע – לרוב לא יופיע שיפור משמעותי לפני חלוף כ- 3 חודשים. לרוב, אם לא היה שיפור לאחר כשנה – לא צפוי כי יהיה שיפור מאוחר יותר. אם היה שיפור – איכות הזרע עשויה להשתפר אף עוד, מעבר לשנה. 5. הריון ספונטני – הסיכוי להריון ספונטני לאחר טיפול בוריקוצלה הוא כ 30-45%. לעיתים, גם לאחר שבוצע תיקון מוצלח ואפילו שאיכות הזרע השתפרה – לא מושג הריון ספונטני. מחקרים מראים כי חלק מהזוגות מצליחים להמנע מהפרייה חוץ גופית - IVF ומצליחים להרות עם טיפול הזרעה. גם אלה שנזקקים לטיפולי הפריה חוץ גופית – מחקרים מראים כי לאחר טיפול בוריקוצלה שיעור ההצלחה הוא גבוה יותר. לסיכום, המלצתי היא לפנות למומחה פוריות הגבר שהפנה אותך לטיפול או ביצע את הטיפול, לדבר איתו, להבדק ולתכנן, אם צריך, הערכה מחודשת של מצב הפוריות שלכם כזוג. יש לבחון את המצב ואפשרויות הטיפול וכך תוכל לקבל החלטה לגבי ההמשך. בברכה, ד"ר רענן טל

שלום רב. להלן תוצאות בדיקת US אשכים כולל דופלר: "הודגמו ורידים תפוחים מעל אשך שמאל עד 0.4 ס"מ עם זרימת דם מוגברת בעת וולסלבה אך ללא עדות להיפוך כיוון זרימה ורידית-וריקוצלה משמאל". איזה דרגה (הבנתי שיש 3 דרגות מ-1 עד 3) היית מגדיר את הוריקוצלה הזאת אם בכלל לפי ה-US יש וריקוצלה? לפי אורולוג (פרופ' במכון האורולוגי בשביא) שבדק אותי מדובר בוירקוצלה מינימלית. מה דעתך? אשמח לשמוע את חוות דעתך על תוצאות ה-US הנ"ל. יש לציין שהופנתי לבדיקת US אשכים עקב תלונות שלי על כאבים באשך שמאל מזה כשנה וחצי. תודה מראש וחג שמח.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לגבי דרוג וריקוצלה: יש דרוג בבדיקה גופנית ויש מספר שיטות לדרוג בסונר (אולטראסאונד) דופלר. האורולוג שבדק אותך, דרג את ממצאיו בבדיקה כוריקוצלה מינימלי. הרופא שמבצע את הסונר – לעיתים רק מתאר את הממצאים ולעיתים גם קובע דרגה לפי הסונר. בכל מקרה – השאלה היא לא מה דרגת הוריקוצלה אלא מהו המקור לכאב. לכן, הייתי ממליץ לך להתמקד בכיוון זה. האורולוג שבדק אותך ישמח לבצע הערכה מלאה של הסיבות האפשריות לכאב ובהתאם לממצאים להמליץ לך על דרכי טיפול אפשריות. בברכה, ד"ר רענן טל

10/10/2014 | 07:36 | מאת: מור

שלום. לחבר שלי יש אשך אחד גדול ואשך אחד קטן, זה בולט במיוחד כשהוא עומד. יש הבדל ניכר. הוא בדק העניין לפני כמה שנים ואמרו לו שהכל בסדר אך טיפה הורידים בולטים באשך הגדול מה שכבר מדאיג אותי יותר שמדובר בוריטציה. בנוסף, החלק האחורי של הפין שלו כאילו מחובר לאשכים ולא נפרד כמו אצל גברים קודמים שקיימתי איתם יחסי מין. חשוב לי לציין שזה לא מפריע לי ביחסי המין ואני נהנית רק העובדה על העתיד, נושא הפריון וכו' מטרידה אותי. האם יש סיבה לדאגה?

שלום מור היקרה, ראשית - הסירי דאגה מליבך - לא מדובר במצב דחוף המסכן את חייו של בן זוגך באופן מיידי. המלצתי היא לפנות יחד איתו לבדיקת רופא אורולוג על מנת לברר את הממצאים ולבחון האם קיים סיכון מוגבר לבעיית פוריות. בהצלחה בזוגיות, ד"ר רענן טל.

שלום רב, סובל מכאבים קלים בצד שמאל באזור האגן. נשלחתי לבדיקות אולטראסאונד, אחת במפשעה (הודגם בקע מפשעתי בצד שמאל ברוחב 1.2 ס"מ עם תוכן שומני), השניה באשכים. אודה לחוות דעת על הממצאים - מה פחות תקין ומה כדאי לעשות איתו: אשך ימין: נפח 2.6*2*4.3 סמ"ק, גודל ומרקם תקינים, זרימה תקינה. ראש האפידידימוס תקין. ללא נוזל מסביב לאשך. ללא הרחבת ורידים ספרמטיים. אשך שמאל: נפח 1.9*2.7*4.3 סמ"ק, גודל ומרקם תקינים, זרימה תקינה. ראש האפידידימוס תקין. ללא נוזל מסביב לאשך. ורידים ספרמטיים הודגמו מעט גדושים ברוחב עד 0.3 ס"מ, מעט מפותלים. תודה רבה וחג שמח ! רמי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ודאי שאינך מעוניין בפענוח בדיקה בלבד - אלא באבחון הסיבה לתלונות שאתה מתאר ובהצעה של דרכי טיפול. לצערי אין בתוצאות הבדיקה להסביר את התלונות או לקבוע את הטיפול המומלץ. מומלץ לחזור עם תוצאות הבדיקה לרופא שהפנה אותך אל הבדיקה, לעבור שוב על ממצאי התשאול, הבדיקה הגופנית ובדיקת האולטרא-סאונד ויחד לחשוב איך ניתן להתקדם מבחינת האבחנה והטיפול. בברכה, ד"ר רענן טל

10/10/2014 | 10:22 | מאת: רמי

תודה על תשובתך המקצועית והמהירה. אני מבין ממנה שאינך מוצא בתוצאות הבדיקה ממצא חריג ?

29/09/2014 | 22:30 | מאת: גל

שלום, אני אדם בן 18 ובימים האחרונים התלוננתי לאמי שאני מרגיש שהוריקוצל אצלי הולך ומחמיר, מרגיש שבצד שמאל הגודש ורידים גודל וגודל. אמא שלי אמרה שלדעתה בעיית החמרת הו ניריקוצל קשורה להרמת משקולות שאני עושה במכון, האם יש קשר בין הדברים ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, וריקוצלה אינו נגרם מהרמת משקולות ואינו מחמיר מהרמת משקולות. בזמן הרמת המשקולות עולה הלחץ בבטןואז רואים יותר טוב את הוריקוצלה. ההמלצה היא להמשיך בפעילות הגופנית כרגיל ובמקביל לבצע הערכה מלאה של הוריקוצלה על ידי אורולוג ולהחליט האם יש צורך בטיפול בוריקוצלה. בברכה, ד"ר רענן טל

17/09/2014 | 19:32 | מאת: טליה

שלום, בני הינו חייל , בשל כאב שחש לפני כחודש באשך, נבדק אצל רופא צבאי שאיבחו שכנראה מדובר בוריקוצל , אורולוג שבדק אותו לאחר מכן הפנה אותו לבדיקת אולטרסאונד ולבנק הזרע לבדיקת ספרמטוגרם.כרגע התקבלה רק תוצאת האולטרסאונד :ציסטה 0.5 ס"מ, ווריקוצלה דו כיוונית. מה משמעות התוצאות? האם יהיה צורך בניתוח.?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הן וריקוצלה והן ציסטה - הם ממצאים שכיחים מאוד. ברוב המקרים - לא נדרש טיפול ניתוחי בציסטה. לגבי הוריקוצלה - אכן יש לאסןף נתונים נוספים - כמו למשל איכות הזרע. מכל מקום - יש לברר האם הכאב מקורו בציסטה או בוריקוצלה. לאחר שימצא מקור הכאב - יש לשקול האם כדאי לטפל ניתוחית או לא. בכל מקרה - ההחלטה על ניתוח היא של האורולוג, לאחר שיתרשם מהכאב, יבדוק את שק האשכים ויעבור על בדיקות העזר. בברכה, ד"ר רענן טל

17/09/2014 | 10:19 | מאת: חנן

שלום רב, חודש לאחר ניתוח וריקוצל דו צדדי . בשני התפרים מתחיל להופיע אדמומיות ללא פתח כלשהו , זה נראה כאילו האודם הוא פנימי. האם התופעה נורמלית?

שלום רב, בד"כ עם חלוף הזמן לאחר הניתוח - מראה הפצע אמור להשתפר. הייתי ממליץ לך לפנות אל הרופא המנתח שיבדוק את האזור ויוכל להסיר דאגה מלבך. בברכה, ד"ר רענן טל

16/09/2014 | 13:11 | מאת: שימי אטיאס

אני חייל כבן 19 לפני כ- 4 ימים התחילו לי כאבים באזור הביצים, לאחר יום יומיים נפיחות קלה באזור הבטן התחתונה באזור הבקע ( עברתי ניתוח בקע לפני כ11 שנים) כאבים חוזרים ונשנים כל כמה זמן באזור ובמיוחד לאחר מאמץ , מה יכולה להיות הסיבה ? ואם אסור לי לבצע פעילות מאומץ וכן אם יש חשש למשהו. בדחיפות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, על פניו, לא הייתי קושר את הכאבים לניתוח שכן הניתוח היה לפני זמן רב. הייתי פונה לרופא היחידה, על מנת שיבדוק את האשכים, יבדוק את המפשעות ואת כל איזור הכאב. יכולות להיות סיבות שונות לכאב: בעיה באשך עצמו, בעיה במפשעה או בחבלי הזרע או כאב מקרין ממקור אחר. בברכה, ד"ר רענן טל.

11/09/2014 | 16:27 | מאת: אייל

לד"ר שלום בילדותי עברתי כימותרפיה והקרנות לאיזור החזה ביצעתי 3 בדיקות זרע כשבאחרונה נמצאו בודדים וב2 הראשונות כלום לאחר אולטראסאונד אשכים התברר וריקוצלה משמאל 0.38 האם אפשר להגיע למצב של היריון טבעי לאחר ניתוח וריקוצלה ? במקרה כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, משאלתך עולה כי חסר לך מידע רב להבנה של מורכבות מצב הפוריות שלך. וריקוצלה עלול לגרום לירידה באיכות הזרע אך נדיר כי וריקוצלה גורם לירידה כל כך קשה כך שיש רק תאי זרע בודדים. במקרה שלך - ברור כי עיקר הפגיעה היא בשל הכימותרפיה שקיבלת ולא בגלל הוריקוצלה. לכן, תיקון הוריקוצלה יהווה רק פתרון חלקי מאוד. על מנת שיהיה סיכוי סביר להריון ספונטני - יש צורך בכ- 5 מיליון תאי זרע בתנועה. אתה רחוק מאוד ממספר זה. במקרה שלך השאלה היא לא האם יש סיכוי להריון ספונטני, אלא האם אתה עלול להגיע למצב של העדר מוחלט תאי זרע, כך שגם טיפולי פוריות מתקדמים לא יהיו אפשריים. יש הרבה מאוד סוגיות שצריך לתת עליהן את הדעת במקרה שלך: האם לתקן את הוריקוצלה? האם לשמר זרע בהקפאה? האם ומתי להתחיל בטיפולי פוריות מתקדמים וכד'. לאור המחלה הקשה ממנה סבלת והשלכות הטיפול הקשות על יצור הזרע - הייתי ממליץ לך לפנות ליעוץ פוריות בהקדם האפשרי, ללא דיחוי. בברכה, ד"ר רענן טל

09/09/2014 | 15:52 | מאת: אלי

לצערי עברתי ניתוח לתסביב האשך לשמחתי נשארתי ברוך השם אם הכול תקין שם למטה השאלה זה אומר שהניתוח יצליח ואני היה בסדר בעתיד?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תסביב האשך הוא מצב מסוכן לאשך בו מפסיקה זרימת הדם לאשך בגלל סיבוב חבל הזרע וכלי הדם שבו וחסימתם. הטיפול הוא טיפול דחוף - ניתוח מיידי. אם האשך עדיין חי - הטיפול הוא קיבוע של האשכים למניעת תסביב חוזר בעתיד. אם האשך אינו חי - לצערנו יש לכרות אותו. גברים שעברו תסביב - נמצאים בסיכון גבוה להפרעה ביצור הזרע, ביחוד אם עברו כריתה של האשך אך גם אם לא עברו כריתה. הדרך היחידה לדעת מה מצב יצור הזרע היא ביצוע בדיקת זרע. את הבדיקה מומלץ לבצע לפחות 6 חודשים לאחר התסביב. ודאי שלא ניתן לומר כי "הכל בסדר" - ללא בדיקת זרע. בברכה, ד"ר רענן טל

11/09/2014 | 00:54 | מאת: אלי

תודה על היחס דוקטור לא הבנתי אתה מיתכוון שבעתיד יכולה להיות לי בעיה להכניס אישה להיריון?

09/09/2014 | 01:37 | מאת: גולן

שלום רב דוקטור ותודה על ההתייחסות להודעה זו. אני בחור בן 37 ורציתי לשאול; במידה ומרגיש כאב בינוני בדרך כלל בישיבה שמוקרן לאשך, האם תופעה זאת יותר מאפיינת בקע מפשעתי או האם וריקוצלה? מכיוון שרופא טוב חשב שיש לי בקע ואילו לאחר אולטרה סאונד, התבשר לי על הוירקוצלה ושהבקע הינו בספק. חשוב לציין שעשיתי את הבדיקה כמה שבועות לפני כן ע"י בחורה, שלא ראתה דבר באולטרה סאונד, כך שאני עובד עצות, אבל כאבים יש, לפעמים חזקים -בד"כ בישיבה (כניסה/ יציאה) מהרכב. כמו כן דבר נוסף האם ג'ל "ונורוטון" המתיימר להקל בכאב ובצקת, (ולזרימת דם ורידית לא תקינה), יכול לסייע אפילו במקצת לתופעת הוריקוצלה. תודה מראש ומצטער על אורך הפניה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כאב באשכים יכול להיות מסיבות רבות, כפי שאתה מציין. וריקוצלה הוא אחת הסיבות לכאב באשכים - ולאו דוקא הסיבה השכיחה ביותר. כאב וריקוצלה באופן קלאסי מופיע בעמידה ממושכת. כאב כפי שאתה מתאר - אינו אופייני לוריקוצלה. כדאי לפנות לרופא, לתאר את הכאב ככל שניתן. לבדוק את שק האשכים בקפידה. כאב המופיע בעת שינוי התנוחה, כפי שאתה מתאר, יכול להיות מתאים לכאב שמקורו ממערכת השרירים והשלד. בעת שינוי תנוחה משתנה מנח חוליות עמוד השדרה וחלוקת הלחצים - שינוי זה עלול לגרום לכאב המקרין לאשך אחד או לשני האשכים. נסיון להפיק את הכאב במרפאה על ידי מעבר לישיבה - יכול לסייע באבחנה של מקור הכאב. בברכה, ד"ר רענן טל

10/09/2014 | 01:39 | מאת: גולן

שלום שוב, ותודה על תגובתך המפורטת!! אין דברים כאלה!! בהחלט אבדוק זאת, האם הבדיקה תתבצע אצל אורולוג, רופא כירורג, או רופא אחר? כמו כן במידה ויש ויריקוצלה (יש ורידים על האשכים והפין), האם ג'ל "ונורוטון" המתיימר להקל בכאב ובצקת, ולזרימת דם ורידית לא תקינה, יכול לסייע אפילו במקצת לאותה תופעת הוריקוצלה? שוב, תודה מקרב לב!!