וריקוצלה משמאל 0.38

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

11/09/2014 | 16:27 | מאת: אייל

לד"ר שלום בילדותי עברתי כימותרפיה והקרנות לאיזור החזה ביצעתי 3 בדיקות זרע כשבאחרונה נמצאו בודדים וב2 הראשונות כלום לאחר אולטראסאונד אשכים התברר וריקוצלה משמאל 0.38 האם אפשר להגיע למצב של היריון טבעי לאחר ניתוח וריקוצלה ? במקרה כזה?

שלום רב, משאלתך עולה כי חסר לך מידע רב להבנה של מורכבות מצב הפוריות שלך. וריקוצלה עלול לגרום לירידה באיכות הזרע אך נדיר כי וריקוצלה גורם לירידה כל כך קשה כך שיש רק תאי זרע בודדים. במקרה שלך - ברור כי עיקר הפגיעה היא בשל הכימותרפיה שקיבלת ולא בגלל הוריקוצלה. לכן, תיקון הוריקוצלה יהווה רק פתרון חלקי מאוד. על מנת שיהיה סיכוי סביר להריון ספונטני - יש צורך בכ- 5 מיליון תאי זרע בתנועה. אתה רחוק מאוד ממספר זה. במקרה שלך השאלה היא לא האם יש סיכוי להריון ספונטני, אלא האם אתה עלול להגיע למצב של העדר מוחלט תאי זרע, כך שגם טיפולי פוריות מתקדמים לא יהיו אפשריים. יש הרבה מאוד סוגיות שצריך לתת עליהן את הדעת במקרה שלך: האם לתקן את הוריקוצלה? האם לשמר זרע בהקפאה? האם ומתי להתחיל בטיפולי פוריות מתקדמים וכד'. לאור המחלה הקשה ממנה סבלת והשלכות הטיפול הקשות על יצור הזרע - הייתי ממליץ לך לפנות ליעוץ פוריות בהקדם האפשרי, ללא דיחוי. בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים