יעוץ על בחירת הניתוח המתאים

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

07/01/2015 | 16:07 | מאת: צחי

דבר ראשון רציתי להגיד לך תודה רבה על כך שאתה עונה לשאלות בצורה רצינית ולא של "לך לרופא" כמו הרבה רופאים בפורומים רפואיים, שנראה לי שקצת מפספסים את המהות של פורום שאלות. לשאלה: אבחנו לי וריקוצלה דרגה 3, לא חוויתי כאבים ולכן לא טיפלתי בכך. אבל בדיקות הזרע שלי לא טובות בכלל ולכן, בעקבות הרצון שלי להקים משפחה בקרוב החלטתי לנתח ולקוות לשיפור הזרע. מהי הדרך המומלצת כיום? רופא המשפחה שלי הפנה אותי לאורולוג מסוים שעושה צינטור ואמר שזו הדרך המומלצת. מין הסתם אותו אורולוג ימליץ על צינטור. האם כדאי פשוט ללכת על זה, או שלך יש דעה אחרת? או לקשר אותי למאמרים ע"מ שאקח החלטה מושכלת? תודה מראש.

שלום שלום, תודה רבה על ההערכה שלך לתשובות בפורום, אכן מושקע בכך מאמץ, אפילו מאמץ רב. מספר נקודות חשובות: 1. הטיפול בוריקוצלה מבוסס על ניתוח או על צינתור. 2. אורולוג אינו מבצע צינתורים. אורולוג הוא מנתח או כירורג של מערכת השתן והמין בגברים וכן מערכת השתן בנשים. הוא אינו רופא מצנתר. 3. צינתור מבוצע על ידי רופאים מצנתרים. הכשרתם שונה ומבוססת על רדיולוגיה (הדמיה) פולשנית (יכולת להכנס לגוף, להגיע לאיזור הבעייתי ולטפל בו). 4. קיימים סוגים שונים של ניתוחים וסוגים שונים של צינתורים לטיפול בוריקוצלה. ההבדלים בינהם גדולים. ודאי שצינתור טוב עדיף על ניתוח פחות טוב וניתוח טוב עדיף על צינתור לא טוב. 5. ברפואה - יתרונות הצינתור הוא בעיקר באיברים שקשה להגיע אליהם. למשל צינתור מח חוסך את כל הכרוך הניתוח פתוח של המח. צינתור לב חוסך את כל מה שכרוך בניתוח לב. ניתוח וריקוצלה הוא ניתוח שההתאוששות ממנו קלה, לאחר מספר שעות ניתן להשתחרר מבית החולים. החתך הוא קטן. לכן קשה לי לראות את יתרונות הצינתור. 6. זכור כי אני אורולוג ולכן ודאי שאינני אובייקטיבי. ההמלצות: 1. למד את נושא הצינתורים ונושא הניתוחים. 2. תוכל לקרוא יותר אעל הנושא באתר שלי: www.doctal.co.il 3. לך להפגש עם מצנתר טוב ועם מנתח טוב המבצע את הניתוח בשיטה שנראית לך ביותר. שאל גם על השיטות האחרות. בסופו של דבר - החלט על השיטה המועדפת עליך אישית ושיהיה בהצלחה בטיפול. ד"ר רענן טל.

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים