שאלה

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

09/09/2014 | 01:37 | מאת: גולן

שלום רב דוקטור ותודה על ההתייחסות להודעה זו. אני בחור בן 37 ורציתי לשאול; במידה ומרגיש כאב בינוני בדרך כלל בישיבה שמוקרן לאשך, האם תופעה זאת יותר מאפיינת בקע מפשעתי או האם וריקוצלה? מכיוון שרופא טוב חשב שיש לי בקע ואילו לאחר אולטרה סאונד, התבשר לי על הוירקוצלה ושהבקע הינו בספק. חשוב לציין שעשיתי את הבדיקה כמה שבועות לפני כן ע"י בחורה, שלא ראתה דבר באולטרה סאונד, כך שאני עובד עצות, אבל כאבים יש, לפעמים חזקים -בד"כ בישיבה (כניסה/ יציאה) מהרכב. כמו כן דבר נוסף האם ג'ל "ונורוטון" המתיימר להקל בכאב ובצקת, (ולזרימת דם ורידית לא תקינה), יכול לסייע אפילו במקצת לתופעת הוריקוצלה. תודה מראש ומצטער על אורך הפניה.

שלום רב, כאב באשכים יכול להיות מסיבות רבות, כפי שאתה מציין. וריקוצלה הוא אחת הסיבות לכאב באשכים - ולאו דוקא הסיבה השכיחה ביותר. כאב וריקוצלה באופן קלאסי מופיע בעמידה ממושכת. כאב כפי שאתה מתאר - אינו אופייני לוריקוצלה. כדאי לפנות לרופא, לתאר את הכאב ככל שניתן. לבדוק את שק האשכים בקפידה. כאב המופיע בעת שינוי התנוחה, כפי שאתה מתאר, יכול להיות מתאים לכאב שמקורו ממערכת השרירים והשלד. בעת שינוי תנוחה משתנה מנח חוליות עמוד השדרה וחלוקת הלחצים - שינוי זה עלול לגרום לכאב המקרין לאשך אחד או לשני האשכים. נסיון להפיק את הכאב במרפאה על ידי מעבר לישיבה - יכול לסייע באבחנה של מקור הכאב. בברכה, ד"ר רענן טל

10/09/2014 | 01:39 | מאת: גולן

שלום שוב, ותודה על תגובתך המפורטת!! אין דברים כאלה!! בהחלט אבדוק זאת, האם הבדיקה תתבצע אצל אורולוג, רופא כירורג, או רופא אחר? כמו כן במידה ויש ויריקוצלה (יש ורידים על האשכים והפין), האם ג'ל "ונורוטון" המתיימר להקל בכאב ובצקת, ולזרימת דם ורידית לא תקינה, יכול לסייע אפילו במקצת לאותה תופעת הוריקוצלה? שוב, תודה מקרב לב!!

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים