וריקוצלה -בדיקת זרע

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

20/01/2015 | 19:19 | מאת: אלי

שלום ד"ר, אובחן אצלי וריקוצלה 0.3. בבדיקת זרע נצפו הנתונים הבאים: תנועתיות 37% (לא נעשתה חלוקה לאחוזים לפי דרגה אלא נכתה מהיר+ בינוני+++, איטי ++) הבנתי שזה מתחת לנורמה, רציתי לדעת כמה הממצא הזה בעייתי, אם בכלל? דבר נוסף, האם 9% של תאים תקינים במורפולוגיה לפי קרוגר (אני מקווה שזה לא הבחורצ'יק מהסר, כן;) הוא מדד תקין? תודה רבה אלי

שלום רב, לגבי בדיקות זרע: בשנת 2010 פרסם ארגון הבריאות העולמי נתונים על איכות הזרע בכ- 2000 גברים פוריים: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19934213 על פי נתונים אלה נתוני החציון (ב- 50% מגברים הנתון הוא מעל וב- 50% הנתון הוא מתחת) הם: נפח - 3.7 סמ"ק. ריכוז - 73 מיליון לסמ"ק. תנועתיות - 61% צורות תקינות - 15% האחוזון ה- 5 (5% מהגברים הפוריים הם מתחת לנתון זה ו- 95% מהגברים הפוריים הם מעל נתון זה): נפח - 1.5 סמ"ק ריכוז - 15 מיליון לסמ"ק תנועתיות - 40% צורות תקינות - 4% בהערכה של הגבר אין הגדרה ברורה של תקין ולא תקין בבדיקת זרע אלא השוואה של נתוני בדיקת הזרע לנתונים של ארגון הבריאות העולמי. ההתייחסות היא אישית. למשל: גבר ללא ילדים הנמצא באחוזון ה- 30 אך מתמודד עם קושי להשיג הריון במשך 5 שנים ומעוניין ב-3 ילדים נמצא במצב פחות טוב מאשר גבר הנמצא באחוזון 5 עם 3 ילדים לאחר הריונות ספונטנים ומעוניין בילד נוסף אחד. רופא אורולוג העוסק בפוריות הגבר יוכל לתשאל אותך באשר לפרטים החשובים בסיפור הפוריות האישי שלך, לבדוק אותך, לצרף נתוני בדיקות הזרע ונתונים נוספים מבדיקות עזר אחרות ולומר לך איפה אתה עומד וכמה המצב הוא בעייתי. בהתאם להערכה הרפואית תוכל לקבל החלטות לגבי מצבך. למידע נוסף: http://www.doctal.co.il/%D7%91%D7%93%D7%99%D7%A7%D7%AA-%D7%96%D7%A8%D7%A2-2/ בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים