פענוח בדיקת אולטרסאונד של האשכים

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

08/10/2014 | 23:11 | מאת: רמי

שלום רב, סובל מכאבים קלים בצד שמאל באזור האגן. נשלחתי לבדיקות אולטראסאונד, אחת במפשעה (הודגם בקע מפשעתי בצד שמאל ברוחב 1.2 ס"מ עם תוכן שומני), השניה באשכים. אודה לחוות דעת על הממצאים - מה פחות תקין ומה כדאי לעשות איתו: אשך ימין: נפח 2.6*2*4.3 סמ"ק, גודל ומרקם תקינים, זרימה תקינה. ראש האפידידימוס תקין. ללא נוזל מסביב לאשך. ללא הרחבת ורידים ספרמטיים. אשך שמאל: נפח 1.9*2.7*4.3 סמ"ק, גודל ומרקם תקינים, זרימה תקינה. ראש האפידידימוס תקין. ללא נוזל מסביב לאשך. ורידים ספרמטיים הודגמו מעט גדושים ברוחב עד 0.3 ס"מ, מעט מפותלים. תודה רבה וחג שמח ! רמי

שלום רב, ודאי שאינך מעוניין בפענוח בדיקה בלבד - אלא באבחון הסיבה לתלונות שאתה מתאר ובהצעה של דרכי טיפול. לצערי אין בתוצאות הבדיקה להסביר את התלונות או לקבוע את הטיפול המומלץ. מומלץ לחזור עם תוצאות הבדיקה לרופא שהפנה אותך אל הבדיקה, לעבור שוב על ממצאי התשאול, הבדיקה הגופנית ובדיקת האולטרא-סאונד ויחד לחשוב איך ניתן להתקדם מבחינת האבחנה והטיפול. בברכה, ד"ר רענן טל

10/10/2014 | 10:22 | מאת: רמי

תודה על תשובתך המקצועית והמהירה. אני מבין ממנה שאינך מוצא בתוצאות הבדיקה ממצא חריג ?

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים