הפרשי גדלים באשכים לאחר ניתוח וריקוצאלה

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

22/12/2014 | 19:45 | מאת: דוד

עברתי ניתוח בתחילת השנה גיל 16 בהצלחה ב''ה. ובחודש האחרון שמתי לב להפרשי גדלים גדולים אשך השמאל שבו היה דליות האשך יותר גדול מאשך ימין. מה יכול לגרום לכך ? והאם יש לבצע בדיקה בדחיפות?

שלום רב, המצב שאתה מתאר - דורש ברור. וריקוצל עשוי להפריע לגדילת האשך - במקרה זה האשך בצד של הוריקוצלה קטן יותר. אתה מתאר מצב הפוך - דוקא צד הניתוח גדול יותר. קיימת אפשרות כי מדובר בבעיה בעקבות הניתוח שנקראת הידרוצלה: הצטברות נוזל סביב האשך בצד המנותח. מצב זה שכיח (7-15%) אם הטיפול בוריקוצלה מבוצע לא בשיטה המיקרו-כירורגית ולא בשיטת הצינתור. יתכן ומדובר בבעיה אחרת באשך שלא קשורה לניתוח. הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המנתח שמכיר את מצבך, מצב האשכים ואת ארועי הניתוח. תוכל לקרוא עוד על הידרוצלה בקישור: http://www.doctal.co.il/%D7%94%D7%99%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%A6%D7%9C/ בברכה, ד"ר רענן טל

23/12/2014 | 09:44 | מאת: דוד

בדקתי במסמכים של הבדיקה אצל הדר ורשום שהיה לי אשך שמאלי קטן משמעותית מהימני בתאריך של הניתוח 28/01 וב14/12/2011 היה כתוב בבדיקה הראשונה שבצד ימין קיים הידרוצלה בשק האשכים קטן. משמאל- וריקוצאלה. ו30/04/14 ביקורת על הניתוח כתב שניתוח צליח היטב . עכשיו השאלה שלי האם יכול להיות שנגרם מצב שהידרוצלה חוסם את היתפתוחתו של אשך ימין ובכך נוצר מצב שאשך שמאל התפתח לבד ונהיה גדול יותר?

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים