כאבי וריקוצלה בצד שמאל יקרינו על צד ימין?

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

15/10/2014 | 14:50 | מאת: טל

שלום רב ד"ר. 2 שאלות בנוגע לכאבים הנובעים כנראה מוריקוצלה. האם הגיוני\סביר שאם יש וריקוצלה בצד שמאל ויש כאבים חזקים בצד שמאל, והכאבים הם אכן מהוירקוצלה, הכאבים גם יקרינו לאשך ימין ששם אין וריקוצלה? או שאם הכאבים מוקרנים גם לאשך ימין אז לא מדובר בכאבים מהוירקוצלה? בנוסף האם כל כאבי וריקוצלה אמורים להיות מוקלים\נרגעים\נעלמים בעת שכיבה? או שיש יוצאים מן הכלל? כי אצלי בשכיבה הכאבים באשכים לא נרגעים ו\או מוקלים, לפעמים נדמה לי שהם אפילו מוחמרים בעת שכיבה. תודה מראש טל

שלום רב, שאלת שאלה וענית בעצמך. 1. אם הכאבים אינם מתאימים באופיים לכאבי וריקוצלה - האם לא נראה כי לא זאת הסיבה ויש לחפש סיבה אחרת? (כאב בשני האשכים שאינו נעלם בשכיבה - אינו אופייני לוריקוצלה). 2. אין בדיקה או דרך לדעת האם כאב באשכים מקורו בוריקוצלה או בבעיה אחרת. 3. גם במקרים בהם אורולוג מומחה סבור כי מקור הכאב הוא בוריקוצלה, לא תמיד הדבר הוא אכן כך. ידוע כי רק 75% מהגברים שעוברים טיפול מוצלח בוריקוצלה בשל כאב - אכן הכאב חולף. ב- 25% הנותרים - מסתבר בדיעבד כי הכאב היה ממקור אחר. בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים