ניתוח תסביב אשך

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

09/09/2014 | 15:52 | מאת: אלי

לצערי עברתי ניתוח לתסביב האשך לשמחתי נשארתי ברוך השם אם הכול תקין שם למטה השאלה זה אומר שהניתוח יצליח ואני היה בסדר בעתיד?

שלום רב, תסביב האשך הוא מצב מסוכן לאשך בו מפסיקה זרימת הדם לאשך בגלל סיבוב חבל הזרע וכלי הדם שבו וחסימתם. הטיפול הוא טיפול דחוף - ניתוח מיידי. אם האשך עדיין חי - הטיפול הוא קיבוע של האשכים למניעת תסביב חוזר בעתיד. אם האשך אינו חי - לצערנו יש לכרות אותו. גברים שעברו תסביב - נמצאים בסיכון גבוה להפרעה ביצור הזרע, ביחוד אם עברו כריתה של האשך אך גם אם לא עברו כריתה. הדרך היחידה לדעת מה מצב יצור הזרע היא ביצוע בדיקת זרע. את הבדיקה מומלץ לבצע לפחות 6 חודשים לאחר התסביב. ודאי שלא ניתן לומר כי "הכל בסדר" - ללא בדיקת זרע. בברכה, ד"ר רענן טל

11/09/2014 | 00:54 | מאת: אלי

תודה על היחס דוקטור לא הבנתי אתה מיתכוון שבעתיד יכולה להיות לי בעיה להכניס אישה להיריון?

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים