וריד גדול מעל אשך שמאל הנראה לעין

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

16/10/2014 | 20:17 | מאת: דוד

שלום ד"ר. גיליתי וריד גדול הגלוי לעין מעל אשך שמאל. הוריד נראה באשך ללא צורך במימוש האשך. האם זה ממצא שכיח אצל גברים בריאים ללא סיבה לדאגה? האם זה ממצא נורמלי כמו שאר ורידים שרואים בגוף באיברים שונים? יש לציין שאני חש כאבים ב-2 האשכים מזה כשנה וחצי ללא ממצאים שהתגלו בבדיקות אצל מלא אורולוגים ו-US אשכים כולל דופלר. במילה כאבים אני מתכוון לתחושות של "לחץ, גודש וכבדות בשק האשכים עד כדי כך שאני בקושי יכול לזוז". בנוסף אני סובל מכאבים בפי הטבעת בעיקר לאחר עשיית צואה. האם יש קשר בין הכאבים בפי הטבעת לכאבים באשכים? אשמח להכוונה שלך לאיזה כיוון עלי להפנות את המשאבים שלי לצורך פיתרון הכאבים באשכים. תודה.

שלום דוד, התאור שלך אכן מורכב ולא פשוט. לא מוכרים לי מקרים שקיים וריד גדול הנראה לעין והוא לא מודגם בסונר. הסונר, ביחוד עם הדופלר, הוא רגיש מאוד. ניתן לראות גם ורידים קטנים שלא ניתן לראות ללא סונר וגם ורידים שאפילו לא ניתן למשש. על סמך תאור מורכב כזה - ודאי שלא אתחייב מבלי לבדוק אותך ולראות את תמונות הסונר כי, כמו שהיית רוצה לשמוע: "זה ממצא שכיח אצל גברים בריאים ללא סיבה לדאגה? האם זה ממצא נורמלי כמו שאר ורידים שרואים בגוף באיברים שונים". ודאי שלא. אם הוריד קיים בצד אחד - מדוע יש כאבים בשני האשכים? כאבים בפי הטבעת לאחר יציאה, ביחוד יציאה קשה - מכוונים לבעיה בערמונית, ברקטום או בפי הטבעת. אלה האיברים שנמצאים תחת לחץ בעת יציאה, כאמור בעיקר בעת יציאה קשה. האם מדובר בדלקת בערמונית? דלקת חריפה או כרונית? האם הדלקת היא מסיבה זיהומית? אולי מסיבה אחרת? האם מדובר בתסמונת הכאב האגני הכרוני? קביעה זאת מתבצעת רק לאחר שברור סיבות אחרות (זיהום, וריקוצלה) נשללו. לסיכום: מבחינה אורולוגית - הייתי מנסה לשלול שמדובר בוריקוצלה, הייתי שוקל האם יש מקום לבדיקת איכות הזרע (מחלות שונות באיזור עלולות לגרום לשינויים באיכות הזרע), הייתי שוקל האם מדובר בדלקת בערמונית, אם כן - מאיזה סוג (יש 5 סוגים). אם אתה מעוניין בהמלצה על אורולוג העוסק באופן יחודי בתחום - המלצתי היא על ד"ר רונן הולנד. בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים