ניתוח וריקוצלה ללא בדיקת ספירת זרע

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

16/11/2014 | 18:55 | מאת: אלון

שלום רב. אני נער בן 17, ממש ברגעים אלה חזרתי מאורולוג, שלאחר הסתכלות בתוצאות בדיקת US ולאחר בדיקה ידנית, אמר שיש לי וריקוצלה ברמה 2-3. בכל אופן, הוא המליץ לעשות בדיקה לספירת זרע, ולהחליט בהתאם אליה האם יש לבצע ניתוח לתיקון הוריקוצלה. רציתי לדעת האם יש אפשרות לבצע את הניתוח גם ללא הבדיקה לספירת זרע? משום שמטעמים פסיכולוגיים, ככל הנראה, אני חושש לעשות. או שאולי יש דרך חלופית לעשות את הבדיקה, לדוגמא, להשתמש בזרע שהוצא לאחר קרי לילה, דבר שקורה לי לעיתים. חשוב לציין שהייתה תקופה של כ-חודש בערך שהיו לי כאבים באשך, אבל בחודשיים האחרונים הם אינם מורגשים, רק בעת מאמץ. תודה מראש!

שלום רב, אני חושב שבמקרה שלך כדאי לעשות ספירת זרע. אם הספירה היא מצויינת והכאב חלף - אולי אתה לא צריך ניתוח. אם קשה מבחינה פסיכולוגית - אפשר לתת את הזרע בבית ולהביא אותו תוך 45-60 דקות למעבדה. אם גם זה קשה - אולי כדאי לדחות את הניתוח קצת עד שתרגיש יותר נינוח. בברכה, ד"ר רענן טל

18/11/2014 | 21:45 | מאת: אלון

הכאבים חזרו לי ביומיים האחרונים, וחשוב לציין שהכאבים במאמץ לא חלפו, פשוט אני הפסקתי להתאמן. כאשר אני משחק כדורגל או עושה כל סוג של פעילות ספורטיבית אני כן חש כאב. ד"א, בתגובה למעלה שנכתבה על ידי ענת, מדובר עליי. זאת אמא שלי רשמה, והיא לא ידעה שגם אני הגבתי כאן. בכל אופן, רמת הטסטוסטרון שלי היא 4.6, שזה באזור הנמוך של הנורמה. האנדורקרינולוג שלי אומר שזאת רמה נמוכה לילד בגילי. גם עם הכאבים במאמץ (וביומיים האחרונים גם ללא מאמץ), וגם עם הירידה בטסטסוסטרון אין מקום כרגע לניתוח ללא בדיקת ספירת הזרע? אני באמת רוצה מאוד להימנע מהבדיקה לספירת הזרע.. כמובן שאם אהיה חייב איאלץ להתמודד םע כך, אבל בכל זאת. תודה מראש!

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים