וריקוצלה

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

17/12/2014 | 09:38 | מאת: פרלה

שלום דר' רענן טל! אני פונה אליך בשם בני אשר אתמול בערב פונה לטיפול דחוף בגלל כאבים חזקים בבטן התחתונה. לאחר בדיקות וביצוע אולטרסאונד אבחנו אצלו וריקוצלה באשך השמאלי. לאחר הבדיקה הוא שוחחר מהמרפאה ללא קבלת תרופה או טיפול נגד כאבים. בני שוהה עכשיו בחו"ל והבדיקה התבצעה בחו"ל. שאלתי היא האם לדעתך מצבו דורש טיפול מיידי? האם ניתן להמתין לקבלת הטיפול בערך חודשיים עד לחזרתו ארצה ובינתיים לקחת תרופות נגד כאבים? תודה מראש, פנינה

שלום רב, וריקוצלה לעולם לא דורש טיפול מיידי. זהו אינו מצב דחוף. עם זאת - לפי התאור - הכאב העז אינו מתאים לוריקוצלה. יש לברר מה מקור הכאב ולטפל בו אם צריך. לגבי הוריקוצלה - הוא ישוב לארץ, יבדק על ידי אורולוג ויוחלט האם נדרש בכלל טיפול. בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים