וריקוצלה 3

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

12/01/2015 | 12:40 | מאת: אורי

זיהו אצלי בגיל 18 וריקוצלה דרגה 3. בבדיקת זרע הכל היה תקין. היום אני בן 22 נשוי ורציתי לעשות ניתוח כדי שברגע שנרצה להביא לילדים לא יהיו לנו בעיות פניתי לאורולוג והוא אמר שעל סמך הבדיקת זרע שעשיתי לפני 4 שנים שהוא לא מוכן לנתח. האם זה נכון שהוא הסתמך על בדיקה ישנה? אני יכול להיות רגוע שהכל בסדר ואני לא זקוק לניתוח?

שלום רב, וריקוצלה עלול לגרום להפרעה ביצור הזרע ההולכת ומתקדמת עם הזמן. ראה מקרה שפורסם בתקשורת ואפילו בסרט מרשים (שם הסרט: זוג או ילד) - המקרה של אורלי וילנאי וגיא מרוז: 3 צאצאים שנולדו ללא בעיה בצעירותו של הגבר אך בעיית פוריות קשה לאחר שנים. הואיל וזהו טבעו של הוריקוצלה -ההמלצה היא כאשר קיים וריקוצלה משמעותי וההחלטה היא שלא לטפל - כדאי לעקוב אחר איכות הזרע. אני נוהג לעקוב בתחילה אחת לחצי שנה ולאחר מכן אם אין הדרדרות, אחת לשנה, עד להשלמת תכנון המשפחה. כלומר - עד שהגבר אינו מעוניין בצאצאים נוספים. בכל מקרה, כאשר מדובר בבעיה רפואית משמעותית העלולה להשפיע על עתידך, אני חושב שזו לא טעות להתייעץ שוב, אולי עם רופא אחר. כשאתה הולך לקנות נעליים - אתה קונה תמיד מייד את הזוג הראשון - או לעיתים אתה מודד זוג נוסף ומתלבט קצת? בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים