ווריקוצלה קלה ותחושת לחץ באשכים

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

07/09/2014 | 19:42 | מאת: צביקה

שלום רב. האם וריקוצלה קלה באשך שמאל (ורידים תפוחים עד 0.3 ס"מ) ללא היפוך זרימה בוולסלבה יכול לגרום לכאבים ב-2 האשכים? התחושות בשק האשכים הם תחושות של לחץ, גודש, כובד ושריפה \ בעירה קלה. מידי פעם יש כאב עמום קל באשך שמאל שנרגע לאחר נטילת משכך כאבים אך התחושות של הלחץ גודש וכובד בשק האשכים לא עובר עם משככי כאבים. האם זה יכול להגרם מהוריקוצלה הקלה? אם לא, מה יכול לגרום לתחושות האלו? באיזה כיוון יש לחפש? תודה מראש

שלום רב, בדומה לתשובה לשאלה הקודמת - לא סביר כי הוריקוצלה הוא הגורם לכאב בשני האשכים. סיבות אחרות יכולות להיות בעיות אחרות באשכים או בשק האשכים(ברור אורולוגי) או מקור מחוץ לשק האשכים הגורם לכאב המקרין לאשכים (מערכת השתן, העיכול, השרירים והשלד). בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים