וריקוצלה

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

13/11/2014 | 15:29 | מאת: תמר

אנו נשואים 4 שנים יש לנו ילד בן שנתיים ומאז אנו מנסים ללא הצלחה, לבעלי 2 אחים עם עבר של וריקוצלה- אחד מהם עבר גם ניתוח קשירה וגם לאחר כמה שנים צנתור, רציתי לדעת האם יכול להיות שוריקוצלה עוברת בתורשה או קשורה משפחתית? עוד לא בדקנו כלל את הנושא, אם כן- מאיפה מתחילים- מה השלב הראשון?

שלום רב, אין לנו מחקרים התומכים בכך כי וריקוצלה הוא עניין תורשתי. כרגע מתנהל מחקר גדול בארה"ב הבודק את העניין. התוצאות יהיו כנראה בעוד מספר שנים. במצבים מסויימים חשוב מאוד המידע המשפחתי. למשל, בסרטן השד או סרטן הערמונית. ההנחיות לאבחון מוקדם, לברור ולטיפול יכולות להיות שונות בכאלה עם סיפור משפחתי. במקרה שלכם אני חושב שהשאלה היא לא האם וריקוצלה עובר במשפחה או לא. תשובה לשאלה זו לא תשנה את המצב או את הבדיקות הדרושות או את הטיפול. לשאלה זו יש ערך רק לשם הסקרנות. אם המטרה היא לא סקרנות אלא השגת הריון נוסף השלבים הם פשוטים: 1. הערכה של האישה על ידי גניקולוג העוסק בפוריות. 2. במקביל, וגם אם נמצאה בעיה אצל האישה - הערכה של הגבר על ידי אורולוג העוסק בפוריות. הערכת הגבר כוללת: 1. תשאול 2. בדיקה גופנית 3. בדיקות עזר בדיקות העזר העיקריות לגבר: 1. בדיקת זרע 2. לפי שיקול דעת האורולוג - בדיקות נוספות (למשל אולטראסאונד ובדיקות אחרות). לסיכום, ההמלצה היא לפנות לברור פוריות. האישה - לגניקולוג העוסק בפוריות, הגבר - לאורולוג העוסק בפוריות. בהצלחה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים